Jeg puttede 2 stænger i... der er to stænger i et hylster til 20 kr. :) og så puttede jeg 70g vanillesukker (35 g i hver gryde) og det er næææææææææææsten ikke til at ane i baggrundenMichael K skrev:Hej Jimmi
Var det 1 eller 2 stænger du kom i?
Du ved jeg er meget interesseret. Jeg har bestilt malt i Vejle og så varer det jo ikke så længe før gryden igen koger her i Ringe ...
Så brygges der :)
Øv ingen bryg igang :(
Kan godt være jeg skulle starte med 2.
Har lige målt og smagt på vores 5. bryg..., en British brown. OG 1045 og tilsyneladende lander den på 1011.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Vi synes den var lidt smagsløs, oven på de sidste bryg vi har lavet med rimeligt høj OG. Så min brygmakker lavede sig en blanding indeholdende kaffebønner og en karamelstang, som han plottede i den ene spand ved omstikning.
Den er sørme god... ;-]
Har lige målt og smagt på vores 5. bryg..., en British brown. OG 1045 og tilsyneladende lander den på 1011.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=
Vi synes den var lidt smagsløs, oven på de sidste bryg vi har lavet med rimeligt høj OG. Så min brygmakker lavede sig en blanding indeholdende kaffebønner og en karamelstang, som han plottede i den ene spand ved omstikning.
Den er sørme god... ;-]
Mvh.
Michael K
Michael K
Har lige kigget på brygget igen :)
Målt SG stadig på 1024 som da jeg omstak. Det er jeg ikke helt tilfreds med.... den kunne godt være lidt længere nede :)
Tror i evt at det kan være fordi der har været noget varmt i den periode hvor den har gæret ???
DVS der er faktisk slet ikke sket noget på 2. fermentering.
Kan det evt skyldes at jeg har anvendt vanillesukker ( 70 g. ).. det er evt. ikke forgærbart ??? ( hvis det ikke er forgærbart.. hvordan finder jeg så ud af min alkohol % så havde faktisk SG jo egentlig været mindre)
Men pyt....... brygget smager skide godt så det bekymrer mig ikke er HELT sikker på at det nok skal blive drukket
Hygge fra Jimmi
Målt SG stadig på 1024 som da jeg omstak. Det er jeg ikke helt tilfreds med.... den kunne godt være lidt længere nede :)
Tror i evt at det kan være fordi der har været noget varmt i den periode hvor den har gæret ???
DVS der er faktisk slet ikke sket noget på 2. fermentering.
Kan det evt skyldes at jeg har anvendt vanillesukker ( 70 g. ).. det er evt. ikke forgærbart ??? ( hvis det ikke er forgærbart.. hvordan finder jeg så ud af min alkohol % så havde faktisk SG jo egentlig været mindre)
Men pyt....... brygget smager skide godt så det bekymrer mig ikke er HELT sikker på at det nok skal blive drukket
Hygge fra Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Hej Jimmi
Hvis du, som du har skrevet i din opskrift, har mæsket ved 68 grader har du svaret på hvorfor SG er højere end forventet. Hvis du vil have den længere ned skal du mæske ved lavere temperatur næste gang. Jeg har lige lavet en amr. cream ale der er mæsket ved 62 grader. Den gærede ned til 1008, og er desværre blevet lidt tynd i smagen. Så din højere SG giver bare noget mere fylde og sødme i øllet, hvilket sjældent gør noget i en porter.
/anders - 1350K
Hvis du, som du har skrevet i din opskrift, har mæsket ved 68 grader har du svaret på hvorfor SG er højere end forventet. Hvis du vil have den længere ned skal du mæske ved lavere temperatur næste gang. Jeg har lige lavet en amr. cream ale der er mæsket ved 62 grader. Den gærede ned til 1008, og er desværre blevet lidt tynd i smagen. Så din højere SG giver bare noget mere fylde og sødme i øllet, hvilket sjældent gør noget i en porter.
/anders - 1350K
Du kan evt. bruge mit regneark til at beregne det:Jimmi skrev:Mit første bryg fik jeg underkarboneret og vil helst undgå de igen...... så nu spørger jeg til råds her..... 122 g sukker opkogt i ½L vand til 21L porter. Er det helt ved siden af :)
Jimmi
http://www.elgaard.talnet.dk/AlcCalc.xls
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk