Side 1 af 1

Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 11:48
af janriis
Hej alle

Har købt en højrebssteg på 2,8 kg. Den er ca 10-15 cm tyk. Havde tænkt mig at give den 10 timer i gryden ved 56 grader. Er det helt ved siden af ?

Re: Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 12:15
af admin
http://www.madpassionen.dk/nytmadforum/ ... f=4&t=1518" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeg ville nok selv give den 10 timer, som du selv skriver - jeg har dog kun selv erfaring fra oksetyndsteg og det skal ofte have meget mere.

Re: Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 12:25
af janriis
Lyder fint. Tror jeg sætter PID'en til 55. Min Lidl gryde har det med at skyde over med en grad eller 2.

Re: Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 16:06
af BeerMan
Af personlig preference sætter jeg altid oksekød til 58,5, der syntes jeg bedst om smag/tekstur !

Re: Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 16:58
af janriis
BeerMan skrev:Af personlig preference sætter jeg altid oksekød til 58,5, der syntes jeg bedst om smag/tekstur !
Hvordan er kødet så. Er det svagt rosa som en roastbeef eller er det stadig rødt ?

Re: Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 17:40
af BeerMan
janriis skrev:
BeerMan skrev:Af personlig preference sætter jeg altid oksekød til 58,5, der syntes jeg bedst om smag/tekstur !
Hvordan er kødet så. Er det svagt rosa som en roastbeef eller er det stadig rødt ?
Ja, det er mest svagt rosa ala roastbeef, den her bandit er tilberedt ved 58,5
Billede

Re: Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 18:31
af Post2martin
Sætter altid oksekød ved 55 grader og gerne i op til 20 timer. Så er det rødt og super mørt

Re: Højreb sous vide

: 30. dec 2013, 22:54
af Broder Jacob
Må jeg anbefale en hjemmeside som går grundigt til værks om madlavning herunder langtidsstegning af kød.

Min metode er at proppe en termometersonde op i dyret hvor det er tykkest og en anden til at hænge frit i ovenrummet, så jeg reelt ved hvilken temp. der er .

www. kvalimad.dk

Re: Højreb sous vide

: 31. dec 2013, 01:56
af Nimbus39
Broder Jacob skrev:Må jeg anbefale en hjemmeside som går grundigt til værks om madlavning herunder langtidsstegning af kød.

Min metode er at proppe en termometersonde op i dyret hvor det er tykkest og en anden til at hænge frit i ovenrummet, så jeg reelt ved hvilken temp. der er .

http://www.kvalimad.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er lidt svært ved Sous Vide da det ikke laves i en ovn ;-)
Jeg fik det her i julegave: http://www.tbsgrillshop.dk/Shop/kamado- ... meter.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Det skulle være rigtig godt til netop det du anbefaler, og det skal prøves med oksefilet nytårsaften i min WSM.

Sv: Højreb sous vide

: 3. jan 2014, 10:34
af admin
Hvordan blev det ?

Sendt fra min HTC One S med Tapatalk2

Re: Højreb sous vide

: 3. jan 2014, 11:57
af janriis
Den blev rigtig fin, måske en anelse for mør. Den fik 56 grader i 12 timer. Næste gang nøjes jeg med 10.