Gærstarter skal stå ude?

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
ramløse
Indlæg: 57
Tilmeldt: 25. sep 2017, 17:42

Gærstarter skal stå ude?

Indlæg af ramløse »

hej venner,

Jeg har lige forsøgt mig med en gærstarter for første gang. Jeg kogede vand med maltekstrakt, lod det så køle af, kom min gær i og har ladet den stå i ca. 36 timer og rørt i den ret meget.

Jeg skal dog først bruge det i morgen så jeg har stillet det tilbage i køleskabet og fået et godt bundfald. Hertil har jeg to spørgsmål:

1. Hvor meget af væsken kan jeg dekantere?

2. Skal jeg tage gærstarteren ud af køleren lang tid før eller kan jeg bruge den i morgen når jeg brygger?

Tak for hjælpen.

kh
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Gærstarter skal stå ude?

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Du kan dekantere det meste jeg synes en sjat urt er en fordel når den pitcher, hvilket du gør ved samme temperatur som urten du skal gære
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Gærstarter skal stå ude?

Indlæg af Truntebryg »

Du skriver ikke rigtig om der er gang i gæren - altså bruser det op når du røre rund i den?

Skum ?
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Gærstarter skal stå ude?

Indlæg af Truntebryg »

Nå du nu har brugt maltekstrakt, så vil jeg bestemt bare hælde det hele i brygget.

Jeg syntes ikke 36t + 24t er nok til en effektiv bundfældning.
ramløse
Indlæg: 57
Tilmeldt: 25. sep 2017, 17:42

Re: Gærstarter skal stå ude?

Indlæg af ramløse »

Truntebryg skrev:Du skriver ikke rigtig om der er gang i gæren - altså bruser det op når du røre rund i den?

Skum ?

Ja, altså når jeg rystede den rundt skummede den godt op og der var lidt "brus" i også.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Gærstarter skal stå ude?

Indlæg af Truntebryg »

Så er tilsætningen bare med det hele - også kaldet High-Krausen
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Gærstarter skal stå ude?

Indlæg af Truntebryg »

Så er tilsætningen bare med det hele - også kaldet High-Krausen.

Bestemt den bedste metode i min optik. Kan dog være svær at ramme, hvis gæren er lidt langsom.
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."