Chokoladekage med Guinness
Chokoladekage med Guinness
Ingredienser
4 - 6 personer
225 g blødt smør
350 g farin
4 store æg, sammenpisket
225 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 tsk natron
100 g *Cacao (NoMU®)
4 dl Guinness (øl)
Trøffelcreme:
2 dl piskefløde
200 g hvid eller
mørk chokolade
15 g smør, kold
Fremgangsmåde
Indstil ovnen på 180°C. En kageform 20 - 25 cm smøres godt.
Rør smør og sukker godt sammen og rør de sammenpiskede æg i lidt ad gangen. Sigt herefter mel, bagepulver og natron sammen og rør kakaoen i guinnessen (det er rigtig nok). Rør mel og øl-cacao blandingen skiftevis i dejen. Rør godt hele tiden.
Kom dejen i den velsmurte bageform og bag 1 – 11/4 time. Mærk efter med en nål eller en strikkepind om kagen er færdig. Lad den køle ca. 10 min. inden den vendes ud af formen og køler helt af på en bagerist.
Trøffelcreme
Pisk fløde og chokolade sammen over vandbad. Tag det af varmen og pisk det kolde smør i.
Serveringsforslag
Når kagen er afkølet kan man pynte med hvid eller mørk chokolade trøffelcreme, og servere den sammen med friske bær, en bær coulis eller en god hjemmelavet vanilleis.
købt det der cacao hos http://www.smagmere.dk
smager meget godt, skal prøves :)
Re: Chokoladekage med Guinness
Den er hermed skrevet på min todo liste :P
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
- vejgaardzoo
- Indlæg: 210
- Tilmeldt: 22. aug 2008, 07:00
- Geografisk sted: Nøvling (9260)
Re: Chokoladekage med Guinness
Jeg vil også lige bidrage til at genoplive denne gamle tråd:
Følgende opskrift fandt jeg for et par år siden (vistnok på dr.dk)
Kagebund (1 stk.)
1 æg
3/4 dl sukker
35-40 g smeltet margarine
2/3 dl mælk
½ tsk bagepulver
2 spk cacao
1½ dl hvedemel
Fremgangsmåde: Æggene piskes godt, sukkeret piskes i lidt efter lidt. Det smeltede fedtstof piskes i. De tørre ingredienser blandes og vendes i skiftevis med mælken. Bages ved 180 grader i 10 min.
Creme
(35-40 g smeltet margarine)
1/4 l piskefløde
100 g mørk chokolade
½ kop stærk kaffe
4-6 spk Limfjords Porter
Alle ingredienserne varmes op til chokoladen er smeltet. Stilles på køl til den er stivnet. Kagen lægges sammen med cremen i to lag. Der gemmes crème til pynt øverst. Kagen drysses med flormelis og serveres med Limfjordsporter.
Min primære interesse var i Limfjordsporteren - jeg har aldrig forsøgt mig med selv at bage bundene (så egentlig har den nærmere været brugt som en opskrift på kagecreme til købte bunde). Nuvel, men man kan altså få noget fandens godt creme med limfjordsporter. Jeg har også haft succes med Ceres Stout - og der er nok også andre som er gode.
Gode råd:
Drop kaffen og brug mere øl.
Skift evt. chokoladen ud med lys chokolade så den ikke overdøver ølsmagen.
Kog øllen lidt ind for at koncentrere smagen
Indkogt Limfjordsporter kan også bruges til en god glasur.
Et godt alternativ til cremen (eller supplement som kan anvendes til pynt) er at piske noget fløde lidt for meget, og så vende det med Limfjordsporter til det har den rette konsistens igen.
Nogle af rådene lyder måske voldsomme, men selv min svigermor, som ikke kan fordrage mørk øl, synes godt om blandingen af sødme og bitterhed som man opnår ved at blande kage og indkogt Limfjordsporter.
Jacob
Følgende opskrift fandt jeg for et par år siden (vistnok på dr.dk)
Kagebund (1 stk.)
1 æg
3/4 dl sukker
35-40 g smeltet margarine
2/3 dl mælk
½ tsk bagepulver
2 spk cacao
1½ dl hvedemel
Fremgangsmåde: Æggene piskes godt, sukkeret piskes i lidt efter lidt. Det smeltede fedtstof piskes i. De tørre ingredienser blandes og vendes i skiftevis med mælken. Bages ved 180 grader i 10 min.
Creme
(35-40 g smeltet margarine)
1/4 l piskefløde
100 g mørk chokolade
½ kop stærk kaffe
4-6 spk Limfjords Porter
Alle ingredienserne varmes op til chokoladen er smeltet. Stilles på køl til den er stivnet. Kagen lægges sammen med cremen i to lag. Der gemmes crème til pynt øverst. Kagen drysses med flormelis og serveres med Limfjordsporter.
Min primære interesse var i Limfjordsporteren - jeg har aldrig forsøgt mig med selv at bage bundene (så egentlig har den nærmere været brugt som en opskrift på kagecreme til købte bunde). Nuvel, men man kan altså få noget fandens godt creme med limfjordsporter. Jeg har også haft succes med Ceres Stout - og der er nok også andre som er gode.
Gode råd:
Drop kaffen og brug mere øl.
Skift evt. chokoladen ud med lys chokolade så den ikke overdøver ølsmagen.
Kog øllen lidt ind for at koncentrere smagen
Indkogt Limfjordsporter kan også bruges til en god glasur.
Et godt alternativ til cremen (eller supplement som kan anvendes til pynt) er at piske noget fløde lidt for meget, og så vende det med Limfjordsporter til det har den rette konsistens igen.
Nogle af rådene lyder måske voldsomme, men selv min svigermor, som ikke kan fordrage mørk øl, synes godt om blandingen af sødme og bitterhed som man opnår ved at blande kage og indkogt Limfjordsporter.
Jacob
Re: Chokoladekage med Guinness
Den ser ellers lækker ud – din dessert ;-)
Den må prøves, og det ville slet ikke være dårligt sammen med vaniljeis, som ”bløder chokoladesmagen lidt af”.
Den må prøves, og det ville slet ikke være dårligt sammen med vaniljeis, som ”bløder chokoladesmagen lidt af”.