Side 1 af 1

Julefrokost

: 6. nov 2015, 07:32
af Michal
Sig nærmer den søde juletid og jeg skal i år være vært ved 2 julefrokoster.

Den ene (næstkommende weekend) er for "Livredder" holdet i svømmeklubben og jeg skal selv stå for kødet (der bliver serveret salat, brød og flødestuvede kartofler til).
Ca. 20 voksne mennesker der kommer for at hygge, få noget god mad og drikke vin, øl og shots til langt ud på natten.

Den anden (sidste weekend i November) er det Herreklubben der kommer, her skal jeg stå for det hele og der bliver selvfølgelig ikke serveret vin. Vi plejer at gå efter det traditionelle, men gerne med et tvist. Jeg gennemførte et år med alt lavet på kuglegrillen (på nær den marinerede sild).
Vi bliver 4 gutter og min lille familie.

Så!
Er der nogen der har lavet et godt stykke kød med øl som marinade eller lignende?

Forslag til en "traditionel" ølbaseret julefrokost?

Re: Julefrokost

: 6. nov 2015, 08:05
af Fornitz
Jeg lavede i sommer en imp. Stout marineret oksemørbrad som blev ret god syntes jeg selv.

Nu har jeg ikke lige skrevet ned hvad jeg gjorde, men ud fra hukommelsen.

Tog lidt løg og gulerødder og lige svitsede af i en gryde til de tog lidt farve, så hældte jeg ellers stout på (her skal den ikke være for humlet) sammen med lidt friske krydderurter og nogle friske kirsebær. Lod det simre et kvarters tid, sigtede alt det faste fra (Gem det endelig) og kogte øllen ned til en tyk sirup.

Kødet blev pudset af og smidt i en pose med grønsagerne og så kom siruppen ellers oven i. Væltet godt rundt så alt er smurt ind og så lagt i køleskabet i vist to dage og så i ovnen på normal vis.

Tænker at det også sagtns kan gøres med svinemørbrad, okse er måske lige voldsomt til 20 mennesker, men det må man jo selv bestemme, man kan jo også tilføje krydderier til lagen hvis man vil.

Re: Julefrokost

: 6. nov 2015, 12:38
af janriis
Ølbraisserede svinekæber er altid godt. Tag en god mørk øl (stout/porter). Personligt synes jeg at øllen helst ikke skal være for bitter, da det kan smages i sovsen (som stort set laver sig selv). Kom godt med rodfrugter og løg i og server en rustik kartoffelmos til.

Jeg plejer at blende rodfrugterne i sovsen, så den bliver jævnet uden brug af mel/fløde.

Det er vigtig at åbne 2 øl af samme slags, da man så kan bruge den ene til maden og drikke den anden :-)

Re: Julefrokost

: 6. nov 2015, 12:47
af admin
du kan lave brune kartofler i nisseøl, du skal bare dampe et par flasker ind først.

Re: Julefrokost

: 6. nov 2015, 13:21
af Borg
Fornitz skrev:okse er måske lige voldsomt til 20 mennesker
Det fatter jeg ikke en brik af ;-)

Re: Julefrokost

: 6. nov 2015, 15:09
af admin
Det passer vel meget godt med 1 okse ? ;-)

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk

Re: Julefrokost

: 6. nov 2015, 21:07
af Henning Jørgensen
admin skrev:du kan lave brune kartofler i nisseøl, du skal bare dampe et par flasker ind først.
Lyder spændende. :-)
Dampe dem ind til sirup og i med kartoflerne ?

Re: Julefrokost

: 7. nov 2015, 08:23
af admin
Nemlig ja, og lidt smør i.

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk

Re: Julefrokost

: 7. nov 2015, 11:05
af Henning Jørgensen
Det skal prøves...

Re: Julefrokost

: 9. nov 2015, 07:49
af Michal
Kors hvor bliver jeg sulten :-)

Indtil videre nogle rigtigt gode forslag.

Jens's brune kartofler skal helt sikkert prøves, men ikke i denne omgang.

Jeg tror det bliver Oksen til Livredderne, det lyder vildt lækkert. Tænker om jeg skulle smide den i elgryden og lade den få en 6-8 timer ved 55°C.