holdbarhed / forlæng

Besvar
Photografen
Indlæg: 153
Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50

holdbarhed / forlæng

Indlæg af Photografen »

Hvordan konservere man øl, så holdbarheden bliver ligesom bryggeriernes?
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Hvis du flasker øl og sukker carbonerer så konservere den sig selv, med alkohol og kulsyre
Photografen
Indlæg: 153
Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Photografen »

ok....hvor lang er holdbarheden typisk?
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Afhænger af hvilke øl
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Borg »

Holdbarheden sikres ved at brygget og flaskerne ikke er inficerede. Det er bryggerens ansvar.
Og på det grundlag kan din øl sagtens holde mange år.
Den eneste anden mulighed er at pasteurisering.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Photografen
Indlæg: 153
Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Photografen »

Ok...jeg forstår, men hvordan pasteuriser man?
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Borg »

Opvarmer flaske med indhold til 86 grader og holder den temperatur i 10 minutter. Det kan ske i en gryde, i en ovn eller hvad man nu har.
(Temperatur og tid er direkte fra hukommelsen, så den kan være lidt anderledes.)
Ellers kan google sikkert hjælpe.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
walther
Indlæg: 74
Tilmeldt: 13. apr 2009, 19:06

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af walther »

Husk at vent med at varmebehandle, til efter carboneringen er færdig ;)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Borg »

walther skrev:Husk at vent med at varmebehandle, til efter carboneringen er færdig ;)
Rigtig god idé :-)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Photografen
Indlæg: 153
Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50

Re: holdbarhed / forlæng

Indlæg af Photografen »

Jeps :-)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"