Mæsketemperatur for stilarterne.

Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf MonkeyBrew » 27. maj 2015, 11:45

Her for et par dage siden lavede jeg et lille skema over mæsketemperature for de forskellige stilarter af øl derude. Jeg har tilføjet lidt mere information som mæsketider og forklaring af aktiviteterne. Jeg har brugt Martin Rantzau' skema som inspiriration og håber at det kan bruges. Som jeg også skrev i den tidligere post, så meld endelig ind med eventuelle ændringer og lignende.

Mæsketempstilart.xls
(35.5 KiB) Downloadet 1786 gange
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4409
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf fjorgensen » 27. maj 2015, 12:21

Fint arbejde, tak
:-)
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 672
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf MonkeyBrew » 27. maj 2015, 12:26

Det var så lidt. :) Hvis du skulle have nogle forslag til ændringer eller andre ting, må du meget gerne melde ind. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4409
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf Exxon » 27. maj 2015, 12:48

Super med den oversigt :)

Jeg mæsker i en 1800w elgryde og bruger derved en del tid på at bevæge mig op igennem de forskellige temperaturer...
Hvad sker der med de proteiner fra fx. 60c, når jeg når 70c, på vej mod mash-out ?
- omdannes de så til ikkeforgærbare sukkermolekyler ?
Exxon
 
Indlæg: 86
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf MonkeyBrew » 27. maj 2015, 12:55

Når du bevæger dig igennem temperaturområderne, så er det minimalt hvilke forandringer der sker i enzymaktiviteten. Normalt skal enzymerne bruge omkring 5-15 minutter på at blive aktive. Og inden de når at blive aktive, så er man ved at være i det område man ønsker.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4409
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf MonkeyBrew » 27. maj 2015, 13:00

Et lille tillæg til min kommentar, så er det selvfølgelig vigtigt at man ikke tilbringer FOR meget tid på opvarmning ved trinmæskning. Det kan desværre ikke altid undgås. Men der burde nu ikke ske noget mærkbart ved at mæske med en 1800w gryde.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4409
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf Exxon » 28. maj 2015, 13:58

Mange tak :)
Exxon
 
Indlæg: 86
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf Kim.esbye.blomberg » 28. maj 2015, 19:57

Genialt :)
Jeg skal ha fundet en måde at få den printet ud, og hængt op i bryghulen :D
Tak!
Esbye Bryghus
Kim.esbye.blomberg
 
Indlæg: 156
Tilmeldt: 11. nov 2014, 09:26
Geografisk sted: St. Andst

Re: Mæsketemperatur for stilarterne.

Indlægaf Jesvest » 28. maj 2015, 20:37

Jeg har også lamineret oversigten, så den ikke tager skade når jeg er lidt uforsigtig med de dyrebare dråber

Sendt fra min OnePlus One
Jesvest
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 23. aug 2014, 06:39


Tilbage til Generelt om brygning

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 7 gæster