PH på 7,3 er det højt?
PH på 7,3 er det højt?
Vandet i min hane har, ifølge vandværket, en PH på 7,3
Er det noget jeg som nybegynder skal gøre noget ved?
Min første hvede smager ikke himmelsk. Den smager stadig for meget af det min trub lugtede af - selv her efter 3 ugers gæring og snart 1 måned på flaske.
Min Chokostout lavet ud fra en pose med 4,5 kg flydende malt incl humle, smager lidt sur og som vådt mug. Den har dog kun været på flaske i under 14 dage.
Er det PH der er skyld i det?
Er det noget jeg som nybegynder skal gøre noget ved?
Min første hvede smager ikke himmelsk. Den smager stadig for meget af det min trub lugtede af - selv her efter 3 ugers gæring og snart 1 måned på flaske.
Min Chokostout lavet ud fra en pose med 4,5 kg flydende malt incl humle, smager lidt sur og som vådt mug. Den har dog kun været på flaske i under 14 dage.
Er det PH der er skyld i det?
Re: PH på 7,3 er det højt?
7,3 er bestemt ikke højt. Jeg har længe brygget med vand direkte fra hanen med ph tættere på de 8 uden store problemer.
Bryg hilsner
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: PH på 7,3 er det højt?
Det første der falder mig ind når jeg læser dette, er rengøring
Re: PH på 7,3 er det højt?
Trup = det fra gærspand? Hvor længe fik den lov at stå? Hælder du alt med i glas eller efterlader du bund sjat?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: PH på 7,3 er det højt?
Når man "kigger" på vand er det ikke PH alene der er afgørende. Du er nødt til at kigge på en række andre parametre.
Men generelt kan man sige at vandet i DK er bedst egnet til mørke øl da det generelt er ret hårdt vand vi har, og især de lyse øl kan være svære at brygge med hårdt vand.
Dertil kommer indholdet af mineraler der også påvirker smagen meget.
Mit bedste råd er at anskaffe et RO-anlæg hvis du vil styre dit vand bedre, det er ikke så dyrt og giver gode resultater.
Jeg har dette anlæg, og det virker rigtig godt: http://rent-postevand.dk/shop/Omvendt-o ... ars-TFC75F" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg brygger som regel lyse øl med 2/3 RO-vand og 1/3 postevand, man kan godt udregne en masse eller man kan prøve sig frem (det sidste har jeg gjort) for at finde den blanding der passer til ens smag.
Men generelt kan man sige at vandet i DK er bedst egnet til mørke øl da det generelt er ret hårdt vand vi har, og især de lyse øl kan være svære at brygge med hårdt vand.
Dertil kommer indholdet af mineraler der også påvirker smagen meget.
Mit bedste råd er at anskaffe et RO-anlæg hvis du vil styre dit vand bedre, det er ikke så dyrt og giver gode resultater.
Jeg har dette anlæg, og det virker rigtig godt: http://rent-postevand.dk/shop/Omvendt-o ... ars-TFC75F" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg brygger som regel lyse øl med 2/3 RO-vand og 1/3 postevand, man kan godt udregne en masse eller man kan prøve sig frem (det sidste har jeg gjort) for at finde den blanding der passer til ens smag.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: PH på 7,3 er det højt?
Jeg bruger vwp, starsan og damp når jeg rengører. Jeg vil vove at påstå jeg ikke kan gøre det meget bedre.Dalmoseosebryg skrev:Det første der falder mig ind når jeg læser dette, er rengøring
Re: PH på 7,3 er det højt?
Trub og gær. En blanding vil jeg tro. Der var et par cm i bunden af gærspanden. Den stod 21 dage ved 20 grader. Da jeg stak om til sukkerblandingen kom der en smule med, fordi jeg var for grådig og ville have al væske med.Thage skrev:Trup = det fra gærspand? Hvor længe fik den lov at stå? Hælder du alt med i glas eller efterlader du bund sjat?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det betyder også der kom lidt med i hver flaske.
Ryster jeg ikke min hvedeøl inden jeg åbner den, så smager den ok. Ryster jeg den, som man gør med en hvede, så smager den for meget af det trub lugter af.
Re: PH på 7,3 er det højt?
Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
/Thomas
Re: PH på 7,3 er det højt?
Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Re: PH på 7,3 er det højt?
Måske en ca. Placering kunne hjælpe, i hvert fald herinde ;)RuneV skrev:Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: PH på 7,3 er det højt?
altså, når du ryster din øl som er sukkerkarboneret i flaske, virvler du gæren op, og så vil det alt andet lige smage af gær. Nogle ønsker den smag, andre gør ikke. Jeg ville aldrig ryste/virvle eller på anden måde forstyrre bundfaldet i min flaske.
Hvad angår rengøring, er midlerne ligemeget, hvis de bliver brugt forkert. Sur øl tyder på en inficering/fejlgæring, hvilket 9 af 10 gange er resultatet af fejlagtig desinficering/rengøring.
Hvad angår rengøring, er midlerne ligemeget, hvis de bliver brugt forkert. Sur øl tyder på en inficering/fejlgæring, hvilket 9 af 10 gange er resultatet af fejlagtig desinficering/rengøring.
Bryg hilsner
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Re: PH på 7,3 er det højt?
Syntes ellers du har et opslag på facebook hvor der en som gerne vil fra 31 marts, gik måske ikke iorden ?RuneV skrev:Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Hvad med https://8000bryg.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ellers ret din profil her så andre kan se hvor du bor.
/Thomas
Re: PH på 7,3 er det højt?
Så er geografien på plads.ThomasM skrev:Syntes ellers du har et opslag på facebook hvor der en som gerne vil fra 31 marts, gik måske ikke iorden ?RuneV skrev:Jeg spørger desperat både her og i handbryggruppen på facebook. Har ikke loge fundet en brygger der har bidt på krogen endnu.ThomasM skrev:Syntes du skal finde et bryglaug eller en anden brygger, som kan smage dit øl.
Eventuelt få en til at brygge med dig. Nogen gange får man en "hvorfor gør du det" oplevelse.
Hvad med https://8000bryg.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ellers ret din profil her så andre kan se hvor du bor.
Den på facebook blev desværre ikke til noget grundet arbejde. Eller også var det et vennebesøg. Husker det ikke nøjagtigt.
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: PH på 7,3 er det højt?
Lige præcismaseol skrev:altså, når du ryster din øl som er sukkerkarboneret i flaske, virvler du gæren op, og så vil det alt andet lige smage af gær. Nogle ønsker den smag, andre gør ikke. Jeg ville aldrig ryste/virvle eller på anden måde forstyrre bundfaldet i min flaske.
Hvad angår rengøring, er midlerne ligemeget, hvis de bliver brugt forkert. Sur øl tyder på en inficering/fejlgæring, hvilket 9 af 10 gange er resultatet af fejlagtig desinficering/rengøring.