Ølgær til brødbagning?

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Ølgær til brødbagning?

Indlægaf Fotojensen » 13. dec 2013, 21:49

Sad lige og ville bage et godt brød i min støbejernesgryde og finder ud af at jeg er løbet tør for tørgær, så kom det fra kæresten "kan du ikke bare bruge noget af den ale gær her i køleren?"

Tja... Her skal jeg da lige spørge i forummet, kan det lade sig gøre?
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Fotojensen
 
Indlæg: 631
Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
Geografisk sted: Odense sø

Re: Ølgær til brødbagning?

Indlægaf The Ratcatcher » 13. dec 2013, 22:17

Ja da. I gamle dage fik bryggerne deres gær fra bagerne, det er vist på tide at give noget tilbage :D
Fólkvangr Bryghus
Brugeravatar
The Ratcatcher
 
Indlæg: 111
Tilmeldt: 20. jun 2013, 17:58

Re: Ølgær til brødbagning?

Indlægaf Fotojensen » 13. dec 2013, 22:50

Ja men så bliver det til et dejligt ale brød a'la støbejern i ovn :) Tak for tippet, så er det også på tide at komme igang da det skal hæve 12 timer på køl.
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Fotojensen
 
Indlæg: 631
Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
Geografisk sted: Odense sø

Re: Ølgær til brødbagning?

Indlægaf Dyrholm » 18. jan 2015, 21:35

Hej

Ved godt de ter et gammelt indlæg.
Men jeg har lige bruget nogle gærrester fra første omstikning til at bage rugbrød med.
Den rugbrødsblanding fra netto, istedet for for det gær de anbefaler brugte jeg 5 Spsk gær rester.

Det fungerede rigtig godt.

Mvh Jacob
Dyrholm
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 16. sep 2014, 11:07

Re: Ølgær til brødbagning?

Indlægaf Krogh » 19. jan 2015, 06:40

Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)

Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk
Jacob Krogh
Brugeravatar
Krogh
 
Indlæg: 631
Tilmeldt: 1. mar 2013, 20:19
Geografisk sted: Aabybro, Ryaa

Re: Ølgær til brødbagning?

Indlægaf morfmir » 21. jan 2015, 12:36

Krogh skrev:Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)

Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk


Du skal være opmærksom på at gæren kan optage en del bitterstoffer i meget humlede øl. Det skal du lige have med ift. hvilket brød du planlægger at bage.

Jeg har også bagt brød med øl gær flere gange. Hvis det er et langtidshævet brød skal der ikke så meget til. Et par tsk fuld passer fint.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
http://www.oelbanditterne.com
morfmir
 
Indlæg: 596
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Tølløse


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster