Side 1 af 1

Ølgær til brødbagning?

: 13. dec 2013, 21:49
af Fotojensen
Sad lige og ville bage et godt brød i min støbejernesgryde og finder ud af at jeg er løbet tør for tørgær, så kom det fra kæresten "kan du ikke bare bruge noget af den ale gær her i køleren?"

Tja... Her skal jeg da lige spørge i forummet, kan det lade sig gøre?

Re: Ølgær til brødbagning?

: 13. dec 2013, 22:17
af The Ratcatcher
Ja da. I gamle dage fik bryggerne deres gær fra bagerne, det er vist på tide at give noget tilbage :D

Re: Ølgær til brødbagning?

: 13. dec 2013, 22:50
af Fotojensen
Ja men så bliver det til et dejligt ale brød a'la støbejern i ovn :) Tak for tippet, så er det også på tide at komme igang da det skal hæve 12 timer på køl.

Re: Ølgær til brødbagning?

: 18. jan 2015, 21:35
af Dyrholm
Hej

Ved godt de ter et gammelt indlæg.
Men jeg har lige bruget nogle gærrester fra første omstikning til at bage rugbrød med.
Den rugbrødsblanding fra netto, istedet for for det gær de anbefaler brugte jeg 5 Spsk gær rester.

Det fungerede rigtig godt.

Mvh Jacob

Re: Ølgær til brødbagning?

: 19. jan 2015, 06:40
af Krogh
Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)

Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk

Re: Ølgær til brødbagning?

: 21. jan 2015, 12:36
af morfmir
Krogh skrev:Hm, interessant... Tror jeg vil forsøge mig med et IPA brød så snart jeg skal tappe øl fra gærspanden ;-)

Sendt fra min GT-I9506 med Tapatalk
Du skal være opmærksom på at gæren kan optage en del bitterstoffer i meget humlede øl. Det skal du lige have med ift. hvilket brød du planlægger at bage.

Jeg har også bagt brød med øl gær flere gange. Hvis det er et langtidshævet brød skal der ikke så meget til. Et par tsk fuld passer fint.

/Thomas