Bock med rønnebær

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Hyldebo
Indlæg: 7
Tilmeldt: 18. sep 2017, 16:24

Bock med rønnebær

Indlæg af Hyldebo »

Hej Mesterbryggere
Jeg vil gerne lave en øl med rønnebær. Bærrene er plukket, vasket og lagt i fryseren.
Jeg tænker at en traditionel Bock vil være en god øltype.
Andre forslag uden for meget humle? (Læs: ikke IPA !)
Men men men hvor meget rønnebær og hvornår i brygprocessen, That is the question?
Håber der er nogle erfarne Bryggere der kan komme med brugbare viden.
PFT Hyldebo
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af admin »

Hyldebo skrev:Hej Mesterbryggere
Jeg vil gerne lave en øl med rønnebær. Bærrene er plukket, vasket og lagt i fryseren.
Jeg tænker at en traditionel Bock vil være en god øltype.
Andre forslag uden for meget humle? (Læs: ikke IPA !)
Men men men hvor meget rønnebær og hvornår i brygprocessen, That is the question?
Håber der er nogle erfarne Bryggere der kan komme med brugbare viden.
PFT Hyldebo
Hvor mange bryg har du på bagen? Jeg tænker en pilsner kunne være god at blande med rønnebær, men det er ikke den nemeste at kaste sig over.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Hyldebo
Indlæg: 7
Tilmeldt: 18. sep 2017, 16:24

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Hyldebo »

Hej Jens
Jeg har brygget ca 75 øl, også pilsner, hvede, stout, bock m fl. ud fra opskrifter på Beercalc.org samt egne...

Pilsner er jo som Bock en undergæret øl. Dertil har jeg, når tiden (læs efteråret og vinteren sætter ind for alvor) kommer, et værksted opvarmet til 8-10° - perfekt til undergæret øltyper.

Mvh Hyldebo
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Broder Jacob »

Hej
Jeg har brygget en IPA (lav IBU), hvor jeg tilsatte granskud og friske rønnebær på Brewcamp 2016. Rønnebærrene gav en god sødlig smag.
jeg har brygget en igen i år, med lidt flere rønnebær og granskud og den har endnu mere smag af røn og en fin diskret eftersmag af gran.

Vil du have opskrift?
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Hyldebo
Indlæg: 7
Tilmeldt: 18. sep 2017, 16:24

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Hyldebo »

Ja tak til opskrift meget gerne
Hvis den ligger på beercalc.org så bare navnet og brygger, så finder jeg den der
PFT
Hyldebo
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Broder Jacob »

Det gør den ikke, men jeg kan maile den til dig.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Hyldebo
Indlæg: 7
Tilmeldt: 18. sep 2017, 16:24

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Hyldebo »

Meget gerne tak på michael@bach-holck.dk

Mvh Hyldebo
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Broder Jacob »

Så er den sendt.
Tag det ikke så nøje at den hedder IPA. Det minder den ikke meget om. US-05 giver god neutral basis for rønnebær og granskud.
Tag det ikke så nøje med mængden af granskud og rønnebær. Knus rønnebærrene før tilsætning kog dem 20 min. granskuddene 60 minutter.

God fornøjelse
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Freund »

Spændende, rønnebærrene ser rigtig gode ud her på heden.
Broder Jacob: Hvor meget røn, og hvor meget granskud bruger du til 50 L?

Hilsen
Freund
Brugeravatar
Broder Jacob
Indlæg: 508
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup

Re: Bock med rønnebær

Indlæg af Broder Jacob »

Hej
Til min Piney Christmas 2017 brugte jeg 350 gram Rønnebær som jeg lige havde trådt på inden de røg med i kogningen.
Jeg brugte 500 gram Friske skud fra Rødgran.
I år vil jeg bruge ca samme mængde, men vil booste fyrresmagen ved at hakke disse lysegrønne bløde skud, for at få mere fat i olierne. Overvejer at suppl. med en piney humle
Rønnen gør øllet meget bittert i starten, men sætter sig som sødme efterhånden.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Besvar

Tilbage til "5B. Traditional Bock"