Kaffesmag til porter/stout

Besvar
Ølsø
Indlæg: 15
Tilmeldt: 8. nov 2015, 12:10
Geografisk sted: Østjylland

Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af Ølsø »

Er der nogle dygtige bryggere, der kan hjælpe med et spørgsmål.
Jeg vil gerne brygge en porter/stout med kaffe-smag.
Det nemmeste vil være, blot at søge en opskrift i BeerCalc. Det er blot sådan, at jeg ønsker, at modificere Michael Peters fantastiske CCCPorter med kaffesmagen.
Hvordan tilsættes kaffesmagen. Jeg har tidligere brygget en kaffestout, hvor malten var blandet op med friskmalede kaffebønner; men har også læst, at Mikkeller tilsætter en ½ liter frisk lavet kande kaffe (til en kogevolumen på 25 liter) et par dage inden flaskning.
Hvad er jeres anbefalinger/erfaringer?

Venlig hilsen

Kim
Slein
Indlæg: 76
Tilmeldt: 15. apr 2016, 17:06

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af Slein »

Desværre har jeg ingen erfaring derom selv, men på søgning i forum er der +300 hits på Kaffe ☺️
Mvh. Niels
RuneV
Indlæg: 253
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af RuneV »

Jeg tilsatte 1/2 liter nespresso til 8-9 liter stout. Det var for meget.
FLN
Indlæg: 168
Tilmeldt: 15. apr 2012, 07:38
Geografisk sted: Ølstykke

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af FLN »

Jeg har prøvet Mikkellers opskrift med en halv liter god stempelkaffe tilsat et par dage før flaskning.
Det er fra hans opskrift på Beer Geek Breakfast.
Det fungerer fint. Jeg synes mængden er passende.
Med venlig hilsen
Finn

http://udlejrebryghus.weebly.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Humlejægeren
Co-Admin
Indlæg: 1878
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af Humlejægeren »

En kort test af kaffe i en færdigt brygget stout
https://youtu.be/bYdsvSNjdYc" onclick="window.open(this.href);return false;
Brew Strong
Nikolaj
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 20:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af k.larsen »

Jeg kommer groft kværnet og friskmalet kaffe i den kogte urt lige før nedkøling.
Det kræver dog at du kan filtrere det fra efterfølgende.
Ca 5 gram pr liter giver en balanceret kaffesmag.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af søreno »

Jeg bruger let knuste bønner som tørkaffe efter gæring. Det er inspireret af the mad fermentationist.

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Ølsø
Indlæg: 15
Tilmeldt: 8. nov 2015, 12:10
Geografisk sted: Østjylland

Re: Kaffesmag til porter/stout

Indlæg af Ølsø »

Hej alle
Tusinde tak for jeres input. Der er lidt forskellige metoder, at gøre det på.
Tak fordi flere også skrev en ca.-mængde af kaffe. Så har vi et pejlemærke.
Jeg vil nu gå i tænkeboks sammen med mine bryg-makkere.

God søndag

Kim
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"