Skum på Weiss bier
Skum på Weiss bier
Hej.
Har her igår smagt en Weisthephaner dunkel Hefe weissen. Og man må bo sige at de kan nogle ting
Der syd for grænsen.
Kunne godt tænke mig at vide hvordan de får det tykke tætte skum.
Nogen ideer/forslag/erfaringer?
God søndag derude.
Har her igår smagt en Weisthephaner dunkel Hefe weissen. Og man må bo sige at de kan nogle ting
Der syd for grænsen.
Kunne godt tænke mig at vide hvordan de får det tykke tætte skum.
Nogen ideer/forslag/erfaringer?
God søndag derude.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Skum på Weiss bier
Normalt siger man at et svat hvede eller havre giver mere holdbart skum ...
Men normalt er normalt ikke altid normalt ....
Min 3 uger gamle dunkel weizen er krystal klar - og det skulle den jo normalt ikke være ;-)
Men normalt er normalt ikke altid normalt ....
Min 3 uger gamle dunkel weizen er krystal klar - og det skulle den jo normalt ikke være ;-)
Re: Skum på Weiss bier
Jeg har også en fin skumkrone på mine Weiss
Men slet ikke så tæt og holdbart som denne.
Så der må være et eller andet der giver det
Tætte skum. Da det er en Hefe weissen er der jo rigelige
Mængder af hvede i ;-)
Men slet ikke så tæt og holdbart som denne.
Så der må være et eller andet der giver det
Tætte skum. Da det er en Hefe weissen er der jo rigelige
Mængder af hvede i ;-)
Re: Skum på Weiss bier
Jeg smider 100gram, rent hvecdemel, 100gram havregrund og 100gram cara pils i mine hvedeøl (til 9-10 Liter bryg), og jeg har en fin skumkrone......men om den er lige så god som de kommercielle er nok på kanten.....men det hjælp for mig at give lidt af disse 3 "malte"!
KBN
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Skum på Weiss bier
Jeg bliver lidt i tvivl om havregryn, det indeholder op til 6,5% fedt - og ifølge BYO er fedt ikke godt for skum...
Re: Skum på Weiss bier
Jeg ville også bruge en masse hvedemel i whirlpoolen hvis jeg skulle lave en weissen bier.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Skum på Weiss bier
Bruger du nogen for for no-rinse skylning ?
Selv små rester - kan dæmpe skum kraftigt....
Selv små rester - kan dæmpe skum kraftigt....
Re: Skum på Weiss bier
Tak for svarene.
Nej ingen no rinse hos mig.
Nej ingen no rinse hos mig.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Skum på Weiss bier
Tjekkede lige min Dunkel Weizen, den har et rigtig flot skum - men det holder ikke mere end 3-4 min ... (normalt holder et glas øl jo ikke så længe ;-)
Re: Skum på Weiss bier
Hvor meget hvedemel snakker vi om for at tilsikre at den forbliver uklar?admin skrev:Jeg ville også bruge en masse hvedemel i whirlpoolen hvis jeg skulle lave en weissen bier.
Re: Skum på Weiss bier
1 spsk til 25 liter, vil jeg mene.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;