Indkøb af Brygge udstyr??
Indkøb af Brygge udstyr??
Hej alle i experter !
Jeg er ny i gruppen og har lige købt min første brygge gryde på 70 liter med falsk bund og taphane.
Men hvad skal jeg ellers købe af vægte og fermentator..
Er der en af jer der har tid til at hjælpe mig med nogle gode råd per tlf eller chat?
Mit udgangspunkt for at ville brygge er at min kone og jeg har et gammelt hus i Oderberg ca 70 kmh nordligt for Berlin. Huset har en meget stor kælder som altid er ret kølig eller i hvertfald meget stabil i temt der ud over har vi egen brønd med meget godt vand. Se neden for:
Parameter Wert
pH-Wert 7.5
Härte 19.3 Grad dH
Eisen 2.05 mg/l
Nitrat 7.20 mg/l
Nitrit 0.069 mg/l
Ammonium 0.13 mg/l
Kupfer 0 mg/l
KMnO4 9.3 mg/l
Chlorid 18.0 mg/l
Karbonat Härte 15.90 grad
I September er hele byen fyldt med vild humle på alle blankeværker og vores lille have er tildels til gruet af humle men aner ikke hvilken sort det er.
Derfor har jeg købt en 70.l. gryde med fastbund 30 cm hanefilter og fastbund samt en urt køler men hvad mangler jeg nu??
ps: vi bor i Berlin, men jer er dansk.
Håber jeg skriver det rigtige sted ellers undskylder jeg på forhånd.
Jeg er ny i gruppen og har lige købt min første brygge gryde på 70 liter med falsk bund og taphane.
Men hvad skal jeg ellers købe af vægte og fermentator..
Er der en af jer der har tid til at hjælpe mig med nogle gode råd per tlf eller chat?
Mit udgangspunkt for at ville brygge er at min kone og jeg har et gammelt hus i Oderberg ca 70 kmh nordligt for Berlin. Huset har en meget stor kælder som altid er ret kølig eller i hvertfald meget stabil i temt der ud over har vi egen brønd med meget godt vand. Se neden for:
Parameter Wert
pH-Wert 7.5
Härte 19.3 Grad dH
Eisen 2.05 mg/l
Nitrat 7.20 mg/l
Nitrit 0.069 mg/l
Ammonium 0.13 mg/l
Kupfer 0 mg/l
KMnO4 9.3 mg/l
Chlorid 18.0 mg/l
Karbonat Härte 15.90 grad
I September er hele byen fyldt med vild humle på alle blankeværker og vores lille have er tildels til gruet af humle men aner ikke hvilken sort det er.
Derfor har jeg købt en 70.l. gryde med fastbund 30 cm hanefilter og fastbund samt en urt køler men hvad mangler jeg nu??
ps: vi bor i Berlin, men jer er dansk.
Håber jeg skriver det rigtige sted ellers undskylder jeg på forhånd.
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Jeg går ud fra at du har et gasblus ell. lign. til at varme under gryden.'
Derudover skal du bruge 1 spand/tønde med låg og gærlås til at gære urten i.
Det er også fornuftigt at anskaffe dig et termometer, en Örchle vægt og en hævert, men så kan du også komme igang.
Du kan sagtens købe mange flere forskellige ting, men jeg ville vente indtil jeg fandt det nødvendigt.
Du ved: Nice to have or need to have :-)
Derudover skal du bruge 1 spand/tønde med låg og gærlås til at gære urten i.
Det er også fornuftigt at anskaffe dig et termometer, en Örchle vægt og en hævert, men så kan du også komme igang.
Du kan sagtens købe mange flere forskellige ting, men jeg ville vente indtil jeg fandt det nødvendigt.
Du ved: Nice to have or need to have :-)
keep it simple !
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Hej Fjorgensen
Ja gasblus har jeg og jeg har tænkt på at købe denne her:
http://domowybrowarek.pl/pl/fermentacja ... 4730245012" onclick="window.open(this.href);return false;
en 80 l. Fermentator med gærlås hvad siger du til den?
Ja gasblus har jeg og jeg har tænkt på at købe denne her:
http://domowybrowarek.pl/pl/fermentacja ... 4730245012" onclick="window.open(this.href);return false;
en 80 l. Fermentator med gærlås hvad siger du til den?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Den er jo fornem, men mindre fancy kan også gøre det hvis det skal være :-)
keep it simple !
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Ok 1000 tak :-)
Tænker bare at købe noget ordenligt og i en ok størelse.
Hvad er fordelen i at Fermentatoren er spids i bunden med hane i bund og i side bund? Er det noget med at man så ikke skal stikke fadet om?
Tænker bare at købe noget ordenligt og i en ok størelse.
Hvad er fordelen i at Fermentatoren er spids i bunden med hane i bund og i side bund? Er det noget med at man så ikke skal stikke fadet om?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Ja, det er vist noget med at kunne aftappe gærrester den vej.
Der er delte meninger om at omstikke øl, jeg mener det giver en forøget risiko for at få iltet øllet og dermed måske infektion.
Jeg omstikker ikke før jeg skal flaske og så er det til en ny spand hvori jeg har det opløste sukker til karbonering af øllet. Hvis jeg tapper på fad kommer jeg sukkeropløsningen i fadet og stikker om direkte der til.
Der er delte meninger om at omstikke øl, jeg mener det giver en forøget risiko for at få iltet øllet og dermed måske infektion.
Jeg omstikker ikke før jeg skal flaske og så er det til en ny spand hvori jeg har det opløste sukker til karbonering af øllet. Hvis jeg tapper på fad kommer jeg sukkeropløsningen i fadet og stikker om direkte der til.
keep it simple !
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Ok hvor længe lader du så øllet stå i din Fermentator inden du tapper på flaske eller fad?
Og har du erfaringer med disse fade?:
https://www.brouwland.com/de/unsere-pro ... brewferm-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Der stå på siden at øllet kan holde sig i flere ugen, men burde det ikke kunne holde sig længere?
Takker igen :-)
Og har du erfaringer med disse fade?:
https://www.brouwland.com/de/unsere-pro ... brewferm-1" onclick="window.open(this.href);return false;
Der stå på siden at øllet kan holde sig i flere ugen, men burde det ikke kunne holde sig længere?
Takker igen :-)
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Jeg lader øllet stå på gæringsbeholderen 3-4 uger, hvor jeg den sidste uges tid måler SG/FG med min ôechsle vægt. Når jeg kan aflæse samme værdi med nogle (3) dages mellemrum ved jeg at øllet er færdigt med at gære.
De fade du henviser til kaldes Festfade og fungerer fint. Et godt alternativ er Cornelius fustager som er en professionel løsning.
https://lundteknik.dk/fadoel-cornelius- ... athTop=741
De fade du henviser til kaldes Festfade og fungerer fint. Et godt alternativ er Cornelius fustager som er en professionel løsning.
https://lundteknik.dk/fadoel-cornelius- ... athTop=741
keep it simple !
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
3-4 uger det var længe men ok
Har du et link på en ôechsle vægt?
Har du et link på en ôechsle vægt?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Du kan finde masser af brygudstyr f.eks. her:
http://haandbryggershop.dk/index.php?co ... =34&page=1
eller her:
https://lundteknik.dk/
https://www.frederiksen.eu/shop/product/oechsle-vaegt
http://haandbryggershop.dk/index.php?co ... =34&page=1
eller her:
https://lundteknik.dk/
https://www.frederiksen.eu/shop/product/oechsle-vaegt
keep it simple !
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Lad for guds skyld være med, at købe det skrammel. Hanerne er ikke tætte og låget er hult, så snask og vand trænger ind og er tæt på umuligt at få ud. Køb en ganske almindelig 60 liter gærtank, eller tag skridtet videre og køb en Fermentasaurus.MadsAhues skrev:Hej Fjorgensen
Ja gasblus har jeg og jeg har tænkt på at købe denne her:
http://domowybrowarek.pl/pl/fermentacja ... 4730245012" onclick="window.open(this.href);return false;
en 80 l. Fermentator med gærlås hvad siger du til den?
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Hej Janriis
Har du selv købt den da?
Fermentasaurus er alle så små max 35 L.
Har faktisk lige købt den fra Polen da transport til Berlin ikke kostede ret meget og den ellers så ok ud.
Håber sgu den kan bruges til noget eller man kan fikse låget og hanerne.
Har du selv købt den da?
Fermentasaurus er alle så små max 35 L.
Har faktisk lige købt den fra Polen da transport til Berlin ikke kostede ret meget og den ellers så ok ud.
Håber sgu den kan bruges til noget eller man kan fikse låget og hanerne.
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Ja, men solgte igen pga hanerne og låget. Gjorde køber opmærksom på det.MadsAhues skrev:Hej Janriis
Har du selv købt den da?
Fermentasaurus er alle så små max 35 L.
Har faktisk lige købt den fra Polen da transport til Berlin ikke kostede ret meget og den ellers så ok ud.
Håber sgu den kan bruges til noget eller man kan fikse låget og hanerne.
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
Ok Janriis
Måske jeg skulle fylde låget helt med silikone og starte med at udskifte hanerne.
Tak for input !
Måske jeg skulle fylde låget helt med silikone og starte med at udskifte hanerne.
Tak for input !
Re: Indkøb af Brygge udstyr??
hej MadsMadsAhues skrev:Hej alle i experter !
Jeg er ny i gruppen og har lige købt min første brygge gryde på 70 liter med falsk bund og taphane.
Men hvad skal jeg ellers købe af vægte og fermentator..
Er der en af jer der har tid til at hjælpe mig med nogle gode råd per tlf eller chat?
Mit udgangspunkt for at ville brygge er at min kone og jeg har et gammelt hus i Oderberg ca 70 kmh nordligt for Berlin. Huset har en meget stor kælder som altid er ret kølig eller i hvertfald meget stabil i temt der ud over har vi egen brønd med meget godt vand. Se neden for:
Parameter Wert
pH-Wert 7.5
Härte 19.3 Grad dH
Eisen 2.05 mg/l
Nitrat 7.20 mg/l
Nitrit 0.069 mg/l
Ammonium 0.13 mg/l
Kupfer 0 mg/l
KMnO4 9.3 mg/l
Chlorid 18.0 mg/l
Karbonat Härte 15.90 grad
I September er hele byen fyldt med vild humle på alle blankeværker og vores lille have er tildels til gruet af humle men aner ikke hvilken sort det er.
Derfor har jeg købt en 70.l. gryde med fastbund 30 cm hanefilter og fastbund samt en urt køler men hvad mangler jeg nu??
ps: vi bor i Berlin, men jer er dansk.
Håber jeg skriver det rigtige sted ellers undskylder jeg på forhånd.
paramenterne for jern og kaliumpermagenattal er lidt høje, min erfaring fra egen brønd/boring er at jernindhold omkring 1 mg/l kan både lugtes og smages, grænseværdien " æstetisk" for vandværksvand er 0,2 mg/l
forhøjet kaliumpermangenattal indikere biologisknedbrydeligt materiale så du skal være obs. på hygiejnen og koge alt det anvendte vand til brygningen
mvh
steen