Porter-ret (vintermad)

Kombinering af mad og øl og omvendt.
Besvar
Ovi

Porter-ret (vintermad)

Indlæg af Ovi »

Til dem som måtte ønske at lave en champ porter-ret (nok til 4 madglade fyre), og sætte drengene i respekt.

Marinade - skal stå et døgn i køleskab:
1,5 liter porter og 1 liter guldøl
1,5 kg oksekød skåret i tern
3 pressede fed hvidløg
salt peber og andre krydderier efter eget ønske

Marinaden koges op og der kan med fordel tilføjes rodfrugter (pastinak, gulerødder osv) hvis man ønsker dette, da det står godt til den mørke og tunge smag. 4 grofthakkede løg og lidt hvidløg svitses i smør og soya, og tilsættes kødgryden.

Når det er kogt ind og konsitensen er tyk og kødet mørt (der går måske 2-3 timer), tilsættes champignoner og 1/4 liter fløde, og smages til med div. krydderier.

Serveres til kartofler og rødbeder - og en røvfuld øl.
Besvar

Tilbage til "Mad og øl & øl i mad"