Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 16. mar 2013, 16:09

Halløj drenge, jeg havde en pdf liggende på 74 sider med jerky opskrifter som jeg ville dele med jer. Der burde være nok til at holde jer kørende i et par dage. Jeg kan anbefale at bruge kalkunbryst. Det er mega nice og billigt alternativ til okse/kalv. Gris og andet kræ kan også bruges.

jerky.pdf
(590.41 KiB) Downloadet 841 gange


Tip - Put kødet i fryseren i 2-4 timer. Det gør det nemmere at skærer ud. Jeg bruger både ovn og tørreapparart (købt i netto for 199.-). Ovnen skal ikke være varmere end max 80C. Ellers risikere man at det bliver stegt istedet for tørret. Her er de ingridienser jeg normalt bruger:

Soyasovs
brun farin
sennepspulver
chilisovs
Sovs med "røg" i
Engelsk sovs
Salt
Groft kværnet peber
Hvidløgspulver
Løgpulver
Øl - selvfølgelig. ;) (mørk øl er godt hertil, men alle typer kan bruges. Inkl de sure.)

Man kan putte alt muligt i. Evt tomatpure, frugtjuice, whisky osv osv....

Prøv jer frem
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf Easter » 16. mar 2013, 17:19

lækkert...

jeg var på et tidspunkt i Afrika og arbejde og der var navnet biltong
det blev brugt som snaks i baren hvor vi var efter arbejde
havde en del med hjem men jeg var nok den eneste det rigtig syntes at det var et hit hehe.

glæder mig til at prøve disse opskrifter
Easter
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: 29. jan 2010, 19:31
Geografisk sted: Hadsten

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 16. mar 2013, 18:07

Biltong er også mega nice! Har fået det engang da en kammerat havde været i Sydafrika på noget ferie. Har også overvejet at prøve at lave det engang. Har set en instruktion på nettet hvor der er en gut der laver det i en papkasse. En tørremaskine lavet ud af en papkasse og nogle lamper. En 60 og en 100 watts lampe mener jeg.
Jeg har lige dumpet 2 kilo kalkun i fryseren og de skal udskæres og marineres natten over. I morgen skal der tørres for vildt. Ud over at drikke øl, kan jeg ikke finde på noget mere fornuftigt at give mig til under snevejret. Det skulle da lige være at brygge, men den gemmer jeg til en anden sne dag. ;)
Jeg holder jer opdateret med nogle billeder i løbet aftenen og i morgen. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 17. mar 2013, 07:55

Fik sørme gæster i går, så opdaten blev udskudt. ;) Her er lidt fra forløbet i aftes.

Kalkunbryst som vi kender den. Vakuumpakket, 55 kr. Lige til at tilberede. Denne fik knap 4 timer i fryseren og har en god udskærings konsistens.
foto 1.JPG
foto 1.JPG (112.12 KiB) Vist 10198 gange


Udskåret i passende tykkelser (ca 5 mm skiver). Klar til marinaden.
foto 2.JPG
foto 2.JPG (89.34 KiB) Vist 10198 gange


Ingridienser til marinaden. Alle ingridienser blandes grundigt. Ingen opvarmning. Til ca 2 kilo kalkun brugte jeg:

0,5 liter soya
1 dl engelsk sovs
1 dl røget sovs
1 spsk STÆRK chili sovs (det afhænger af ens glæde for chili. Her er den stor)
1 spsk sennepspulver
1 spsk hvidløgspulver
1spsk løgpulver
1 spsk chilipulver
2 spsk groft kværnet sort peber
4 spsk brun farin MED TOP.
1 engelsk ale (kommerciel... jeg ved det jeg ved det....)
foto 3.JPG
foto 3.JPG (120.89 KiB) Vist 10198 gange


Efter det hele er blandet, får det lov til at stå i ca 15 minutter. Det lugter suspekt, men smager fantastisk. Halvdelen af kalkunen og marinaden overføres til en frysepose (brugte 4 liters). Luften presses ud og der laves en knude. Grunden til at luften presses ud er for at sørge for at AL kødet er nedsænket i marinaden.
foto 4.JPG
foto 4.JPG (118.01 KiB) Vist 10198 gange


Her er det en god ide at placere poserne i en skål, hvis der skulle være utætheder. Har prøvet at tilbringe en morgen med at rengøre køleskab og kassere påvirkede fødevarer. Anyway, i køleskabet med fuglene og lad dem stå natten over. Har man en vakuumpakker, kan man nøjes med nogle få timers marinering. Har en, gad ikke finde den frem...
foto 5.JPG
foto 5.JPG (102.65 KiB) Vist 10198 gange


Jeg følger senere op på tørringsprocessen. I øvrigt er der en forklaring til at jeg kun bruger tørrede krydderier, og det er for at undgå bakterier, mikrober og andre "nasties" der MULIGVIS kunne gemme sig og MÅSKE overleve det meget salte miljø.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf Jorkim » 17. mar 2013, 07:59

Det er bare super cool.. Udskæringen er det for alt slags køb ??
Brew Strong
Jorkim aka Nikolaj
Jorkim
Co-Admin
 
Indlæg: 1848
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 17. mar 2013, 08:02

Fik sørme gæster i går, så opdaten blev udskudt. ;) Her er lidt fra forløbet i aftes.

Kalkunbryst som vi kender den. Vakuumpakket, 55 kr. Lige til at tilberede. Denne fik knap 4 timer i fryseren og har en god udskærings konsistens.
foto 1.JPG
foto 1.JPG (112.12 KiB) Vist 10196 gange


Udskåret i passende tykkelser (ca 5 mm skiver). Klar til marinaden.
foto 2.JPG
foto 2.JPG (89.34 KiB) Vist 10196 gange


Ingridienser til marinaden. Alle ingridienser blandes grundigt. Ingen opvarmning. Til ca 2 kilo kalkun brugte jeg:

0,5 liter soya
1 dl engelsk sovs
1 dl røget sovs
1 spsk STÆRK chili sovs (det afhænger af ens glæde for chili. Her er den stor)
1 spsk sennepspulver
1 spsk hvidløgspulver
1spsk løgpulver
1 spsk chilipulver
2 spsk groft kværnet sort peber
4 spsk brun farin MED TOP.
1 engelsk ale (kommerciel... jeg ved det jeg ved det....)
foto 3.JPG
foto 3.JPG (120.89 KiB) Vist 10196 gange


Efter det hele er blandet, får det lov til at stå i ca 15 minutter. Det lugter suspekt, men smager fantastisk. Halvdelen af kalkunen og marinaden overføres til en frysepose (brugte 4 liters). Luften presses ud og der laves en knude. Grunden til at luften presses ud er for at sørge for at AL kødet er nedsænket i marinaden.
foto 4.JPG
foto 4.JPG (118.01 KiB) Vist 10196 gange


Her er det en god ide at placere poserne i en skål, hvis der skulle være utætheder. Har prøvet at tilbringe en morgen med at rengøre køleskab og kassere påvirkede fødevarer. Anyway, i køleskabet med fuglene og lad dem stå natten over. Har man en vakuumpakker, kan man nøjes med nogle få timers marinering. Har en, gad ikke finde den frem...
foto 5.JPG
foto 5.JPG (102.65 KiB) Vist 10196 gange


Jeg følger senere op på tørringsprocessen. I øvrigt er der en forklaring til at jeg kun bruger tørrede krydderier, og det er for at undgå bakterier, mikrober og andre "nasties" der MULIGVIS kunne gemme sig og MÅSKE overleve det meget salte miljø.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Sv: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf BoA1967 » 17. mar 2013, 08:29

Hold op det skal prøves,... Man kunne vel give marinaden et hurtigt opkog, hvis man bruger nogle friske ingredienser. Hvor længe kan de holde efter tørring?

Sendt fra min GT-I9305 med Tapatalk2
Tid kæler for det komplekse!
Brugeravatar
BoA1967
 
Indlæg: 324
Images: 2
Tilmeldt: 31. okt 2011, 10:29
Geografisk sted: Albertslund

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 17. mar 2013, 10:02

Jorkim skrev:Det er bare super cool.. Udskæringen er det for alt slags køb ??


Ja der er ikke begrænsninger. Fisk kan i teorien også bruges.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Sv: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 17. mar 2013, 10:23

BoA1967 skrev:Hold op det skal prøves,... Man kunne vel give marinaden et hurtigt opkog, hvis man bruger nogle friske ingredienser. Hvor længe kan de holde efter tørring?

Sendt fra min GT-I9305 med Tapatalk2


Man kan helt sikkert koge det først. Bare sørg for at det er koldt inden det tilsættes. Gerne køleskabskold.
I køleskabet kan det tørrede kød holde sig i optil en måned. I fryseren, optil 1 år. Vakuumpakket, endnu længere sikkert...
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf Kofoed » 17. mar 2013, 10:29

MonkeyBrew skrev:Ja der er ikke begrænsninger. Fisk kan i teorien også bruges.


Ja for pokker da! - Jeg har boet en del år i Sydkorea, der får man noget tørret fisk der ligesom har været kørt igennem en valse og tørret. Når det spises ristes det over åben flamme, klippet i mundrette stykke med en saks og spises med tyk chilipasta og mayonnaise - Super lækkert til ØL

Beef jerky er også en yndet spise der. En ret neutral slags der dyppes i Sesamolie, smager fantastisk
Brugeravatar
Kofoed
 
Indlæg: 799
Images: 0
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 17. mar 2013, 12:09

Kofoed skrev:
MonkeyBrew skrev:Ja der er ikke begrænsninger. Fisk kan i teorien også bruges.


Ja for pokker da! - Jeg har boet en del år i Sydkorea, der får man noget tørret fisk der ligesom har været kørt igennem en valse og tørret. Når det spises ristes det over åben flamme, klippet i mundrette stykke med en saks og spises med tyk chilipasta og mayonnaise - Super lækkert til ØL

Beef jerky er også en yndet spise der. En ret neutral slags der dyppes i Sesamolie, smager fantastisk


Det lyder dælme godt! Det skal helt sikkert prøves. Det er nok lys fisk som torsk, sej, hvilling osv der er mest anvendeligt. En sidenote som jeg glemte var at kødet skal være så fedtfattigt som muligt da man derved undgår at det harskner.

En lille update: Fuglene er nu i maskinen og laver deres ting. Maskinen er desværre uden ventilator. Det har jeg gjort noget ved. En lille "modifikation".

foto 1.JPG
foto 1.JPG (114.99 KiB) Vist 10144 gange


foto 2.JPG
foto 2.JPG (104.39 KiB) Vist 10144 gange


foto 3.JPG
foto 3.JPG (108.68 KiB) Vist 10144 gange


foto 4.JPG
foto 4.JPG (114.48 KiB) Vist 10144 gange


En gammel kabinet ventilator, en variabel strømforsyning og en bambus damper danner rammen om "ventalitionssystemet". Ventilatoren og strømforsyningen er dele der skal bruges til en automatisk omrører.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf Ajes » 18. mar 2013, 13:59

Det skal jeg prøve igen. Jeg har gjort det en gang for någle måneder siden, og det blev godt. Den maskine du bruger til at tørre, hvad hedder sådan en fætter?
Ajes
 
Indlæg: 142
Tilmeldt: 19. apr 2012, 16:00
Geografisk sted: Århus C

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 18. mar 2013, 15:31

Ajes skrev:Det skal jeg prøve igen. Jeg har gjort det en gang for någle måneder siden, og det blev godt. Den maskine du bruger til at tørre, hvad hedder sådan en fætter?


Det er en dehydrator. Købt i netto for 199 kr. Den fungere ok, men en ovn med varmluft er også god. Der sidder et 70W varmeelement i maskinen, så det er ikke en strømsluger. Man må bare ikke proppe den for meget da der skal ordentlig luftcirkulation til.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf Mayland » 18. mar 2013, 16:22

Kofoed skrev:
Ja for pokker da! - Jeg har boet en del år i Sydkorea, der får man noget tørret fisk der ligesom har været kørt igennem en valse og tørret. Når det spises ristes det over åben flamme, klippet i mundrette stykke med en saks og spises med tyk chilipasta og mayonnaise - Super lækkert til ØL


Du tror ikke at det er fordi det tog den fæle smag af den helt og aldeles forfærdelige koreanske øl? :)
Brugeravatar
Mayland
 
Indlæg: 113
Tilmeldt: 22. maj 2012, 21:31
Geografisk sted: Nørrebro

Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!

Indlægaf MonkeyBrew » 19. mar 2013, 08:29

Så fik jeg tid til den sidste update. Kødet er nu tørret og klar til konsumering/spist/ædt/guffet osv.... Det er blevet lige som det skulle. Sødligt, stærkt og salt! Det kræver MEGET øl at komme igennem det kilo det er blevet til! ;) Et lille tip mere. Sørg for at kødet ikke bliver FOR tørt! Det gør kødet sejt og svært for bisserne og kæbemusklerne at komme igennem. Man finder den rigtige konsistens når man kan bøje kødet og det "fjedre" lidt. Det må ikke værre slatten, så har det ikke fået nok.
Håber i kan bruge guiden til noget. ;)

image.jpg
image.jpg (93.58 KiB) Vist 10011 gange
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Næste

Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst