How to: Trinmæskning

Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

How to: Trinmæskning

Indlæg af Mr. P »

Nedenstående link er en pdf-fil vedr. trin-mæskningens videnskab

Det er en artikel af Dave Green, der oprindelig er bragt i det amerikanske håndbrygtidsskrift ”Brew Your Own” i januar/februar 2008 og efterfølgende oversat af medlemmer af http://www.haandbrygforum.dk

Trin-mæskning er et mæskeprogram, hvor mæsketemperaturen hæves progressivt gennem en række pauser ved bestemte temperaturer.
Vedhæftede filer
TrinmaeskningensVidenskab.pdf
(99.27 KiB) Downloadet 4268 gange
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
krogsager
Indlæg: 280
Tilmeldt: 7. dec 2005, 12:27
Geografisk sted: 8960, Randers SØ

Indlæg af krogsager »

Det var da et flot stykke arbejde.

Tak!
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

krogsager skrev:Det var da et flot stykke arbejde.

Tak!
Velbekomme. Jeg må dog hellere indrømme at jeg langtfra kan tage hele æren, da vi har været flere om det. Ikke mindst Lars Christensen har ydet en meget stor indsats.
mvh Poul
www.ohbl.dk
pølsemanden
Indlæg: 29
Tilmeldt: 27. sep 2007, 20:55

Indlæg af pølsemanden »

flot arbejde i har lavet og en god guide til en nybegynder som mig

john
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Indlæg af mas »

Det er dælme en god artikel! Ved nogen hvor man kan købe undermodificeret malt i DK?

Mvh

Thomas
Tlunau
Indlæg: 63
Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Tlunau »

Jeg kan desværre ikke læse artiklen da linket er død... findes den stadig?

Thomas
Brugeravatar
Boje
Indlæg: 726
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Boje »

Tlunau skrev:findes den stadig?

Thomas
Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.


Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Tlunau
Indlæg: 63
Tilmeldt: 4. dec 2009, 17:58

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Tlunau »

Boje skrev:
Tlunau skrev:findes den stadig?

Thomas
Du kan evt. finde den her på Larse`s side ( Han har forøvrigt været med til at oversætte den)
http://www.larchris.dk
Klik på linket artikler ligger ude til venstre.


Hilsen Bo
Mange tak for det Bo :)

Thomas
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af admin »

Sådan så skulle det virke igen.

Jens
Brugeravatar
Enerneslo
Indlæg: 101
Tilmeldt: 30. okt 2011, 20:57
Geografisk sted: Frederikssund

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Enerneslo »

Skal det forstås sådan at indmæskningen ved 35*C i virkeligheden er overflødelig, da den egentlig bare er en syrepause der er ligegyldig, med mindre man holder den i 2 timer for at sænke PH'en? For nogen af de viste trinmæskningsdiagrammer indeholder ikke en kort indmæskning...
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Truntebryg »

Yeps - jeg har dog brugt denne "pause" i mange bryg, da det ligesom udvander/ opløser malten og det er først derefter man rigtigt kan måle pH og effekten af mælkesyren.

Den gamle historiske syrepause, bruges vist ikke mere ....
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af søreno »

Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.

(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)

VH
Søren
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Truntebryg »

søreno skrev:Randy Mosher skriver i radical brewing at formålet med pausen omkring 35 grader er at gøre mæsken mere opløst. Han skriver, at det hjælper til en bedre sparging senere.

(Han anbefaler dog infusionsmæskning til det meste.)

VH
Søren
Det er immervæk jo også det nemmeste ;-) nok derfor jeg er gået over til dette. (efter at have fundet ud af min forbrug af mælkesyre)
Brugeravatar
Occidio
Indlæg: 129
Tilmeldt: 12. jan 2013, 10:07

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Occidio »

Takker, altid godt at lære noget mere om ølbrygning :)
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36
Kontakt:

Re: How to: Trinmæskning

Indlæg af Goldenhammer »

Hej Alle,

Jeg har forsøgt at visualisere indholdet i den oversatte artikel i dette skema. Skemaet omhandler stivelsesomdannelsen og baserer på den information jeg har kunnet få ud af artiklen.

Kan nogle måske lave en "kvalitets kontrol" og lade mig vide om det er "helt ude i humlen"???

På forhånd tak
Vedhæftede filer
Skema over stivelsesomdannelse.pdf
(59.89 KiB) Downloadet 1343 gange
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"