Øl sovs

Kombinering af mad og øl og omvendt.
Besvar
jensb1524
Indlæg: 1
Tilmeldt: 21. okt 2008, 21:31

Øl sovs

Indlæg af jensb1524 »

En opskrift jeg gerne vil dele med andre er "øl sovs"
Når familien og vennerne sejler rundt i sommervejret er der tid og overskud til at lege lidt med maden, dette er derfor en opskrift der også kan laves på primitive vilkår nemlig, bare der er et blus og en gryde.

Grill er jo en dejlig ting og normalt også mad man kan undvære sovs til, MEN med en øl sovs i sigte er det en helt anden sag.

Mørk øltype af god kvalitet, evt. en hjemmebryg ( sæføli )
Mælk
mel
smør
salt peper
krydderier, der matcher retten
Boullion

Hæld øllen op i en gryde og sæt den i kog, indtil konsistensen bliver sirup agtig, vær opmærksom på at det pludselig går stærkt, det er sirup og ikke karamel der er målet, siruppen hældes over i en skål eller lign. smøret smeltes melet tilsættes derefter mælk, til den rette konsistens er opnået, tilsæt øl siruppen samt de øvrige ingedienser, og smag til undervejs.

Hvis der er andre der har prøvet med øl sirup i andre opskrifter eller inspiration til denne lille opskrift så kom med input.

På forhånd tak

Mange hilsner Jens
Søren Reinertsen
Indlæg: 93
Tilmeldt: 2. jan 2009, 22:04
Geografisk sted: Horsens

Raasted Trippelsirup

Indlæg af Søren Reinertsen »

Kopieret fra http://www.raasted-bryghus.dk/opskrifter.aspx


Så bliver det ikke mere simpelt!

Kog 0,5 L Trippel ind til en tyk karamelsirup og hæld den over et stykke lun æbletærte, så vil du høre englene synge.

Det smager fantastisk !

Hilsen
Søren Reinertsen
ulveline
Indlæg: 5
Tilmeldt: 26. dec 2010, 18:45

Re: Øl sovs

Indlæg af ulveline »

Uhmmmmm – lun æbletærte.
Det kræver vidst en kender for at ramme rigtig - på den anden side er det jo også altid hyggeligt at smage sig frem.
Man kunne gøre det til en tema-aften ;-)…… ”- at smage sig frem”.
DalleJoe
Indlæg: 16
Tilmeldt: 7. mar 2011, 20:27

Re: Øl sovs

Indlæg af DalleJoe »

Lyder rigtigt lækkert ;) - Skal helt klart prøves til noget svinekød til sommer :)
Besvar

Tilbage til "Mad og øl & øl i mad"