Bagning med brugt malt

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Bagning med brugt malt

Indlægaf AlfaBrew » 25. feb 2013, 14:00

Jeg vil kraftigt anbefale at prøve lykken med opskrifterne fra: http://brooklynbrewshop.com/themash/cat ... grainchef/
Jeg har prøvet et par af opskrifterne og det er en super god måde at bruge alt fra ølproduktionen på. Måske skal man dog holde sig til restprodukterne fra lyse øl, men måske er der en verden der venter på at blive opdaget?
AlfaBrew
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 31. aug 2012, 09:45
Geografisk sted: Roskilde

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf Haslund » 25. feb 2013, 16:19

Du har helt ret men vær opmærksom på ar der kan være småsten i masken, ikke usundt men heller ikke godt for tænderne :(
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
Haslund
 
Indlæg: 323
Images: 0
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf mrbanjo » 4. mar 2013, 21:48

det var da et fantastisk link, tak for det. Jeg har fået bagt noget en del brød med malt, men får kun brugt en brøkdel af det brugte malt, og jeg synes det er lidt ærgeligt at skulle smide resten ud. Ved I hvor længe det kan holde sig, eller om man evt kan tørre det?
mrbanjo
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 27. okt 2012, 21:40
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf Tiedt » 5. mar 2013, 06:39

Har aldrig prøvet at tørre det men kender du nogen med svin, køer eller heste skulle det være fint foder...
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
Tiedt
 
Indlæg: 650
Images: 0
Tilmeldt: 14. jun 2009, 21:37
Geografisk sted: Roskilde

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf Christian Ernstsen » 5. mar 2013, 08:23

Vores høns får altid resterne dagen efter, men der er nok ikke megen energi tilbage i malten, når man har trukket stivelse og sukkeret ud. Det er altid tydeligt når de har spist resterne, for de sk*der helt vildt meget efterfølgende, så jeg ved ikke hvor meget de egentlig får ud af det?
Med venlig hilsen
Christian
- BV Håndbryg
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Brugeravatar
Christian Ernstsen
 
Indlæg: 772
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Todbjerg (lige nord for Århus)

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf mrbanjo » 5. mar 2013, 09:08

Jeg har ladet mig fortælle, at det skulle være ret sundt, netop fordi stivelsen og sukkeret er trukket ud af det, en slags kostfibre, som folk betaler dyrt for i helsekostbutikker. Og jo, godt for fordøjelsen...

Jeg bor i byen, så jeg kan desværre hverken fodre høns eller smide resterne på møddingen
mrbanjo
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 27. okt 2012, 21:40
Geografisk sted: Frederiksberg

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf Glenn H. » 5. mar 2013, 09:46

mrbanjo skrev:Jeg har ladet mig fortælle, at det skulle være ret sundt, netop fordi stivelsen og sukkeret er trukket ud af det, en slags kostfibre, som folk betaler dyrt for i helsekostbutikker. Og jo, godt for fordøjelsen...

Jeg bor i byen, så jeg kan desværre hverken fodre høns eller smide resterne på møddingen


Så slæber du det bare ned på rådhuspladsen og kaster det ud til duerne ;)
- mvh. Glenn
Brugeravatar
Glenn H.
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 18. dec 2009, 09:59
Geografisk sted: Kolding

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf Holger » 5. mar 2013, 15:14

Mæsken fra et bryg, som man ønsker at bruge til brød, kan sagtens fryses ned. Det vil jeg anbefale at gøre, skulle der være noget tilbage i mæsken vil frysningen holde på det, det vil det ikke ved tørring. Ved ikke om det kan tørres, har aldrig prøvet. Når jeg bager, bruger jeg sjældent mæsken fra lyse øl, da jeg ikke syntes der er så meget smag i, modsat det der kommer fra mørkere og stærkere bryg.
Hellhound.dk
Holger
 
Indlæg: 337
Tilmeldt: 2. aug 2012, 11:28
Geografisk sted: Aalborg (Gug)

Re: Bagning med brugt malt

Indlægaf Occidio » 10. maj 2013, 20:16

Ølbrygning overrasker igen med den fantastiske verden den er synes jeg ! FED side ! :D Så er der lige et ritual mere der skal på listen hver gang vi brygger og hygger.
Masser af opskrifter at tage fat på!

Takker !

BTW er der en guide til hvordan man tørre malten på hjemmesiden.
Brugeravatar
Occidio
 
Indlæg: 129
Tilmeldt: 12. jan 2013, 10:07


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst