Julefrokost
Julefrokost
Sig nærmer den søde juletid og jeg skal i år være vært ved 2 julefrokoster.
Den ene (næstkommende weekend) er for "Livredder" holdet i svømmeklubben og jeg skal selv stå for kødet (der bliver serveret salat, brød og flødestuvede kartofler til).
Ca. 20 voksne mennesker der kommer for at hygge, få noget god mad og drikke vin, øl og shots til langt ud på natten.
Den anden (sidste weekend i November) er det Herreklubben der kommer, her skal jeg stå for det hele og der bliver selvfølgelig ikke serveret vin. Vi plejer at gå efter det traditionelle, men gerne med et tvist. Jeg gennemførte et år med alt lavet på kuglegrillen (på nær den marinerede sild).
Vi bliver 4 gutter og min lille familie.
Så!
Er der nogen der har lavet et godt stykke kød med øl som marinade eller lignende?
Forslag til en "traditionel" ølbaseret julefrokost?
Den ene (næstkommende weekend) er for "Livredder" holdet i svømmeklubben og jeg skal selv stå for kødet (der bliver serveret salat, brød og flødestuvede kartofler til).
Ca. 20 voksne mennesker der kommer for at hygge, få noget god mad og drikke vin, øl og shots til langt ud på natten.
Den anden (sidste weekend i November) er det Herreklubben der kommer, her skal jeg stå for det hele og der bliver selvfølgelig ikke serveret vin. Vi plejer at gå efter det traditionelle, men gerne med et tvist. Jeg gennemførte et år med alt lavet på kuglegrillen (på nær den marinerede sild).
Vi bliver 4 gutter og min lille familie.
Så!
Er der nogen der har lavet et godt stykke kød med øl som marinade eller lignende?
Forslag til en "traditionel" ølbaseret julefrokost?
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Re: Julefrokost
Jeg lavede i sommer en imp. Stout marineret oksemørbrad som blev ret god syntes jeg selv.
Nu har jeg ikke lige skrevet ned hvad jeg gjorde, men ud fra hukommelsen.
Tog lidt løg og gulerødder og lige svitsede af i en gryde til de tog lidt farve, så hældte jeg ellers stout på (her skal den ikke være for humlet) sammen med lidt friske krydderurter og nogle friske kirsebær. Lod det simre et kvarters tid, sigtede alt det faste fra (Gem det endelig) og kogte øllen ned til en tyk sirup.
Kødet blev pudset af og smidt i en pose med grønsagerne og så kom siruppen ellers oven i. Væltet godt rundt så alt er smurt ind og så lagt i køleskabet i vist to dage og så i ovnen på normal vis.
Tænker at det også sagtns kan gøres med svinemørbrad, okse er måske lige voldsomt til 20 mennesker, men det må man jo selv bestemme, man kan jo også tilføje krydderier til lagen hvis man vil.
Nu har jeg ikke lige skrevet ned hvad jeg gjorde, men ud fra hukommelsen.
Tog lidt løg og gulerødder og lige svitsede af i en gryde til de tog lidt farve, så hældte jeg ellers stout på (her skal den ikke være for humlet) sammen med lidt friske krydderurter og nogle friske kirsebær. Lod det simre et kvarters tid, sigtede alt det faste fra (Gem det endelig) og kogte øllen ned til en tyk sirup.
Kødet blev pudset af og smidt i en pose med grønsagerne og så kom siruppen ellers oven i. Væltet godt rundt så alt er smurt ind og så lagt i køleskabet i vist to dage og så i ovnen på normal vis.
Tænker at det også sagtns kan gøres med svinemørbrad, okse er måske lige voldsomt til 20 mennesker, men det må man jo selv bestemme, man kan jo også tilføje krydderier til lagen hvis man vil.
Hilsen Frederik Fornitz
Re: Julefrokost
Ølbraisserede svinekæber er altid godt. Tag en god mørk øl (stout/porter). Personligt synes jeg at øllen helst ikke skal være for bitter, da det kan smages i sovsen (som stort set laver sig selv). Kom godt med rodfrugter og løg i og server en rustik kartoffelmos til.
Jeg plejer at blende rodfrugterne i sovsen, så den bliver jævnet uden brug af mel/fløde.
Det er vigtig at åbne 2 øl af samme slags, da man så kan bruge den ene til maden og drikke den anden :-)
Jeg plejer at blende rodfrugterne i sovsen, så den bliver jævnet uden brug af mel/fløde.
Det er vigtig at åbne 2 øl af samme slags, da man så kan bruge den ene til maden og drikke den anden :-)
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Julefrokost
du kan lave brune kartofler i nisseøl, du skal bare dampe et par flasker ind først.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Julefrokost
Det fatter jeg ikke en brik af ;-)Fornitz skrev:okse er måske lige voldsomt til 20 mennesker
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Julefrokost
Det passer vel meget godt med 1 okse ? ;-)
Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 260
- Tilmeldt: 21. maj 2012, 20:38
- Geografisk sted: Aalborg
Re: Julefrokost
Lyder spændende. :-)admin skrev:du kan lave brune kartofler i nisseøl, du skal bare dampe et par flasker ind først.
Dampe dem ind til sirup og i med kartoflerne ?
Re: Julefrokost
Nemlig ja, og lidt smør i.
Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 260
- Tilmeldt: 21. maj 2012, 20:38
- Geografisk sted: Aalborg
Re: Julefrokost
Det skal prøves...
Re: Julefrokost
Kors hvor bliver jeg sulten :-)
Indtil videre nogle rigtigt gode forslag.
Jens's brune kartofler skal helt sikkert prøves, men ikke i denne omgang.
Jeg tror det bliver Oksen til Livredderne, det lyder vildt lækkert. Tænker om jeg skulle smide den i elgryden og lade den få en 6-8 timer ved 55°C.
Indtil videre nogle rigtigt gode forslag.
Jens's brune kartofler skal helt sikkert prøves, men ikke i denne omgang.
Jeg tror det bliver Oksen til Livredderne, det lyder vildt lækkert. Tænker om jeg skulle smide den i elgryden og lade den få en 6-8 timer ved 55°C.
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper