Altbier is

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Altbier is

Indlægaf Knet » 14. maj 2020, 20:38

Har længe haft lyst til at prøve at lave en ølis. Snublede så over Meyers opskrift https://meyers.dk/opskrifter/brown-ale-is/p/72191/. Og så skulle det være. Brugte en altbier, da jeg pt ikke har Brown ale på fad. Men en hver sødere øl eller øl med dyb smag går an tænker jeg. Super humlet dobbelt IPA skal det hvertfald ikke være. Men måske man kan lave passionsfrugt is med en neipa :-)

Det smager godt. Ikke af øl. Øllet er reduceret til sirup. Det er bestemt flødeis. Ingen tvivl om det. Og jeg synes den er blevet rigtig god. Eneste sted øl skinner lidt igennem er på eftersmagen, som bestemt er god.

Har du en ismaskine er det værd at prøve. Og så er det da fedt at servere for gæster, der undrerne vil sidde og fiske efter hvad det nu lige er!

Bemærk skumkrone på første billede - ha ha.

0F918E58-4E97-4BFC-A9D2-2D2249DBB149.jpeg


D9EC853C-A0B1-416A-9D12-E04EDE53ED9C.jpeg
Knet
 
Indlæg: 349
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Altbier is

Indlægaf JAFU » 15. maj 2020, 10:17

Det skal da prøves - tak for tip og link :-)
Jeg har en let røget porter, jeg vil forsøge mig med.
Mvh Jakob


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 137
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Altbier is

Indlægaf JAFU » 18. maj 2020, 07:55

Jeg fik prøvet at lave øl-is i weekenden.
Jeg har ikke en ismaskine, så jeg sprang over hvor gærdet var lavest og købte en god vanilleis ... og fulgte ellers opskriften.
Øllet var en let røget porter, som efterlod en tydelig maltsmag og et strejf af røget bitterhed efter hver muldfuld is.
Det var et hit, og det skal helt sikkert prøves igen. Måske al bryggrejet bliver suppleret med en ismaskine i den nærmeste fremtid :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 137
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Altbier is

Indlægaf Knet » 18. maj 2020, 12:06

Godt at høre :-) og en glimrende genvej du fandt til at prøve det af!

Skulle du supplere udstyret, så køb en med kompressor. Den er dyrere, men så kan du lave is i endeløse baner når du vil, kontra at skulle fryse et fryse element ned 24 timer i forvejen og så kun at kunne lave en kørsel.

Samme dag lavede jeg faktisk også min første sorbet. Kaffesorbet med en stænk baileys i... det var heller ikke tosset. Men det er nok et helt andet Forum :-)

Vh. Kenneth
Knet
 
Indlæg: 349
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Altbier is

Indlægaf JAFU » 18. maj 2020, 15:31

Med kompressor - det er noteret!
Tak :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 137
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst