hej venner,
Jeg har lige forsøgt mig med en gærstarter for første gang. Jeg kogede vand med maltekstrakt, lod det så køle af, kom min gær i og har ladet den stå i ca. 36 timer og rørt i den ret meget.
Jeg skal dog først bruge det i morgen så jeg har stillet det tilbage i køleskabet og fået et godt bundfald. Hertil har jeg to spørgsmål:
1. Hvor meget af væsken kan jeg dekantere?
2. Skal jeg tage gærstarteren ud af køleren lang tid før eller kan jeg bruge den i morgen når jeg brygger?
Tak for hjælpen.
kh
Gærstarter skal stå ude?
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Gærstarter skal stå ude?
Du kan dekantere det meste jeg synes en sjat urt er en fordel når den pitcher, hvilket du gør ved samme temperatur som urten du skal gære
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gærstarter skal stå ude?
Du skriver ikke rigtig om der er gang i gæren - altså bruser det op når du røre rund i den?
Skum ?
Skum ?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gærstarter skal stå ude?
Nå du nu har brugt maltekstrakt, så vil jeg bestemt bare hælde det hele i brygget.
Jeg syntes ikke 36t + 24t er nok til en effektiv bundfældning.
Jeg syntes ikke 36t + 24t er nok til en effektiv bundfældning.
Re: Gærstarter skal stå ude?
Truntebryg skrev:Du skriver ikke rigtig om der er gang i gæren - altså bruser det op når du røre rund i den?
Skum ?
Ja, altså når jeg rystede den rundt skummede den godt op og der var lidt "brus" i også.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gærstarter skal stå ude?
Så er tilsætningen bare med det hele - også kaldet High-Krausen
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gærstarter skal stå ude?
Så er tilsætningen bare med det hele - også kaldet High-Krausen.
Bestemt den bedste metode i min optik. Kan dog være svær at ramme, hvis gæren er lidt langsom.
Bestemt den bedste metode i min optik. Kan dog være svær at ramme, hvis gæren er lidt langsom.