Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Halløj drenge, jeg havde en pdf liggende på 74 sider med jerky opskrifter som jeg ville dele med jer. Der burde være nok til at holde jer kørende i et par dage. Jeg kan anbefale at bruge kalkunbryst. Det er mega nice og billigt alternativ til okse/kalv. Gris og andet kræ kan også bruges.
Tip - Put kødet i fryseren i 2-4 timer. Det gør det nemmere at skærer ud. Jeg bruger både ovn og tørreapparart (købt i netto for 199.-). Ovnen skal ikke være varmere end max 80C. Ellers risikere man at det bliver stegt istedet for tørret. Her er de ingridienser jeg normalt bruger:
Soyasovs
brun farin
sennepspulver
chilisovs
Sovs med "røg" i
Engelsk sovs
Salt
Groft kværnet peber
Hvidløgspulver
Løgpulver
Øl - selvfølgelig. ;) (mørk øl er godt hertil, men alle typer kan bruges. Inkl de sure.)
Man kan putte alt muligt i. Evt tomatpure, frugtjuice, whisky osv osv....
Prøv jer frem
Tip - Put kødet i fryseren i 2-4 timer. Det gør det nemmere at skærer ud. Jeg bruger både ovn og tørreapparart (købt i netto for 199.-). Ovnen skal ikke være varmere end max 80C. Ellers risikere man at det bliver stegt istedet for tørret. Her er de ingridienser jeg normalt bruger:
Soyasovs
brun farin
sennepspulver
chilisovs
Sovs med "røg" i
Engelsk sovs
Salt
Groft kværnet peber
Hvidløgspulver
Løgpulver
Øl - selvfølgelig. ;) (mørk øl er godt hertil, men alle typer kan bruges. Inkl de sure.)
Man kan putte alt muligt i. Evt tomatpure, frugtjuice, whisky osv osv....
Prøv jer frem
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
lækkert...
jeg var på et tidspunkt i Afrika og arbejde og der var navnet biltong
det blev brugt som snaks i baren hvor vi var efter arbejde
havde en del med hjem men jeg var nok den eneste det rigtig syntes at det var et hit hehe.
glæder mig til at prøve disse opskrifter
jeg var på et tidspunkt i Afrika og arbejde og der var navnet biltong
det blev brugt som snaks i baren hvor vi var efter arbejde
havde en del med hjem men jeg var nok den eneste det rigtig syntes at det var et hit hehe.
glæder mig til at prøve disse opskrifter
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Biltong er også mega nice! Har fået det engang da en kammerat havde været i Sydafrika på noget ferie. Har også overvejet at prøve at lave det engang. Har set en instruktion på nettet hvor der er en gut der laver det i en papkasse. En tørremaskine lavet ud af en papkasse og nogle lamper. En 60 og en 100 watts lampe mener jeg.
Jeg har lige dumpet 2 kilo kalkun i fryseren og de skal udskæres og marineres natten over. I morgen skal der tørres for vildt. Ud over at drikke øl, kan jeg ikke finde på noget mere fornuftigt at give mig til under snevejret. Det skulle da lige være at brygge, men den gemmer jeg til en anden sne dag. ;)
Jeg holder jer opdateret med nogle billeder i løbet aftenen og i morgen. ;)
Jeg har lige dumpet 2 kilo kalkun i fryseren og de skal udskæres og marineres natten over. I morgen skal der tørres for vildt. Ud over at drikke øl, kan jeg ikke finde på noget mere fornuftigt at give mig til under snevejret. Det skulle da lige være at brygge, men den gemmer jeg til en anden sne dag. ;)
Jeg holder jer opdateret med nogle billeder i løbet aftenen og i morgen. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Fik sørme gæster i går, så opdaten blev udskudt. ;) Her er lidt fra forløbet i aftes.
Kalkunbryst som vi kender den. Vakuumpakket, 55 kr. Lige til at tilberede. Denne fik knap 4 timer i fryseren og har en god udskærings konsistens. Udskåret i passende tykkelser (ca 5 mm skiver). Klar til marinaden. Ingridienser til marinaden. Alle ingridienser blandes grundigt. Ingen opvarmning. Til ca 2 kilo kalkun brugte jeg:
0,5 liter soya
1 dl engelsk sovs
1 dl røget sovs
1 spsk STÆRK chili sovs (det afhænger af ens glæde for chili. Her er den stor)
1 spsk sennepspulver
1 spsk hvidløgspulver
1spsk løgpulver
1 spsk chilipulver
2 spsk groft kværnet sort peber
4 spsk brun farin MED TOP.
1 engelsk ale (kommerciel... jeg ved det jeg ved det....) Efter det hele er blandet, får det lov til at stå i ca 15 minutter. Det lugter suspekt, men smager fantastisk. Halvdelen af kalkunen og marinaden overføres til en frysepose (brugte 4 liters). Luften presses ud og der laves en knude. Grunden til at luften presses ud er for at sørge for at AL kødet er nedsænket i marinaden. Her er det en god ide at placere poserne i en skål, hvis der skulle være utætheder. Har prøvet at tilbringe en morgen med at rengøre køleskab og kassere påvirkede fødevarer. Anyway, i køleskabet med fuglene og lad dem stå natten over. Har man en vakuumpakker, kan man nøjes med nogle få timers marinering. Har en, gad ikke finde den frem... Jeg følger senere op på tørringsprocessen. I øvrigt er der en forklaring til at jeg kun bruger tørrede krydderier, og det er for at undgå bakterier, mikrober og andre "nasties" der MULIGVIS kunne gemme sig og MÅSKE overleve det meget salte miljø.
Kalkunbryst som vi kender den. Vakuumpakket, 55 kr. Lige til at tilberede. Denne fik knap 4 timer i fryseren og har en god udskærings konsistens. Udskåret i passende tykkelser (ca 5 mm skiver). Klar til marinaden. Ingridienser til marinaden. Alle ingridienser blandes grundigt. Ingen opvarmning. Til ca 2 kilo kalkun brugte jeg:
0,5 liter soya
1 dl engelsk sovs
1 dl røget sovs
1 spsk STÆRK chili sovs (det afhænger af ens glæde for chili. Her er den stor)
1 spsk sennepspulver
1 spsk hvidløgspulver
1spsk løgpulver
1 spsk chilipulver
2 spsk groft kværnet sort peber
4 spsk brun farin MED TOP.
1 engelsk ale (kommerciel... jeg ved det jeg ved det....) Efter det hele er blandet, får det lov til at stå i ca 15 minutter. Det lugter suspekt, men smager fantastisk. Halvdelen af kalkunen og marinaden overføres til en frysepose (brugte 4 liters). Luften presses ud og der laves en knude. Grunden til at luften presses ud er for at sørge for at AL kødet er nedsænket i marinaden. Her er det en god ide at placere poserne i en skål, hvis der skulle være utætheder. Har prøvet at tilbringe en morgen med at rengøre køleskab og kassere påvirkede fødevarer. Anyway, i køleskabet med fuglene og lad dem stå natten over. Har man en vakuumpakker, kan man nøjes med nogle få timers marinering. Har en, gad ikke finde den frem... Jeg følger senere op på tørringsprocessen. I øvrigt er der en forklaring til at jeg kun bruger tørrede krydderier, og det er for at undgå bakterier, mikrober og andre "nasties" der MULIGVIS kunne gemme sig og MÅSKE overleve det meget salte miljø.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Det er bare super cool.. Udskæringen er det for alt slags køb ??
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Fik sørme gæster i går, så opdaten blev udskudt. ;) Her er lidt fra forløbet i aftes.
Kalkunbryst som vi kender den. Vakuumpakket, 55 kr. Lige til at tilberede. Denne fik knap 4 timer i fryseren og har en god udskærings konsistens. Udskåret i passende tykkelser (ca 5 mm skiver). Klar til marinaden. Ingridienser til marinaden. Alle ingridienser blandes grundigt. Ingen opvarmning. Til ca 2 kilo kalkun brugte jeg:
0,5 liter soya
1 dl engelsk sovs
1 dl røget sovs
1 spsk STÆRK chili sovs (det afhænger af ens glæde for chili. Her er den stor)
1 spsk sennepspulver
1 spsk hvidløgspulver
1spsk løgpulver
1 spsk chilipulver
2 spsk groft kværnet sort peber
4 spsk brun farin MED TOP.
1 engelsk ale (kommerciel... jeg ved det jeg ved det....) Efter det hele er blandet, får det lov til at stå i ca 15 minutter. Det lugter suspekt, men smager fantastisk. Halvdelen af kalkunen og marinaden overføres til en frysepose (brugte 4 liters). Luften presses ud og der laves en knude. Grunden til at luften presses ud er for at sørge for at AL kødet er nedsænket i marinaden. Her er det en god ide at placere poserne i en skål, hvis der skulle være utætheder. Har prøvet at tilbringe en morgen med at rengøre køleskab og kassere påvirkede fødevarer. Anyway, i køleskabet med fuglene og lad dem stå natten over. Har man en vakuumpakker, kan man nøjes med nogle få timers marinering. Har en, gad ikke finde den frem... Jeg følger senere op på tørringsprocessen. I øvrigt er der en forklaring til at jeg kun bruger tørrede krydderier, og det er for at undgå bakterier, mikrober og andre "nasties" der MULIGVIS kunne gemme sig og MÅSKE overleve det meget salte miljø.
Kalkunbryst som vi kender den. Vakuumpakket, 55 kr. Lige til at tilberede. Denne fik knap 4 timer i fryseren og har en god udskærings konsistens. Udskåret i passende tykkelser (ca 5 mm skiver). Klar til marinaden. Ingridienser til marinaden. Alle ingridienser blandes grundigt. Ingen opvarmning. Til ca 2 kilo kalkun brugte jeg:
0,5 liter soya
1 dl engelsk sovs
1 dl røget sovs
1 spsk STÆRK chili sovs (det afhænger af ens glæde for chili. Her er den stor)
1 spsk sennepspulver
1 spsk hvidløgspulver
1spsk løgpulver
1 spsk chilipulver
2 spsk groft kværnet sort peber
4 spsk brun farin MED TOP.
1 engelsk ale (kommerciel... jeg ved det jeg ved det....) Efter det hele er blandet, får det lov til at stå i ca 15 minutter. Det lugter suspekt, men smager fantastisk. Halvdelen af kalkunen og marinaden overføres til en frysepose (brugte 4 liters). Luften presses ud og der laves en knude. Grunden til at luften presses ud er for at sørge for at AL kødet er nedsænket i marinaden. Her er det en god ide at placere poserne i en skål, hvis der skulle være utætheder. Har prøvet at tilbringe en morgen med at rengøre køleskab og kassere påvirkede fødevarer. Anyway, i køleskabet med fuglene og lad dem stå natten over. Har man en vakuumpakker, kan man nøjes med nogle få timers marinering. Har en, gad ikke finde den frem... Jeg følger senere op på tørringsprocessen. I øvrigt er der en forklaring til at jeg kun bruger tørrede krydderier, og det er for at undgå bakterier, mikrober og andre "nasties" der MULIGVIS kunne gemme sig og MÅSKE overleve det meget salte miljø.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Sv: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Hold op det skal prøves,... Man kunne vel give marinaden et hurtigt opkog, hvis man bruger nogle friske ingredienser. Hvor længe kan de holde efter tørring?
Sendt fra min GT-I9305 med Tapatalk2
Sendt fra min GT-I9305 med Tapatalk2
Tid kæler for det komplekse!
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Ja der er ikke begrænsninger. Fisk kan i teorien også bruges.Jorkim skrev:Det er bare super cool.. Udskæringen er det for alt slags køb ??
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Sv: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Man kan helt sikkert koge det først. Bare sørg for at det er koldt inden det tilsættes. Gerne køleskabskold.BoA1967 skrev:Hold op det skal prøves,... Man kunne vel give marinaden et hurtigt opkog, hvis man bruger nogle friske ingredienser. Hvor længe kan de holde efter tørring?
Sendt fra min GT-I9305 med Tapatalk2
I køleskabet kan det tørrede kød holde sig i optil en måned. I fryseren, optil 1 år. Vakuumpakket, endnu længere sikkert...
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Ja for pokker da! - Jeg har boet en del år i Sydkorea, der får man noget tørret fisk der ligesom har været kørt igennem en valse og tørret. Når det spises ristes det over åben flamme, klippet i mundrette stykke med en saks og spises med tyk chilipasta og mayonnaise - Super lækkert til ØLMonkeyBrew skrev: Ja der er ikke begrænsninger. Fisk kan i teorien også bruges.
Beef jerky er også en yndet spise der. En ret neutral slags der dyppes i Sesamolie, smager fantastisk
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Det lyder dælme godt! Det skal helt sikkert prøves. Det er nok lys fisk som torsk, sej, hvilling osv der er mest anvendeligt. En sidenote som jeg glemte var at kødet skal være så fedtfattigt som muligt da man derved undgår at det harskner.Kofoed skrev:Ja for pokker da! - Jeg har boet en del år i Sydkorea, der får man noget tørret fisk der ligesom har været kørt igennem en valse og tørret. Når det spises ristes det over åben flamme, klippet i mundrette stykke med en saks og spises med tyk chilipasta og mayonnaise - Super lækkert til ØLMonkeyBrew skrev: Ja der er ikke begrænsninger. Fisk kan i teorien også bruges.
Beef jerky er også en yndet spise der. En ret neutral slags der dyppes i Sesamolie, smager fantastisk
En lille update: Fuglene er nu i maskinen og laver deres ting. Maskinen er desværre uden ventilator. Det har jeg gjort noget ved. En lille "modifikation".
En gammel kabinet ventilator, en variabel strømforsyning og en bambus damper danner rammen om "ventalitionssystemet". Ventilatoren og strømforsyningen er dele der skal bruges til en automatisk omrører.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Det skal jeg prøve igen. Jeg har gjort det en gang for någle måneder siden, og det blev godt. Den maskine du bruger til at tørre, hvad hedder sådan en fætter?
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Det er en dehydrator. Købt i netto for 199 kr. Den fungere ok, men en ovn med varmluft er også god. Der sidder et 70W varmeelement i maskinen, så det er ikke en strømsluger. Man må bare ikke proppe den for meget da der skal ordentlig luftcirkulation til.Ajes skrev:Det skal jeg prøve igen. Jeg har gjort det en gang for någle måneder siden, og det blev godt. Den maskine du bruger til at tørre, hvad hedder sådan en fætter?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Du tror ikke at det er fordi det tog den fæle smag af den helt og aldeles forfærdelige koreanske øl? :)Kofoed skrev:
Ja for pokker da! - Jeg har boet en del år i Sydkorea, der får man noget tørret fisk der ligesom har været kørt igennem en valse og tørret. Når det spises ristes det over åben flamme, klippet i mundrette stykke med en saks og spises med tyk chilipasta og mayonnaise - Super lækkert til ØL
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Tørret kød - Den ULTIMATIVE ølsnack!
Så fik jeg tid til den sidste update. Kødet er nu tørret og klar til konsumering/spist/ædt/guffet osv.... Det er blevet lige som det skulle. Sødligt, stærkt og salt! Det kræver MEGET øl at komme igennem det kilo det er blevet til! ;) Et lille tip mere. Sørg for at kødet ikke bliver FOR tørt! Det gør kødet sejt og svært for bisserne og kæbemusklerne at komme igennem. Man finder den rigtige konsistens når man kan bøje kødet og det "fjedre" lidt. Det må ikke værre slatten, så har det ikke fået nok.
Håber i kan bruge guiden til noget. ;)
Håber i kan bruge guiden til noget. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;