Sous Vide

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Re: Sous Vide

Indlægaf admin » 15. nov 2012, 09:37

Jeg må indrømme og det her er helt personligt og for egen regning, at jeg kunne aldrig finde på at lave sådan noget som firma, men privat er det en helt anden snak - for hvis man aldrig har spist en rå æggeblomme eller sous vide, så har man ikke levet livet.
Jeg vil også have en hakkedreng er rød i midten, pasturerisering er ikke ligmed steril, og 10 PU er nok til noget og ikke nok til noget andet.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4597
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 15. nov 2012, 16:03

Enig, hvis man skal ha alle feks sporer udryddet skal man væsentligt længere op ! De temperaturer er jo nok det man kalder et kompromis imellem fødevare sikkerhed og kvalitet !

Men hey, livin on the edge :) or the can
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 510
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Re: Sous Vide

Indlægaf BeerMan » 17. nov 2012, 21:21

Så fik jeg lavet lidt SV igen ! Et stykke skinke inderlår blev stegt på panden og gnubbet med salt, sukker og rosmarin før den blev vacuumpakket !
I baljen ved 65 grader i 10 timer og så var den tilberedt :)

Til dette stykke kød fik vi kartofler stegt i ovnen og istedet for den tradiotionelle sovs lavede jeg en kryddersmør bestående af smør, timian, esdragon, peber og en lille squiss risvineddike.
En ok oplevelse, mør og god smag, desværre var den en anelse tør ! Men det vil nok være svært at gøre andet med sådan en udskæring ! Med mindre man pumper den fuld af noget fedtstof !
Billede

NB. den lille farisær ved kartoflerne er en champignon som jeg lige havde et par stykker af til overs, så de strøg med i ovnen :)
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
 
Indlæg: 510
Tilmeldt: 2. jul 2009, 07:06
Geografisk sted: Vejle

Re: Sous Vide

Indlægaf Tiedt » 18. nov 2012, 10:51

BeerMan skrev:....

Men hey, livin on the edge :) or the can


måske nærmere: Livin' on the edge OF the can :o)
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
Tiedt
 
Indlæg: 650
Images: 0
Tilmeldt: 14. jun 2009, 21:37
Geografisk sted: Roskilde

Re: Sous Vide

Indlægaf Dyne » 15. dec 2012, 13:32

toppen af popen er nu at lave mad på grillen nakkesteg på grillen ved små 96grader i 13 timer hjemmelavet bugerboller og dressing coleslaw mums så kommer man ikke nærmere på en herreret
Dyne
 
Indlæg: 49
Tilmeldt: 14. okt 2012, 15:23
Geografisk sted: Kølkær(Herning)

Re: Sous Vide

Indlægaf Nimbus39 » 16. dec 2012, 01:32

Skal det grilles så skal det være i en weber smokey mountain cooker.
Har lige lavet langtidsstegt oksefillet - mums!
Men sous vide er nu også helt fantastisk... Er booket til mine forældres guldbryllup til langtidsrøget laks og kalvemørbrad sous vide, med hjemmebryg til.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3383
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Sous Vide

Indlægaf Dyne » 20. dec 2012, 22:17

lyder godt nok lækkert
Dyne
 
Indlæg: 49
Tilmeldt: 14. okt 2012, 15:23
Geografisk sted: Kølkær(Herning)

Re: Sous Vide

Indlægaf admin » 13. mar 2013, 12:15

Hvad skal en marineret oksekød culotte have af temp og tid ? (købt i netto)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4597
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Sous Vide

Indlægaf Ajes » 13. mar 2013, 14:49

Det skal prøves. Jeg har efterhånden mange gange langtidsstegt oksekød i ovnen. Alt fra 8-18 timer. Det bliver mega godt, men kommer man ret meget over de 12 timer, så kan det begynde et blive en kende tørt, hvis ikke der er tale om virkeligt godt kød.
Ajes
 
Indlæg: 142
Tilmeldt: 19. apr 2012, 16:00
Geografisk sted: Århus C

Re: Sous Vide

Indlægaf Nimbus39 » 13. mar 2013, 14:51

Oksekød bør ikke komme over 58 grader da det begynder at blive gråt.
Jeg sætter min stc 1000 på 56 og +-2grader. Hvor meget den skal have er meget individuelt, jeg har prøvet med alt fra 12-24 timer og foretrækker 12-16 timer.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3383
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Sous Vide

Indlægaf admin » 13. mar 2013, 15:27

Det må gerne være rosa til let rødt i midten, så tror du ikke det skal være ca. 57 grader ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4597
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Sous Vide

Indlægaf Nimbus39 » 13. mar 2013, 15:40

57 er sikkert fint, jeg bruger som sagt 56 grader +-2 grader.
Det afhænger at udstyr og bare fordi vandet af og til kommer over 58 grader sker der ikke noget ved det, så sæt blot din temp til 57.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3383
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Sous Vide

Indlægaf janriis » 29. maj 2013, 08:13

Hej alle

Jeg faldt over en OBH vakuumpakker, der var sat ned fra 799 til 599, så den måtte jeg eje. Da jeg jo i forvejen har min elgryde som jeg har brugt til bryg samt min UT200, måtte jeg jo også prøve Sous Vide. Jeg marinerede en svinemørbrad og vakuumpakkede, hvorefter den fik 8 timer på 56-58. Blev ganske fin, men 6 timer er måske rigeligt.

Jeg satte min UT200 til at tænde ved 56 og slukke ved 58, men min elgryde stormede bare derudaf og kom et par gange over 59. Bør jeg sætte den lavere, måske tænd ved 55 og sluk ved 56 ?

Overvejer en Auberins controller, da den skulle være mere præcis, men kan jeg leve med det forholdsvis store spring i temp som min UT200 giver ?
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
janriis
 
Indlæg: 1418
Images: 4
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Sous Vide

Indlægaf Morten L » 29. maj 2013, 08:40

janriis skrev:Hej alle

Jeg faldt over en OBH vakuumpakker, der var sat ned fra 799 til 599, så den måtte jeg eje. Da jeg jo i forvejen har min elgryde som jeg har brugt til bryg samt min UT200, måtte jeg jo også prøve Sous Vide. Jeg marinerede en svinemørbrad og vakuumpakkede, hvorefter den fik 8 timer på 56-58. Blev ganske fin, men 6 timer er måske rigeligt.

Jeg satte min UT200 til at tænde ved 56 og slukke ved 58, men min elgryde stormede bare derudaf og kom et par gange over 59. Bør jeg sætte den lavere, måske tænd ved 55 og sluk ved 56 ?

Overvejer en Auberins controller, da den skulle være mere præcis, men kan jeg leve med det forholdsvis store spring i temp som min UT200 giver ?


Din UT200 er slet ikke præcis nok til sousvide, der skal du bruge en PID.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
 
Indlæg: 2430
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Sv: Sous Vide

Indlægaf El Toro Diablo » 29. maj 2013, 09:05

jeg har den "store", fra auber... lidt dyr, men alle pengene værd :-)

følg de generelle stege temperaturer, for kød, plus 2 grader, da vandet ellers ikke kan få kernen af stegen derop. jeg har lavet flæskesteg og roastbeef, med gode resultater, ved 8 timer :-)
Varmt øl til frosne mænd,
Og varmt øl til trætte,
For varmt øl er kroppens ven,
Og sindet kan det lette.

-Røde Orm

bryg
øl: 19
cider: 8
mjød: 6
Sake: 1
Brugeravatar
El Toro Diablo
 
Indlæg: 119
Tilmeldt: 16. mar 2013, 13:39
Geografisk sted: Vanløse

ForegåendeNæste

Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster