Øl sovs

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Øl sovs

Indlægaf jensb1524 » 21. okt 2008, 22:01

En opskrift jeg gerne vil dele med andre er "øl sovs"
Når familien og vennerne sejler rundt i sommervejret er der tid og overskud til at lege lidt med maden, dette er derfor en opskrift der også kan laves på primitive vilkår nemlig, bare der er et blus og en gryde.

Grill er jo en dejlig ting og normalt også mad man kan undvære sovs til, MEN med en øl sovs i sigte er det en helt anden sag.

Mørk øltype af god kvalitet, evt. en hjemmebryg ( sæføli )
Mælk
mel
smør
salt peper
krydderier, der matcher retten
Boullion

Hæld øllen op i en gryde og sæt den i kog, indtil konsistensen bliver sirup agtig, vær opmærksom på at det pludselig går stærkt, det er sirup og ikke karamel der er målet, siruppen hældes over i en skål eller lign. smøret smeltes melet tilsættes derefter mælk, til den rette konsistens er opnået, tilsæt øl siruppen samt de øvrige ingedienser, og smag til undervejs.

Hvis der er andre der har prøvet med øl sirup i andre opskrifter eller inspiration til denne lille opskrift så kom med input.

På forhånd tak

Mange hilsner Jens
jensb1524
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 21. okt 2008, 21:31

Raasted Trippelsirup

Indlægaf Søren Reinertsen » 14. jan 2009, 14:11

Kopieret fra http://www.raasted-bryghus.dk/opskrifter.aspx


Så bliver det ikke mere simpelt!

Kog 0,5 L Trippel ind til en tyk karamelsirup og hæld den over et stykke lun æbletærte, så vil du høre englene synge.

Det smager fantastisk !

Hilsen
Søren Reinertsen
Søren Reinertsen
 
Indlæg: 93
Tilmeldt: 2. jan 2009, 22:04
Geografisk sted: Horsens

Re: Øl sovs

Indlægaf ulveline » 21. jan 2011, 14:38

Uhmmmmm – lun æbletærte.
Det kræver vidst en kender for at ramme rigtig - på den anden side er det jo også altid hyggeligt at smage sig frem.
Man kunne gøre det til en tema-aften ;-)…… ”- at smage sig frem”.
ulveline
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 26. dec 2010, 18:45

Re: Øl sovs

Indlægaf DalleJoe » 21. mar 2011, 15:33

Lyder rigtigt lækkert ;) - Skal helt klart prøves til noget svinekød til sommer :)
DalleJoe
 
Indlæg: 16
Tilmeldt: 7. mar 2011, 20:27


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron