Vandprofil til New England IPA

Kun for nørder :-)
Thage
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: Vandprofil til New England IPA

Indlæg af Thage »

janriis skrev:Jeg ville tage noget vand fra hanen, varme det op til en 70 - 71 grader. Mæske en time omkring 65 grader, droppe bitterhumlen og koge en masse amerikansk humle i hhv 15 og 5 minutter.

Just my 50 cents :-)
Det hjælper jo ikke meget på vand delen ;)
Når det er sagt kan man jo give et skud som ellers laver lyse øl, og så gå mere ekstremt til værks hvis det er off...


Sent from my iPhone using Tapatalk
kbaggen
Indlæg: 448
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Vandprofil til New England IPA

Indlæg af kbaggen »

Hej, så lige denne tråd og vil bare gøre jer opmærksomme på følgende tråd som er en guldåre iht. NEIPA!

http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=568046" onclick="window.open(this.href);return false;

Mit første forsøg (og som er blevet super, super god) brugte jeg:
(Ca ppm=143) (Mg ppm=17) (Na ppm=6) (Cl ppm=67) (SO4 ppm=85), Ratio CL/SO4 = 0.79 = Balanced!""""'

Min "opskrift" og som er meget basseret på overstånde (har dog brugt MJ Libity bell gær):
https://beercalc.org/?t=156599" onclick="window.open(this.href);return false;
KBN

http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
AAbryg
Indlæg: 40
Tilmeldt: 10. mar 2011, 18:43
Geografisk sted: Aarhus

Re: Vandprofil til New England IPA

Indlæg af AAbryg »

kbaggen skrev:Hej, så lige denne tråd og vil bare gøre jer opmærksomme på følgende tråd som er en guldåre iht. NEIPA!

http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=568046" onclick="window.open(this.href);return false;

Mit første forsøg (og som er blevet super, super god) brugte jeg:
(Ca ppm=143) (Mg ppm=17) (Na ppm=6) (Cl ppm=67) (SO4 ppm=85), Ratio CL/SO4 = 0.79 = Balanced!""""'

Min "opskrift" og som er meget basseret på overstånde (har dog brugt MJ Libity bell gær):
https://beercalc.org/?t=156599" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg faldt godt over den side i min søgning efter en vandprofil mm. Jeg endte faktisk også på en profil, der minder meget om deres, som I kan se:

Min :
Ca: 119; Mg: 13; Na: 10; Cl: 148; SO4: 50

Deres:
Ca: 96; Mg: 12; Na: 28; Cl: 138; SO4: 67

Resultatet blev også rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det. Øllen vandt faktisk Munkebo Bryghus bryggekonkurrence, så helt ringe har den nok heller ikke været ;-)

Opskriften er her https://beercalc.org/?t=152794
Besvar

Tilbage til "Kemi"