Side 1 af 1

Fyldte chokolader

Indlæg: 29. okt 2015, 19:57
af Clploug
Halløj øleksperter :)

Jeg elsker øl. Jeg elsker chokolade.

Jeg har prøvet at lave chokoladerne med øl, dog uden jeg store ølsmag.
Så nu tænker jeg at prøve med de rå ingredienser.

En metode kunne være at lave et udtræk af humle eller malt i vodka og så blande det med marcipan eller en ganache.

Måske kan man også tilsætte ingredienserne rå eller lave en kombination.

Hvis I har flere ideer, tager jeg gerne imod dem :)

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 29. okt 2015, 20:08
af Fornitz
Tænkte man kunne koge en stout/porter ind til den bliver godt tyk og fed og så putte den i.

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 29. okt 2015, 20:13
af Clploug
Ja, ikke nogen dum ide.

Den skal bare ikke være for bitter. For bitterheden bliver meget koncentreret når den koges ind.

Man kan selvfølgelig også bruge maltekstrakt.

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 29. okt 2015, 21:05
af Fornitz
Rigtigt nok, det er ikke her man skal ud i en IIPA, men man kan jo prøve sig frem med forskellige øl.

Man kan selvfølgelig også bare bruge ekstrakt, men tror nu der vil være nogle flere lag i at bruge en færdig øl

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 29. okt 2015, 21:18
af Clploug
Helt enig.

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 29. okt 2015, 21:33
af MonkeyBrew
En af mine brygger homes lavede en sirup af en Stout for en uges tid siden. Den skulle efter sigende være rigtig god. Så giv gas i kogeriet. ;)

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 30. okt 2015, 08:13
af Fornitz
Har også haft lavet en marinade af en 0.7 bu/Gu sød imp Stout til en oksemørbrad og syntes ikke der var noget problem med bitterheden, men der er selvfølgelig også noget mere at arbejde med i sådan en dreng end der er i en chokolade skal. Men kunne være rigtig spændende at forsøge sig med. Tænker også man jo kunne bruge forskellige øl typer. Altså måske en let røget eller sådan.

Og man behøver jo ikke ofre en hel øl man kan jo tage en smule og koge ind så der bare er nok til en smule chokolader og så smage om det fungerer. Så har man ikke brugt unødigt meget øl, chokolade eller tid.

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 31. okt 2015, 08:52
af Nimbus39
Brown Ale er rigtig god til indkogning, bruger den ofte til min hjemmelavede øl is.

Re: Fyldte chokolader

Indlæg: 31. okt 2015, 14:05
af Broder Jacob
PB Peter Beier Chokolade laver en trøffelkugle på Jacobsen Brown Ale.