Pilsener ...men med overgær ?
Pilsener ...men med overgær ?
..hvilken overgær ...kan jeg bruge i stedet for en pilsenergær....har ikke mulighed for at holde temp. hvor jeg har øllet til gæring..altså der er ca. 20 grader i værelset/rummet
Senest rettet af elkjr 10. okt 2016, 09:57, rettet i alt 2 gange.
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Hvis du søger lidt under hvilken gærstammer der bruges til en Califonia common er jeg sikker på du får nogle svar.
Men der er jo blandt andet denne :WLP810 San Francisco Lager Yeast, http://www.whitelabs.com/yeast/wlp810-s ... ager-yeast
YEAST STRAIN: 2112, https://www.wyeastlab.com/rw_yeaststrai ... cfm?ID=131
Ellers kan du jo prøve at søge efter en Kölsch gær.
Men der er jo blandt andet denne :WLP810 San Francisco Lager Yeast, http://www.whitelabs.com/yeast/wlp810-s ... ager-yeast
YEAST STRAIN: 2112, https://www.wyeastlab.com/rw_yeaststrai ... cfm?ID=131
Ellers kan du jo prøve at søge efter en Kölsch gær.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Wyeast 2124: This Carlsberg type yeast is the most widely used lager strain in the world. This strain produces a distinct malty profile with some ester character and a crisp finish. A versatile strain, that is great to use with lagers or Pilsners for fermentations in the 45-55°F (8-12°C) range. It may also be used for Common beer production with fermentations at 65-68°F (18-20°C). A thorough diacetyl rest is recommended after fermentation is complete.
Re: Pilsener ...men med overgær ?
..1000 takTruntebryg skrev:Wyeast 2124: This Carlsberg type yeast is the most widely used lager strain in the world. This strain produces a distinct malty profile with some ester character and a crisp finish. A versatile strain, that is great to use with lagers or Pilsners for fermentations in the 45-55°F (8-12°C) range. It may also be used for Common beer production with fermentations at 65-68°F (18-20°C). A thorough diacetyl rest is recommended after fermentation is complete.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Men er det ikke lige før at altanen passer til Lager ?
Hvis du pakker gærspanden ind i en god vinterfrakke - så midler temperaturen sig omkring min/max som pt. er omkring de 9-10C + 1 grad til gærens udvikling af varme ;-)
Hvis du pakker gærspanden ind i en god vinterfrakke - så midler temperaturen sig omkring min/max som pt. er omkring de 9-10C + 1 grad til gærens udvikling af varme ;-)
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Ellers så er der denne.: http://mangrovejacks.com/collections/cr ... -yeast-10g" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Ja - den lå også et sted i baghovedet ....
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Brulosophy har lavet flere eksperimenter med 34/70-gæren ved varmere temperatur. Jeg har en stående med samme forsøg, men den er kun en uge gammel, så jeg ved ikke endnu hvordan det bliver.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Den bruger jeg virkeligt meget - jeg har ellers gæringsskab med køl men jeg er ret glad for M54, den er let at styre og giver en ren neutral smag synes jeg.Exxon skrev:Ellers så er der denne.: http://mangrovejacks.com/collections/cr ... -yeast-10g" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Hmm, det lyder rigtig godt med M54, for jeg har lavet to bryg med den i weekenden og det gærer lystigt... Sorry for evt OFF topic.... DN kører fint ved en rumtemperatur på 13 grader og så er der nok 3-5 grader mere inde i grønøllet...
-
- Indlæg: 23
- Tilmeldt: 4. feb 2015, 15:20
- Geografisk sted: Brønshøj
- Kontakt:
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Jeg har netop lige haft en 99% Pilsner - 1% Acid Malt, igennem med California gæren.
Fermenteret ved 18c i 2 uger og cold crashed ved 13c -> 9c over 4 dage.
Den smager som de reklamere, ingen off-flavors eller overgæret noter, kan anbefale den hvis man ikke kan komme ned i de lave temperature stabilt.
Synes dog personligt den lige manglede det sidste edge, gik fra 1.050 til 1.010, ikke helt "Crisp" nok i mine øjne.
Er meget interesseret i at køre samme øl igennem igen med 34/70 - gæren, som også blev omtalt i tråden.
Fermenteret ved 18c i 2 uger og cold crashed ved 13c -> 9c over 4 dage.
Den smager som de reklamere, ingen off-flavors eller overgæret noter, kan anbefale den hvis man ikke kan komme ned i de lave temperature stabilt.
Synes dog personligt den lige manglede det sidste edge, gik fra 1.050 til 1.010, ikke helt "Crisp" nok i mine øjne.
Er meget interesseret i at køre samme øl igennem igen med 34/70 - gæren, som også blev omtalt i tråden.
https://www.facebook.com/sharktorbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Hej, jeg har brygget 2 pilsner nu, begge med S183 gær, men den ene gang blev det lavet som et sammenligningns-forsørk med Mangrovejacks Steam beer gær og det fungeret faktisk godt.........det var 5 liter brygget i frostbrox hen over sommeren (27 grader de dage) hvor jeg holdt den mellem 17-19 grader ved at ilægge is/fryse elementer!
http://beercalc.org/?t=135302" onclick="window.open(this.href);return false;
Så hvis du laver en godt humlet pilsner og måske også en mørk pilsner således der er lidt malt-smag til at "skjule" lidt, så kan det snildt lade sig gøre at få en pilsner type!
Faktisk har jeg tænkte lidt at en "tuborg Rå" clone med den gær måske er et godt bud.........!
http://beercalc.org/?t=135302" onclick="window.open(this.href);return false;
Så hvis du laver en godt humlet pilsner og måske også en mørk pilsner således der er lidt malt-smag til at "skjule" lidt, så kan det snildt lade sig gøre at få en pilsner type!
Faktisk har jeg tænkte lidt at en "tuborg Rå" clone med den gær måske er et godt bud.........!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Re: Pilsener ...men med overgær ?
kbaggen skrev:Hej, jeg har brygget 2 pilsner nu, begge med S183 gær, men den ene gang blev det lavet som et sammenligningns-forsørk med Mangrovejacks Steam beer gær og det fungeret faktisk godt.........det var 5 liter brygget i frostbrox hen over sommeren (27 grader de dage) hvor jeg holdt den mellem 17-19 grader ved at ilægge is/fryse elementer!
http://beercalc.org/?t=135302" onclick="window.open(this.href);return false;
Så hvis du laver en godt humlet pilsner og måske også en mørk pilsner således der er lidt malt-smag til at "skjule" lidt, så kan det snildt lade sig gøre at få en pilsner type!
Faktisk har jeg tænkte lidt at en "tuborg Rå" clone med den gær måske er et godt bud.........!
Jeg bruger ØKO-malt ..og har ca. 20 grader hvor øllet gærer ....så derfor en overgær der ligner en pils-gær mest muligt..
Re: Pilsener ...men med overgær ?
1000 tak for indlæg og gode råd
.. har fået en K-97 German Ale ....men bestiller lige en Saflager W34/70 , nu jeg alligevel skal bestille lidt Øko-malt til en Saison klon (Saison de Pipaix)
.. har fået en K-97 German Ale ....men bestiller lige en Saflager W34/70 , nu jeg alligevel skal bestille lidt Øko-malt til en Saison klon (Saison de Pipaix)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Pilsener ...men med overgær ?
Du sku-da helt plattet med de der Saison ... bliver nok nød til at prøve det en dag. Specielt nu hvor jeg har lært at drikke hvedeøl, så man kan åbenbart godt omvendes ;-)