Sous Vide

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 14. sep 2012, 21:55

Jeg vil da lige slå et lille slag for Sous Vide herinde !
Jeg tror at mange håndbryggere kan relatere til Sous Vide da det på sin vis minder meget om brygning, idet man har en væske med en specifik temperatur !
Jeg har i det seneste år eksperimenteret en del med lige netop denne tilberednings form, og er blevet rigtig glad for denne !

Bemærk denne roastbeef. Det er utroligt hvor lidt væske der løber fra denne ! Faktisk blev den tilberedet i en riskoger med en UT200 thermostat relæ, og er nog stadig på top 3 over de mest fantastiske stykker kød jeg har spist :)
http://sousvidemaster.dk
Billede

Velbekomme !
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Sous Vide

Indlægaf Vakker » 15. sep 2012, 08:16

Jeg har også lavet en del i min elgryde. Jeg kan godt li rødt kød og på den måde kan jeg få det møreste røde/rosa kød. Skal man have gæster kan det jo også forbereder før, så man kun skal brune kødet af på en pande inden servering. Det er vejen til den perfekt stegte bøf hver gang.
Med Venlig Hilsen
Anders Hansen
Vakker
 
Indlæg: 128
Tilmeldt: 26. jan 2011, 22:00
Geografisk sted: Frederikshavn

Re: Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 15. sep 2012, 09:02

Ja, der er mange fordele ved SV. Jeg kan også godt li at man ikke skal ha maden klar på et bestemt tidspunkt. Hvis gæsterne bliver lidt sent eller man bare lige vil vente en halv time mere, så betyder det ikke noget :)

Jeg fik vist ikke fortalt at jeg har eksperimenteret lidt med Sous Vide i en køletaske, bare for at se om det kunne lade sig gøre. Jeg har prøvet med steaks og laks. Begge forsøg hvor jeg tilberedte en i køletasken og en i vandbadet ! Det kom der nogle forbløffende gode resultater ud af. Læs mere her !
http://sousvidemaster.dk/SVdiy.php
Billede
Senest rettet af BeerMan 15. sep 2012, 10:33, rettet i alt 1 gang.
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Re: Sous Vide

Indlægaf Haslund » 15. sep 2012, 09:17

pid.jpg
pid.jpg (64.3 KiB) Vist 11405 gange

Jeg har sidste år købt ovenstående PID men bruger den altså kun i forbindelse med ølbrygning.
Den koster selvfølgelig mere end en UT men jeg er faktisk ret glad for den.
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
Haslund
 
Indlæg: 323
Images: 0
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød

Re: Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 15. sep 2012, 09:55

Haslund skrev:
pid.jpg

Jeg har sidste år købt ovenstående PID men bruger den altså kun i forbindelse med ølbrygning.
Den koster selvfølgelig mere end en UT men jeg er faktisk ret glad for den.

Niice, der er jo også en verden til forskel fra UT200, men desværre er prisen også
!
Må jeg være fræk at spørge hvorfor du ikke har benyttet den til SV ? Det er da oplagt !
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Re: Sous Vide

Indlægaf Haslund » 15. sep 2012, 10:00

Jeg ved ikke om der nogle gode vegetar opskrifter til SV så jeg tror at jeg holder mig til øl ;-)
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
Haslund
 
Indlæg: 323
Images: 0
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød

Re: Sous Vide

Indlægaf JakobVels » 15. sep 2012, 10:10

Nu er jeg jo den glade ejer af en Braumeister.

Hovedopbygningen i den er en beholder med varmelegeme, cirkulationspumpe og en pid controller.

Det kunne være den skulle køre en gang sous vide en dag.
JakobVels
 
Indlæg: 222
Tilmeldt: 9. dec 2007, 20:02
Geografisk sted: 2800

Re: Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 15. sep 2012, 10:26

Haslund skrev:Jeg ved ikke om der nogle gode vegetar opskrifter til SV så jeg tror at jeg holder mig til øl ;-)

Ja det gir selvfølgelig meget mening :) Er du 100% vegetar :) eller kan du spise fisk ?
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Re: Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 15. sep 2012, 10:26

JakobVels skrev:Nu er jeg jo den glade ejer af en Braumeister.

Hovedopbygningen i den er en beholder med varmelegeme, cirkulationspumpe og en pid controller.

Det kunne være den skulle køre en gang sous vide en dag.

Det vil være oplagt :)
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Re: Sous Vide

Indlægaf admin » 15. sep 2012, 15:55

BeerMan skrev:Jeg vil da lige slå et lille slag for Sous Vide herinde !
Jeg tror at mange håndbryggere kan relatere til Sous Vide da det på sin vis minder meget om brygning, idet man har en væske med en specifik temperatur !
Jeg har i det seneste år eksperimenteret en del med lige netop denne tilberednings form, og er blevet rigtig glad for denne !

Bemærk denne roastbeef. Det er utroligt hvor lidt væske der løber fra denne ! Faktisk blev den tilberedet i en riskoger med en UT200 thermostat relæ, og er nog stadig på top 3 over de mest fantastiske stykker kød jeg har spist :)
http://sousvidemaster.dk
Billede

Velbekomme !

Hvilken temperatur lavede du det ved ? jeg har selv før lavet en culotte ved 64°C i 24 timer og den var da mør, men kunne da godt have været mere mør, så næste gang får den 32 timer.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4626
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 15. sep 2012, 16:27

58,5 grader i 12 timer ! Det er et sweetspot for roast her i huset :)

Man skal helst ikke over 60 grader når det gælder oksekød, så kan det blive lidt sejt og trist !
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Sous Vide

Indlægaf Vakker » 15. sep 2012, 16:56

Culotte på 56 i otte timer. Var super mør. Alt kød er mørt hvis man skærer det rigtigt, tynde skiver og har grill bestik. ;-) det fede er jo at man kan putte alverdens grønsager i posen for at give smag.
Med Venlig Hilsen
Anders Hansen
Vakker
 
Indlæg: 128
Tilmeldt: 26. jan 2011, 22:00
Geografisk sted: Frederikshavn

Sv: Sous Vide

Indlægaf admin » 15. sep 2012, 17:16

Jeg havde købt mit kød i brugsen, der er også forskel på kvaliteten af kød. Jeg husker også galt- den var kun i 12 timer ved ca 58 siger chefen.

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4626
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Sous Vide

Indlægaf Tryfuss » 11. nov 2012, 17:52

er det ok at nedsænke "føleren" fra UT200 i vandet?
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Tryfuss
 
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal

Sv: Sous Vide

Indlægaf admin » 11. nov 2012, 18:48

Min var nede i vandet

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4626
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Næste

Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst