Skum på Weiss bier

Besvar
mido14
Indlæg: 125
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Skum på Weiss bier

Indlæg af mido14 »

Hej.
Har her igår smagt en Weisthephaner dunkel Hefe weissen. Og man må bo sige at de kan nogle ting
Der syd for grænsen.
Kunne godt tænke mig at vide hvordan de får det tykke tætte skum.
Nogen ideer/forslag/erfaringer?
God søndag derude.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af Truntebryg »

Normalt siger man at et svat hvede eller havre giver mere holdbart skum ...

Men normalt er normalt ikke altid normalt ....

Min 3 uger gamle dunkel weizen er krystal klar - og det skulle den jo normalt ikke være ;-)
mido14
Indlæg: 125
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af mido14 »

Jeg har også en fin skumkrone på mine Weiss
Men slet ikke så tæt og holdbart som denne.
Så der må være et eller andet der giver det
Tætte skum. Da det er en Hefe weissen er der jo rigelige
Mængder af hvede i ;-)
kbaggen
Indlæg: 448
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af kbaggen »

Jeg smider 100gram, rent hvecdemel, 100gram havregrund og 100gram cara pils i mine hvedeøl (til 9-10 Liter bryg), og jeg har en fin skumkrone......men om den er lige så god som de kommercielle er nok på kanten.....men det hjælp for mig at give lidt af disse 3 "malte"!
KBN

http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af Truntebryg »

Jeg bliver lidt i tvivl om havregryn, det indeholder op til 6,5% fedt - og ifølge BYO er fedt ikke godt for skum...
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af admin »

Jeg ville også bruge en masse hvedemel i whirlpoolen hvis jeg skulle lave en weissen bier.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af Truntebryg »

Bruger du nogen for for no-rinse skylning ?

Selv små rester - kan dæmpe skum kraftigt....
mido14
Indlæg: 125
Tilmeldt: 15. dec 2015, 13:08
Geografisk sted: Engesvang, Midtjylland

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af mido14 »

Tak for svarene.
Nej ingen no rinse hos mig.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af Truntebryg »

Tjekkede lige min Dunkel Weizen, den har et rigtig flot skum - men det holder ikke mere end 3-4 min ... (normalt holder et glas øl jo ikke så længe ;-)
Brugeravatar
Kofoed
Indlæg: 807
Tilmeldt: 30. jan 2011, 20:23
Geografisk sted: Odense

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af Kofoed »

admin skrev:Jeg ville også bruge en masse hvedemel i whirlpoolen hvis jeg skulle lave en weissen bier.
Hvor meget hvedemel snakker vi om for at tilsikre at den forbliver uklar?
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Skum på Weiss bier

Indlæg af admin »

1 spsk til 25 liter, vil jeg mene.

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"