Brødopskrift med ølgær ?

Kombinering af mad og øl og omvendt.

Brødopskrift med ølgær ?

Indlægaf Eisbryg » 27. jun 2015, 20:43

Er der måske en bager herinde der vil dele ud af deres viden og opskrifter...
Jeg mangler en opskrift på brød bagt på ølgær hvad har i ?
Eisbryg
 
Indlæg: 18
Tilmeldt: 25. apr 2015, 18:52
Geografisk sted: Sønderborg

Re: Brødopskrift med ølgær ?

Indlægaf søreno » 27. jun 2015, 21:09

Jeg har af og til bagt med ølgær, men det er mest for sjov. Det gør ikke noget særligt ved brødet, synes jeg. Det gærer bare lidt langsommere, og man får nemt for meget gær i (hvis man som jeg har brugt af gærkagen efter brygning).
Det er sjovere at bruges masken. Den kan man lave udmærket brød med. Find en standardopskrift på franskbrød og skift lidt af melet ud med mask. Prøv dig frem med hvor meget (jeg bager aldrig efter opskrift, så jeg kan ikke sige noget om mængderne).

Der er også nogle, som bager rigtigt godt knækbrød med mask, men det har jeg ikke prøvet. Måske kan du google dig til en opskrift.

VH
Søren
søreno
 
Indlæg: 1670
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted


Tilbage til Mad og øl & øl i mad

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 2 gæster