Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
-
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
- Geografisk sted: Meløse
Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Ja, som titlen på mit indlæg indikerer søger jeg en opskrift på et godt brød hvor jeg kan få anvendt noget af det meget mørke (min. 7500 EBC) flydende maltekstrakt, som jeg har købt alt for meget af.
Jeg tænker at det kunne være et godt landbrød eller et rugbrød...?
Måske sidder der en bagersvend blandt os, som vil kunne bidrage med et par guldkorn?
Jeg tænker at det kunne være et godt landbrød eller et rugbrød...?
Måske sidder der en bagersvend blandt os, som vil kunne bidrage med et par guldkorn?
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Jeg vil tro du "bare" kan udskifte siruppen i alm. rugbrødsopskrift.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Jeg har ikke noget kendskab på området ud over at jeg selv er stor nyder af de meget mørke og let maltsøde rugbrød som konen bager på sit arbejde i en restaurant/kantine.
Hun er selvfølgelig blevet adspurgt og siger at hun tilsætter ca. 4-5 dl mørk flydende malt til ca. 8 kg mel.
Malten kan iøvrigt også benyttes til at farve og søde franskbrød for at give det lidt variation.
Hun er selvfølgelig blevet adspurgt og siger at hun tilsætter ca. 4-5 dl mørk flydende malt til ca. 8 kg mel.
Malten kan iøvrigt også benyttes til at farve og søde franskbrød for at give det lidt variation.
-
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
- Geografisk sted: Meløse
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Tak for svarene begge to.
Jeg har umiddelbart kun vore gamle familieopskrift på rugbrød, og der indgår ikke sirup eller sukker. Men jeg kan selvfølgelig prøve at finde en hvor der indgår sukker og så erstatte det med maltekstrakt efter det malt/mel forhold Kaiser's kone angiver.
Jeg ville jo bare nødig ende op med en kage - det skal være et brød.
Jeg har umiddelbart kun vore gamle familieopskrift på rugbrød, og der indgår ikke sirup eller sukker. Men jeg kan selvfølgelig prøve at finde en hvor der indgår sukker og så erstatte det med maltekstrakt efter det malt/mel forhold Kaiser's kone angiver.
Jeg ville jo bare nødig ende op med en kage - det skal være et brød.
- Lars Christensen
- Indlæg: 483
- Tilmeldt: 25. sep 2007, 12:09
- Geografisk sted: 6720 Fanø
- Kontakt:
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
I BYO november i år er der en temaartikel om brug af maltsirup i forskellige opskrifter. Herunder f.eks. nogle små maltede "Pretzel Rolls", som vel nærmest er en slags kringledej, der i USA formes som udover kringler formes til små søde boller mv. Ellers er det kager, Is, Ribbensmarinade mm.
-
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
- Geografisk sted: Meløse
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Ooh... Jamen det lyder jo som om jeg skal have mig et kopi af bladet så. :-)Lars Christensen skrev:I BYO november i år er der en temaartikel om brug af maltsirup i forskellige opskrifter. Herunder f.eks. nogle små maltede "Pretzel Rolls", som vel nærmest er en slags kringledej, der i USA formes som udover kringler formes til små søde boller mv. Ellers er det kager, Is, Ribbensmarinade mm.
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Jeg er stadig på prøvestadiet, så jeg tillader mig at spørge. hvis man udskifter siruppen i en almindelig rugbrødsopskrift, risikerer man så ikke, at smagen bliver for gennemtrængende?
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Hej,
Min kæreste bager en del og jeg ved af erfaring at maltsirup giver brødet en god smag.
Camilla plum bruger det meget, og man kan finde hendes opskrifter på dr.dk
Det er især godt i rugbrød, men jeg har personligt også brugt det i boller og pølsebrød så det kan sagtens bruges i "hvidt" brød også.
Min kæreste bager en del og jeg ved af erfaring at maltsirup giver brødet en god smag.
Camilla plum bruger det meget, og man kan finde hendes opskrifter på dr.dk
Det er især godt i rugbrød, men jeg har personligt også brugt det i boller og pølsebrød så det kan sagtens bruges i "hvidt" brød også.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
-
- Indlæg: 7
- Tilmeldt: 22. dec 2010, 14:28
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Hvis du har en rugbrødsopskrift, som indeholder sirup, ville jeg da bare forsøge at bruge din maltekstrakt i stedet for – og så vende tilbage til os med dit resultat – så vi andre kan kopiere. ;-)
Re: Søges: Brødopskrift med maltekstrakt
Det er så længe siden nu jeg arbejdede som bager, så jeg kan ganske enkelt ikke længere huske de rugbrødsopskrifter vi brugte.
Jeg formoder det er rugmalt du har fået fat i?
Uanset.....drop eventuelt sukker tilsætning i din opskrift, og tilsæt malt til farven er "Rigtig".
I hvede deje halvere du sukkeret i opskriften og gør som ovenstående, det er bla. sådan man laver rugfler (med en smule andre tilføjelser som solsikkefrø osv.).
Du sørger selvfølgelig at skrive ned hvad du gør, fuldstændig som når du brygger, så du kan genskabe dine succeer.
Til sidst lige et lille bager guldkorn til jer alle:
Sæt jeres ovn på så høj varme den overhovedet kan, med bradepanden stående i bunden.
Når brødet er hævet færdig og stillet ind i ovnen, hældes et par dl. vand ind på bradepanden i bunden inden ovnen lukkes og skrues ned til den temperatur der er angivet i opskriften.
På den måde "damper" du brødet og forsinker dermed skorpen. Brødet bliver pænere at se på og får en mere luftig krumme, og bedre skorpe.
Jeg formoder det er rugmalt du har fået fat i?
Uanset.....drop eventuelt sukker tilsætning i din opskrift, og tilsæt malt til farven er "Rigtig".
I hvede deje halvere du sukkeret i opskriften og gør som ovenstående, det er bla. sådan man laver rugfler (med en smule andre tilføjelser som solsikkefrø osv.).
Du sørger selvfølgelig at skrive ned hvad du gør, fuldstændig som når du brygger, så du kan genskabe dine succeer.
Til sidst lige et lille bager guldkorn til jer alle:
Sæt jeres ovn på så høj varme den overhovedet kan, med bradepanden stående i bunden.
Når brødet er hævet færdig og stillet ind i ovnen, hældes et par dl. vand ind på bradepanden i bunden inden ovnen lukkes og skrues ned til den temperatur der er angivet i opskriften.
På den måde "damper" du brødet og forsinker dermed skorpen. Brødet bliver pænere at se på og får en mere luftig krumme, og bedre skorpe.
Bryg hilsner
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question