Halløj øleksperter :)
Jeg elsker øl. Jeg elsker chokolade.
Jeg har prøvet at lave chokoladerne med øl, dog uden jeg store ølsmag.
Så nu tænker jeg at prøve med de rå ingredienser.
En metode kunne være at lave et udtræk af humle eller malt i vodka og så blande det med marcipan eller en ganache.
Måske kan man også tilsætte ingredienserne rå eller lave en kombination.
Hvis I har flere ideer, tager jeg gerne imod dem :)
Fyldte chokolader
Fyldte chokolader
Tjek Bryggeriets Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Bryghuse ... 400?ref=ts
Re: Fyldte chokolader
Tænkte man kunne koge en stout/porter ind til den bliver godt tyk og fed og så putte den i.
Hilsen Frederik Fornitz
Re: Fyldte chokolader
Ja, ikke nogen dum ide.
Den skal bare ikke være for bitter. For bitterheden bliver meget koncentreret når den koges ind.
Man kan selvfølgelig også bruge maltekstrakt.
Den skal bare ikke være for bitter. For bitterheden bliver meget koncentreret når den koges ind.
Man kan selvfølgelig også bruge maltekstrakt.
Tjek Bryggeriets Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Bryghuse ... 400?ref=ts
Re: Fyldte chokolader
Rigtigt nok, det er ikke her man skal ud i en IIPA, men man kan jo prøve sig frem med forskellige øl.
Man kan selvfølgelig også bare bruge ekstrakt, men tror nu der vil være nogle flere lag i at bruge en færdig øl
Man kan selvfølgelig også bare bruge ekstrakt, men tror nu der vil være nogle flere lag i at bruge en færdig øl
Re: Fyldte chokolader
Helt enig.
Tjek Bryggeriets Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Bryghuse ... 400?ref=ts
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Fyldte chokolader
En af mine brygger homes lavede en sirup af en Stout for en uges tid siden. Den skulle efter sigende være rigtig god. Så giv gas i kogeriet. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Fyldte chokolader
Har også haft lavet en marinade af en 0.7 bu/Gu sød imp Stout til en oksemørbrad og syntes ikke der var noget problem med bitterheden, men der er selvfølgelig også noget mere at arbejde med i sådan en dreng end der er i en chokolade skal. Men kunne være rigtig spændende at forsøge sig med. Tænker også man jo kunne bruge forskellige øl typer. Altså måske en let røget eller sådan.
Og man behøver jo ikke ofre en hel øl man kan jo tage en smule og koge ind så der bare er nok til en smule chokolader og så smage om det fungerer. Så har man ikke brugt unødigt meget øl, chokolade eller tid.
Og man behøver jo ikke ofre en hel øl man kan jo tage en smule og koge ind så der bare er nok til en smule chokolader og så smage om det fungerer. Så har man ikke brugt unødigt meget øl, chokolade eller tid.
Hilsen Frederik Fornitz
Re: Fyldte chokolader
Brown Ale er rigtig god til indkogning, bruger den ofte til min hjemmelavede øl is.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
- Broder Jacob
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Re: Fyldte chokolader
PB Peter Beier Chokolade laver en trøffelkugle på Jacobsen Brown Ale.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Omregnet
En masse øl i en fart= energi