Revelsben

Kombinering af mad og øl og omvendt.
Besvar
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Revelsben

Indlæg af Thor »

Hej.
Jeg har i aften fået en lækker gang ben med hjemmelavet BBQ sauce. Og drukket rødvin til.. Ikke at der er noget galt med gæret druesaft,men jeg jeg har prøvet flere forskelige øl til dette måltid og altid gået tilbage til vinen.
Jeg vil gerne høre hvad I drikker til sådan en gang BBQ ben... For det er da noget vi alle sammen spiser.. ikk..?? :-;
Gert.p
Indlæg: 184
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn
Kontakt:

Re: Revelsben

Indlæg af Gert.p »

Et meget eksistentielt spørgsmål.
Det må være muligt at finde et alternativ til fermenteret frugtsaft.
Vi bliver vist nød til at iværksætte et videnskabeligt forsøg.
Man må jo ofre sig for videnskaben.

Har altid fortrukket en IIPA.
Exxon
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Revelsben

Indlæg af Exxon »

Jeg fik engang serveret revelsben, marineret i "mørkt øl" på en restaurant.
Det var dælme godt - og der tror jeg faktisk at en Irsk stout, ville have været god til. :)
Robert
Indlæg: 247
Tilmeldt: 27. okt 2007, 18:44
Geografisk sted: Hillerød

Re: Revelsben

Indlæg af Robert »

Brown Ale typer er generelt velegnede til stegte kødretter, men en IPA er heller ikke et tosset valg.
Gert.p
Indlæg: 184
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn
Kontakt:

Re: Revelsben

Indlæg af Gert.p »

Efter en netop overstået videnskabelig analyse af omtalte problemstilling kan følgende konkluderes.

Testopstilling:
13 Testpersoner nøje udvalgt på tværs af aldersgrupper, indkomstklassificering, uddannelsesniveau osv. (herudaf skulle 4 testpersoner være i stand til at føre personbil efter testens afslutning.)
0,5kg Revelsben pr testperson.
7 Timers testtid.

Under testen blev følgende konsumeret:
8,5L (43%) Oktoberfest alc. 5,8%
3,5L (18%) IPA alc. 8%
3,5L (18%) IIPA m. Mosaic alc. 10,8%
2,5L (13%) IIPA m. Amarillo alc. 9,9%
2,0L (10%) Skotsk stærk ale alc. 8%
20,0L (100%) Total

Det kan derfor konkluderes at stilarten Oktoberfest er det bedste valg til revelsben.

PS: I overstående konklusion tages der ikke højde for følgende.
1) At størsteparten af testpersonerne ikke var tilhænger af øl med "smag"
2) At Alkohol procenten af de resterende øl var betydelig højere end testvinderens.

Håber at analysen er medvirkende til yderligere debat og lignede tests af andre øltyper.
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Revelsben

Indlæg af Thor »

Tak for analysen og tak for sidst,Gert. Lå i min seng kl 21.. ;-)
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Revelsben

Indlæg af MonkeyBrew »

Det var sgu en fin analyse.
Sig endelig til hvis flere testpersoner er påkrævet. Jo flere, desto mere præcis bliver resultaterne. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
porteren
Indlæg: 181
Tilmeldt: 2. nov 2012, 21:16
Geografisk sted: Brønshøj/Vanløse

Re: Revelsben

Indlæg af porteren »

Umiddelbart ville jeg lade bbqsovs og tilberedning bestemme en hel del her.
Hvis vi starter med den fermenteret druesaft. Her er et par senarier.

Er det sauce med sødme og lidt krydderi er
Cali Zinfandel ofte et glimrende valg. (hvis man da ikke synes det er for ensidigt og let kedeligt)

Er der røg/gril/bacon
Finder, man ofte tilsvarende i Aussie, sydafrikansk eller Nordlig Rhône Shiraz/Syrah

Er der syre, tomat(let sødme) balsamiske noter.
Kan en Barbera med sin gode frugtsyre være et rigtig godt bud.

Og så øllet. med sammen senarier
Jeg er sikker på du er helt rigtig på den med Oktober festen, nøgleord er her maltsødme og krydderi.
Så selvfølgelig også andre stilarter der har disse egenskaber.

røgøl eller den anden vej IPA, som mange andre foreslår. Ikke bare fordi mange af jer godt kan lide dem, men fordi de kan skære igennem det fede og røgede.

Flamsk Rød/Brun a la Duchess de Bourgogne

bare lidt blanding af ideer og ting jeg ved virker.

Vh. Peter, som iøvrigt også får alt for lidt.

Revelsben, altså.
Brugeravatar
Thor
Indlæg: 271
Tilmeldt: 7. nov 2010, 19:37
Geografisk sted: 5881 Skårup

Re: Revelsben

Indlæg af Thor »

Oktober festen var rigtig god. Gert P som holdt herrefrokosten mener at IPA er gud,men til ben vil jeg nok hellere ha en porter næste gang.
Monkeybrew = Du er velkommen,der vil altid være plads i det sydfynske til en haandbrygger.
Gert = Vi drak altså også "Mørkets Engel" ,A&R 7,mjød,shots og irsk kaffe,men det var selvføgelig efter spisningen.. :-)
Gert.p
Indlæg: 184
Tilmeldt: 15. dec 2013, 13:19
Geografisk sted: Skårup-Fyn
Kontakt:

Re: Revelsben

Indlæg af Gert.p »

Det er korrekt. Efter revelsdenstesten meddeles det fra den uafhængige testopservatør (fruen) at der også blev indtaget adskellige andre alkoholiske drikke. Testopservatøren meddeler ligeledes at ikke alle testdeltagere udsto den opsatte testtid.

Det er ligeledes korrekt at efter flere års udførlig religionsforskning at det må konstateres at Gud rent faktisk hedder IPA til mellemnavn.

Lignende forsøg med andre øltyper kan sagtens opsættes hvis der er behov for yderlige test.
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Revelsben

Indlæg af MonkeyBrew »

Thor skrev:Monkeybrew = Du er velkommen,der vil altid være plads i det sydfynske til en haandbrygger.
Hæhæ, det var pænt af dig. Vil selvfølgelig ikke trænge mig på. ;) Men skulle lignende arrangement opstå igen, vil jeg da ligeledes tage hjemmebryg med. Evt. Rough Snuff klonen (hvis den ikke mod forventning er så skidt at jeg kun vil dele den med kloaken ;) )
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Mad og øl & øl i mad"