Maltmanden.dk har nogen tilsyneladende meget spændende opskrifter. Men det undrer mig at de alle linker til den samme brygvejledning.
Jf. den, skal man altid mæske 90 minutter ved 65 grader.
Giver det mening - ligegyldigt hvilket bryg man sætter over?
Der ser desværre ikke ud til at være nogen måder man kan kontakte ophavsmanden på.
Brygvejledning hos Maltmanden
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Brygvejledning hos Maltmanden
Ikke helt ... men tæt på.
60 min ved 65 °C er nok mere "almindelig"
Du kan måle forskel mellem 63 og 67 °C men det er tilsyneladende meget få der kan smage forskel.
Da du jo skal mæske ved en eller anden temperatur, ja så har du ret i - at man jo så lige-så-godt kan lægge sig der hvor det passer bedst ind i ølstilen.
60 min ved 65 °C er nok mere "almindelig"
Du kan måle forskel mellem 63 og 67 °C men det er tilsyneladende meget få der kan smage forskel.
Da du jo skal mæske ved en eller anden temperatur, ja så har du ret i - at man jo så lige-så-godt kan lægge sig der hvor det passer bedst ind i ølstilen.
Re: Brygvejledning hos Maltmanden
Fik du brygget efter maltmandens vejledning? Og hvordan blevet det? Ser selv i øjeblikket på opskrifterne på hjemmesiden, men kommentarfeltet på siden virker ikke, så jeg har også forgæves forsøgt at skrive til Tom, som står bag.
Re: Brygvejledning hos Maltmanden
Ja det gjorde jeg - flere forskellige: Påskebryg, Amerikansk IPA samt Rød Tuborg klon. De er alle blevet gode. Jeg nøjes dog med kun at mæske i 60 minutter og udmæske i få minutter.Framik skrev:Fik du brygget efter maltmandens vejledning? Og hvordan blevet det? Ser selv i øjeblikket på opskrifterne på hjemmesiden, men kommentarfeltet på siden virker ikke, så jeg har også forgæves forsøgt at skrive til Tom, som står bag.