Frække torskenakker

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Frække torskenakker

Indlægaf Michal » 16. mar 2015, 17:51

Jeg fik sådan lyst til at lave en gang "Frække Torskenakker" i torsdags og belært af sidste gang (Fruen og ungerne syntes det var ALT for bittert/surt) erstattede jeg eddike med 1 dl Esbjerg Blond - så måtte jeg jo drikke resten til maden ;-)
Men hvorom alting var, så var det yderst vellykket (også selvom jeg kom til at putte 2 sp karry i).

Jeg har ikke kunnet finde opskriften på nettet, men havde den i en afskrift fra min Mor :-)

Så jeg ville lige dele den med øl-folket.

800 g torskenakker (eller torske filet)
2 stk. porrer

Torsken saltes i 10 min. skylles af og duppes.
Porre skæres i ca. 1 cm tykke skiver og blancheres (gem vandet)

Sovs:
1 sp fransk sennep (jeg bruger Dijon)
1 sp karry
2 sp eddike (kan erstattes af 1 dl wit)
2 sp oliven olie
5 sp koncentreret tomat pure
1 dl piskefløde
Lidt porrevand

Ingredienserne til sovsen blandes i en gryde ved lav varme.
Torsk placeres i smurt ildfast fad og sovsen fordeles over den.
Del porrer oven på og læg et par klatter smør.

Bages 30 min. ved 200 grader (varmluft)
Senest rettet af Michal 16. mar 2015, 19:32, rettet i alt 1 gang.
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Brugeravatar
Michal
 
Indlæg: 332
Images: 0
Tilmeldt: 22. jul 2014, 10:17
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland

Re: Frække torskenakker

Indlægaf fjorgensen » 16. mar 2015, 18:23

Del porter oven på og læg et par klatter smør.

Bages 30 min. ved 200 grader (varmluft)

Interessant opskrift, men skal der også porter i ?
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 844
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Frække torskenakker

Indlægaf Michal » 16. mar 2015, 19:33

Hej Fjorgensen!

Tak for det :-)

Porter rettet til Porre
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Brugeravatar
Michal
 
Indlæg: 332
Images: 0
Tilmeldt: 22. jul 2014, 10:17
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland

Re: Frække torskenakker

Indlægaf fjorgensen » 16. mar 2015, 22:04

Hvad serverer du til ?
Kartofler, ris, brød eller noget helt andet ?

Sædvanligvis serverer jeg kartofler til kogt torsk, men kan ikke lige forestille mig det til den sovs i opskriften. Måske tager jeg fejl ?
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 844
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Frække torskenakker

Indlægaf Michal » 17. mar 2015, 07:13

Min favorit kartoffel er Asparges kartoffel, og det er den jeg helst serverer til denne ret. Almindelige kartofler har jeg også brugt, men det er ikke helt så godt.

Men måske jeg skulle prøve ris en gang, det havde jeg ikke tænkt på.
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Brugeravatar
Michal
 
Indlæg: 332
Images: 0
Tilmeldt: 22. jul 2014, 10:17
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland

Re: Frække torskenakker

Indlægaf Jesvest » 17. mar 2015, 16:39

Det skal prøves. Lyder lækkert

Sendt fra min OnePlus One
Jesvest
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 23. aug 2014, 06:39

Re: Frække torskenakker

Indlægaf fjorgensen » 17. mar 2015, 19:06

Ja, så er retten prøvet og spist og det var en success må jeg sige, sikken mange roser jeg fik af køkkenchefen :-) det smagte rigtigt godt.
Jeg brugte et stykke torsk (midterstykke) som jeg fjernede skindet på inden jeg satte retten i øvnen. Næste gang vil jeg nok bruge en torskefillet og så måske rulle den sammen inden jeg lægger den i fadet, det er for at slippe for benene. Jeg havde ingen witt men brugte ca 1 dl af min ale + en spsk eddike og så glemte jeg smørklatterne, men resultatet var fint.

Ti stjerner her fra :-)
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 844
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Frække torskenakker

Indlægaf Michal » 18. mar 2015, 07:13

:-)

Ja, de smørklatter glemmer jeg altså også tit.

Men dejligt at det faldt i god jord, så er jeg ikke helt alene ;-)
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Brugeravatar
Michal
 
Indlæg: 332
Images: 0
Tilmeldt: 22. jul 2014, 10:17
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland

Re: Frække torskenakker

Indlægaf peos » 30. aug 2015, 08:46

Rigtig lækkert - fungerer også fint med en IPA :-)
peos
 
Indlæg: 622
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Frække torskenakker

Indlægaf Michal » 30. aug 2015, 11:35

Dejligt! Tak for tippet med IPA
Udstyr:
2 x Nimbus 29 el-gryder
2 x modstrøms køler
2 x cirkulations pumper
Brugeravatar
Michal
 
Indlæg: 332
Images: 0
Tilmeldt: 22. jul 2014, 10:17
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst