Hej alle,
Nu har jeg prøvet at brygge to gange, begge gange har været succesfulde brygninger, gæringsprocesser og flaskninger.
Næste gang tænker jeg, at jeg vil prøve med fadøl i stedet. Hvad er anderledes for denne process? Skal jeg stadig tilføje sukker på samme måde? Skal jeg stadig lade den stå to uger derefter på fustage? Hvad med karbonering, trykflaske osv?
Håber på at lære en masse nyt ved dette.
Kh
Tap til fustage, skal jeg karbonere?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Tap til fustage, skal jeg karbonere?
Du kan sagtens karbonere med sukker ligesom du har gjort med flasker. Når du skal have øllet skænket op vil der være Co2 tryk nok i fadet til de første skænkninger, men efterhånden som du tapper bliver du nødt til at tilføre mere Co2 fra flaske.
http://www.hjemmebrygning.dk/cornelius.htm
http://www.hjemmebrygning.dk/cornelius.htm
keep it simple !
Re: Tap til fustage, skal jeg karbonere?
Har prøvet begge dele, men vil anbefale at tvangskarbonere. Det er hurtigere, og du undgår det bundfald, som sukkerkarbonering danner. Det er selvfølgelig tappet ud efter et par øl.
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Tap til fustage, skal jeg karbonere?
Tak for svar. Så jeg kan simpelthen hoppe "eftergæring" over i mine opskrifter og tappe til fustage efter den første gæring?janriis skrev:Har prøvet begge dele, men vil anbefale at tvangskarbonere. Det er hurtigere, og du undgår det bundfald, som sukkerkarbonering danner. Det er selvfølgelig tappet ud efter et par øl.