holdbarhed / forlæng
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
holdbarhed / forlæng
Hvordan konservere man øl, så holdbarheden bliver ligesom bryggeriernes?
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: holdbarhed / forlæng
Hvis du flasker øl og sukker carbonerer så konservere den sig selv, med alkohol og kulsyre
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: holdbarhed / forlæng
ok....hvor lang er holdbarheden typisk?
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: holdbarhed / forlæng
Afhænger af hvilke øl
Re: holdbarhed / forlæng
Holdbarheden sikres ved at brygget og flaskerne ikke er inficerede. Det er bryggerens ansvar.
Og på det grundlag kan din øl sagtens holde mange år.
Den eneste anden mulighed er at pasteurisering.
Og på det grundlag kan din øl sagtens holde mange år.
Den eneste anden mulighed er at pasteurisering.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: holdbarhed / forlæng
Ok...jeg forstår, men hvordan pasteuriser man?
Re: holdbarhed / forlæng
Opvarmer flaske med indhold til 86 grader og holder den temperatur i 10 minutter. Det kan ske i en gryde, i en ovn eller hvad man nu har.
(Temperatur og tid er direkte fra hukommelsen, så den kan være lidt anderledes.)
Ellers kan google sikkert hjælpe.
(Temperatur og tid er direkte fra hukommelsen, så den kan være lidt anderledes.)
Ellers kan google sikkert hjælpe.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: holdbarhed / forlæng
Husk at vent med at varmebehandle, til efter carboneringen er færdig ;)
Re: holdbarhed / forlæng
Rigtig god idé :-)walther skrev:Husk at vent med at varmebehandle, til efter carboneringen er færdig ;)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;