Fyldte chokolader

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Fyldte chokolader

Indlægaf Clploug » 29. okt 2015, 19:57

Halløj øleksperter :)

Jeg elsker øl. Jeg elsker chokolade.

Jeg har prøvet at lave chokoladerne med øl, dog uden jeg store ølsmag.
Så nu tænker jeg at prøve med de rå ingredienser.

En metode kunne være at lave et udtræk af humle eller malt i vodka og så blande det med marcipan eller en ganache.

Måske kan man også tilsætte ingredienserne rå eller lave en kombination.

Hvis I har flere ideer, tager jeg gerne imod dem :)
Brugeravatar
Clploug
 
Indlæg: 191
Tilmeldt: 27. mar 2010, 18:17
Geografisk sted: Strøby Egede, Køge

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf Fornitz » 29. okt 2015, 20:08

Tænkte man kunne koge en stout/porter ind til den bliver godt tyk og fed og så putte den i.
Hilsen Frederik Fornitz
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf Clploug » 29. okt 2015, 20:13

Ja, ikke nogen dum ide.

Den skal bare ikke være for bitter. For bitterheden bliver meget koncentreret når den koges ind.

Man kan selvfølgelig også bruge maltekstrakt.
Brugeravatar
Clploug
 
Indlæg: 191
Tilmeldt: 27. mar 2010, 18:17
Geografisk sted: Strøby Egede, Køge

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf Fornitz » 29. okt 2015, 21:05

Rigtigt nok, det er ikke her man skal ud i en IIPA, men man kan jo prøve sig frem med forskellige øl.

Man kan selvfølgelig også bare bruge ekstrakt, men tror nu der vil være nogle flere lag i at bruge en færdig øl
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf Clploug » 29. okt 2015, 21:18

Helt enig.
Brugeravatar
Clploug
 
Indlæg: 191
Tilmeldt: 27. mar 2010, 18:17
Geografisk sted: Strøby Egede, Køge

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf MonkeyBrew » 29. okt 2015, 21:33

En af mine brygger homes lavede en sirup af en Stout for en uges tid siden. Den skulle efter sigende være rigtig god. Så giv gas i kogeriet. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf Fornitz » 30. okt 2015, 08:13

Har også haft lavet en marinade af en 0.7 bu/Gu sød imp Stout til en oksemørbrad og syntes ikke der var noget problem med bitterheden, men der er selvfølgelig også noget mere at arbejde med i sådan en dreng end der er i en chokolade skal. Men kunne være rigtig spændende at forsøge sig med. Tænker også man jo kunne bruge forskellige øl typer. Altså måske en let røget eller sådan.

Og man behøver jo ikke ofre en hel øl man kan jo tage en smule og koge ind så der bare er nok til en smule chokolader og så smage om det fungerer. Så har man ikke brugt unødigt meget øl, chokolade eller tid.
Hilsen Frederik Fornitz
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 404
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf Nimbus39 » 31. okt 2015, 08:52

Brown Ale er rigtig god til indkogning, bruger den ofte til min hjemmelavede øl is.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3383
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Fyldte chokolader

Indlægaf Broder Jacob » 31. okt 2015, 14:05

PB Peter Beier Chokolade laver en trøffelkugle på Jacobsen Brown Ale.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Brugeravatar
Broder Jacob
 
Indlæg: 461
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Holbækvej 173, 4440 Mørkøv


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst