Hej
Jeg skal til at brygge en Tripel, men hvordan gærer jeg den bedst?
Jeg kan se flere steder at man starter på 19 grader og så ellers lader gæren om at styre temperaturen helt op til 26 grader hvis den ønsker det.
Der skulle tilsyneladende også være problemer med at "bremse" temperaturstigningen da dette stopper gæringen på nogle gærtyper.
Jeg har et temperaturstyret køleskab hvor den oprindelige tanke var at sætte dette til 20grader i 3-4 uger, men er det nu også en god ide i henhold til ovenstående.
Jeg har tænkt mig at bruge Fermentis BE-0256.
Tripel gæring
Re: Tripel gæring
Jeg tror, du skal passe på med at lade den komme helt så højt op. Nogle af de belgiske bryggerier kommer helt derop (eller højere) men der er forskel på at gære i en 100 hl konisk tank og en 30 liter spand. Det store tryk i de store tanke nedsætter produktionen af restprodukter (aka smag) så der skal højere temperatur til.
De gange jeg har dømt stærke øl ved DM har den oftest forekommende fejl været højere alkoholer, som bl.a. kommer ved for høj gæringstemperatur.
Jeg ville lade den stige til fx 22 grader i stedet.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
De gange jeg har dømt stærke øl ved DM har den oftest forekommende fejl været højere alkoholer, som bl.a. kommer ved for høj gæringstemperatur.
Jeg ville lade den stige til fx 22 grader i stedet.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk