3 Retters menu m. øl.
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
3 Retters menu m. øl.
Hej.
Jeg har tankerne at lave en 3-retters menu, med øl til.
Jeg har imidlertid ikke noget hjemmebryg, så jeg skal ud og købe nogle øl osv.
Så hvis i kunne komme med nogle foreslag til opskrifter og tilhørende øl, ville jeg blive glad.
PS. Jeg har kigget på De Danske Øl Entusiasters hjemmeside, menu'en der tiltalte mig ikke rigtig..
Jeg har tankerne at lave en 3-retters menu, med øl til.
Jeg har imidlertid ikke noget hjemmebryg, så jeg skal ud og købe nogle øl osv.
Så hvis i kunne komme med nogle foreslag til opskrifter og tilhørende øl, ville jeg blive glad.
PS. Jeg har kigget på De Danske Øl Entusiasters hjemmeside, menu'en der tiltalte mig ikke rigtig..
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Det vil jeg albefale, og ligeledes med vin. Criollo stout'en er i øvrigt rigtig god til desertskidemajet-inc skrev:Mange tak for svarene !
Mon ikke den samme øl kan drikkes til creme'en ?
- Altså porter eller semper.
En god okseroast marineret i en mørk smagfuld porter er nu også i orden.
Jeg plejer at hælde marinaden i bradepanden, så stegeskyen løber ned i den. Inden da smider jeg et løg og et par gulerødder i.
Når stegen er ved at være færdig, 53 grader i kødet til mig tak, tager jeg grønsagerne fra og laver jeg sovs af sky incl. øl. Det er noget der rykker af hos gæsterne... ;-}
Mvh.
Michael K
Michael K
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Så har jeg fundet en menu, som jeg kan lide.
Nu mangler jeg bare at sætte nogle øl på, kan i hjælpe mig med det ?
(Der skal øl til alle retter incl. start/skut øl)
Start øl
Forret
Lyst brød/flutes i ovnen m. Olivenolie og basilikum, hvidløg og evt. ost.
Ingredienser
· 4 skiver italiensk landbrød
· 2 store eller 3 små tomater
· 1 løg
· 2-3 fed hvidløg
· frisk basilikum
· evt. olie
· evt. parmesan oste
· evt. tomatpuré
Fremgangsmåde
· Pensl brødskiverne med olivenolie (kan undværes hvis retten skal være fedtfattig) og sæt dem i en 200 grader varm ovn i et par minutter - til de er sprøde
· Hak løg og hvidløg fint og skær tomaterne i små tern
· Hak basilikum og bland det hele sammen i en skål. Smag evt. til med tomatpuré
· Varm godt igennen i microovnen. Kan også varmes i en gryde
· Fordel tomatblandingen over brødskiverne og drys evt. lidt parmesanost over. Varm kort i ovnen
Hovedret
Rosastegt oksefilet med bønnebouillon.
Til 4 personer
4 bøffer af oksefilet med fedtkant á ca. 180 gram.
50 gr. Smør
6 fed hvidløg
4 kviste timian
***
6 dl . Oksebouillon
200 gr. Friske grønne bønner
(udenfor sæson kan bruges limabønner/butterbeans)
½ chili
3 fed hvidløg
4 kviste timian
1 tsk. Marsala krydderi (efter smag)
50 gr. Smør
1 porre i skiver
2 pastinakrødder i tern
100 gr. Friskpillede perleløg (glasløg kan bruges)
2 stk. stjerneanis
2 dl . Bombay Pale Ale
Alle grøntsager renses og skæres i stykker. De brankes herefter i en gryde/kasserolle med krydderier, timian og hvidløg. Oksebouillonen hældes over og koges ned således at der er ca. 2/3 tilbage. Smages til med salt og peber.
Smelt smørret på en passende pande med hvidløg og timian og steg bøfferne 2-3 minutter på hver side. Lad herefter bøfferne hvile under sølvpapir på et træskærebrædt i 5 minutter.
Lige inden servering tilsættes Bombay Pale Ale til bouillonen, og den varmes lige op til kogepunktet. Den må ikke koge, da retten ellers vil blive bitter. Bouillonen anrettes i dybe tallerkener. Bøfferne skæres skråt igennem og anrettes på bouillonen.
Hertil serveres en Bombay Pale Ale ved 4-8 grader.
Dessert
Chokoladekage
Type: Bagværk / Dessert
Tilberedningstid ialt: 1 time 30 min
Arbejdstid: 15 min
Ingredienser: pers.
3 appelsiner (Læs om)
251 g hvedemel (Læs om)
75 g cacaopulver (Læs om)
2 1/4 tsk bagepulver (Læs om)
338 g smør (Læs om)
225 g sukker (Læs om)
3 æg (Læs om)
1 1/2 dl vand (Læs om)
1 dl letmælk (Læs om)
188 g mørk chokolade (Læs om)
Fremgangsmåde:
-Tænd ovnen på 175°C.
-Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad. (Tag en gryde, hæld lidt vand i. Sæt en lille skål med chokoladen ned i gryden, lad det simre indtil chokoladen er smeltet)
-Skyl appelsinerne og riv skallen. Bland mel, cacao, bagepulver og reven appelsinskal i en skål.
-Rør smør og sukker sammen i en anden skål, til det er cremet og sukkeret er er opløst.
-Kom æggene, et af gangen, i skålen med smør og sukker, rør godt imellem hvert æg.
-Kom nu den smeltede chokolade i og rør godt. Tilsæt mel- og cacaoblandingen. Tilsæt vand og mælk lidt af gangen og rør godt.
-Kom dejen op i smurte sandkageforme, der er drysset med mel.
-Bag kagerne i ca. 1 time i den forvarmede ovn. Tag herefter kagerne ud af formen og lad dem køle af på en bagerist. Drys det sidste hakkede chokolade ud over den færdigbagte kage.
Slut øl
PS. Det kan ske at jeg undlader appelsinen i chokoladekagen.
På forhand tak !
Nu mangler jeg bare at sætte nogle øl på, kan i hjælpe mig med det ?
(Der skal øl til alle retter incl. start/skut øl)
Start øl
Forret
Lyst brød/flutes i ovnen m. Olivenolie og basilikum, hvidløg og evt. ost.
Ingredienser
· 4 skiver italiensk landbrød
· 2 store eller 3 små tomater
· 1 løg
· 2-3 fed hvidløg
· frisk basilikum
· evt. olie
· evt. parmesan oste
· evt. tomatpuré
Fremgangsmåde
· Pensl brødskiverne med olivenolie (kan undværes hvis retten skal være fedtfattig) og sæt dem i en 200 grader varm ovn i et par minutter - til de er sprøde
· Hak løg og hvidløg fint og skær tomaterne i små tern
· Hak basilikum og bland det hele sammen i en skål. Smag evt. til med tomatpuré
· Varm godt igennen i microovnen. Kan også varmes i en gryde
· Fordel tomatblandingen over brødskiverne og drys evt. lidt parmesanost over. Varm kort i ovnen
Hovedret
Rosastegt oksefilet med bønnebouillon.
Til 4 personer
4 bøffer af oksefilet med fedtkant á ca. 180 gram.
50 gr. Smør
6 fed hvidløg
4 kviste timian
***
6 dl . Oksebouillon
200 gr. Friske grønne bønner
(udenfor sæson kan bruges limabønner/butterbeans)
½ chili
3 fed hvidløg
4 kviste timian
1 tsk. Marsala krydderi (efter smag)
50 gr. Smør
1 porre i skiver
2 pastinakrødder i tern
100 gr. Friskpillede perleløg (glasløg kan bruges)
2 stk. stjerneanis
2 dl . Bombay Pale Ale
Alle grøntsager renses og skæres i stykker. De brankes herefter i en gryde/kasserolle med krydderier, timian og hvidløg. Oksebouillonen hældes over og koges ned således at der er ca. 2/3 tilbage. Smages til med salt og peber.
Smelt smørret på en passende pande med hvidløg og timian og steg bøfferne 2-3 minutter på hver side. Lad herefter bøfferne hvile under sølvpapir på et træskærebrædt i 5 minutter.
Lige inden servering tilsættes Bombay Pale Ale til bouillonen, og den varmes lige op til kogepunktet. Den må ikke koge, da retten ellers vil blive bitter. Bouillonen anrettes i dybe tallerkener. Bøfferne skæres skråt igennem og anrettes på bouillonen.
Hertil serveres en Bombay Pale Ale ved 4-8 grader.
Dessert
Chokoladekage
Type: Bagværk / Dessert
Tilberedningstid ialt: 1 time 30 min
Arbejdstid: 15 min
Ingredienser: pers.
3 appelsiner (Læs om)
251 g hvedemel (Læs om)
75 g cacaopulver (Læs om)
2 1/4 tsk bagepulver (Læs om)
338 g smør (Læs om)
225 g sukker (Læs om)
3 æg (Læs om)
1 1/2 dl vand (Læs om)
1 dl letmælk (Læs om)
188 g mørk chokolade (Læs om)
Fremgangsmåde:
-Tænd ovnen på 175°C.
-Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad. (Tag en gryde, hæld lidt vand i. Sæt en lille skål med chokoladen ned i gryden, lad det simre indtil chokoladen er smeltet)
-Skyl appelsinerne og riv skallen. Bland mel, cacao, bagepulver og reven appelsinskal i en skål.
-Rør smør og sukker sammen i en anden skål, til det er cremet og sukkeret er er opløst.
-Kom æggene, et af gangen, i skålen med smør og sukker, rør godt imellem hvert æg.
-Kom nu den smeltede chokolade i og rør godt. Tilsæt mel- og cacaoblandingen. Tilsæt vand og mælk lidt af gangen og rør godt.
-Kom dejen op i smurte sandkageforme, der er drysset med mel.
-Bag kagerne i ca. 1 time i den forvarmede ovn. Tag herefter kagerne ud af formen og lad dem køle af på en bagerist. Drys det sidste hakkede chokolade ud over den færdigbagte kage.
Slut øl
PS. Det kan ske at jeg undlader appelsinen i chokoladekagen.
På forhand tak !
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Hvor meget tid har du ?
Kan du nå at låne en bog på biblioteket, hvis du har, det skal du gå ned og låne en øl bog/ mad skrewet af Torben Matthews
http://www.boganmeldelse.com/8741364457
Eller´s må jeg jo hjælpe dig :-)
Jens
Kan du nå at låne en bog på biblioteket, hvis du har, det skal du gå ned og låne en øl bog/ mad skrewet af Torben Matthews
http://www.boganmeldelse.com/8741364457
Eller´s må jeg jo hjælpe dig :-)
Jens
Jeg tror jeg ville gøre det sådan :
En hvede/wit/weizen til forretten.
En stærk pilsner eller en bock (GB), til hovede retten.
Og en chokolade stout til desert - her er der en god en fra bornholm.
Eller heritage (braunstein).
Jens
Ps dette er kun et bud, det kunne måske også gøres med en trappist, dubble, og til slut med en tripple.
En hvede/wit/weizen til forretten.
En stærk pilsner eller en bock (GB), til hovede retten.
Og en chokolade stout til desert - her er der en god en fra bornholm.
Eller heritage (braunstein).
Jens
Ps dette er kun et bud, det kunne måske også gøres med en trappist, dubble, og til slut med en tripple.
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 18:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland
for sent...?
Hvis der er nogen der igen skulle have hjælp inden for emnet stiller jeg min ekspertise til rådighed, arbejder i special-handlen med specialøl som ansvars område...
Jonas
Jonas