Karbonering - hvor meget og hvor længde?
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50
Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Jeg ønsker at hælde sukkeret i alle eks. 25L og derefter på flaske - hvor meget sukker pr. liter?
og
Hvor lang tid går der så inden øllet er færdig karboneret / hvordan ved man hvor det er drikkeklar?
og
Hvor lang tid går der så inden øllet er færdig karboneret / hvordan ved man hvor det er drikkeklar?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Du kan læse om karbonering her:
https://haandbryg.dk/eftergaering.html
Personligt bruger jeg 7 gram sukker pr liter øl, hælder sukkeret i en tom spand og hælder lidt kogende vand over for at sterilsere og opløse sukkeret. Derefter omstikker jeg øllet til den nye beholder og til sidst tapper jeg på flasker.
Sæt flaskerne et lunt sted og så kan du jo prøve dig frem ved at åbne en øl efter en uge. Husk at sætte den i køleskabet nogle timer før du åbner den.
https://haandbryg.dk/eftergaering.html
Personligt bruger jeg 7 gram sukker pr liter øl, hælder sukkeret i en tom spand og hælder lidt kogende vand over for at sterilsere og opløse sukkeret. Derefter omstikker jeg øllet til den nye beholder og til sidst tapper jeg på flasker.
Sæt flaskerne et lunt sted og så kan du jo prøve dig frem ved at åbne en øl efter en uge. Husk at sætte den i køleskabet nogle timer før du åbner den.
keep it simple !
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 19:50
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Sukkermængden afhænger af stilart, men man kan godt bare sige at f.eks 6 gram sukker pr liter øl fungerer til de fleste stilarter.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Efter min mening skal du gøre som fjorgensen skriver. 10 til 14 dage ved stuetemperatur er fint.
Hvis det er meget stærkt øl kan der gå 3 til 4 uger før den er klar til at komme på køl...
Hvis det er meget stærkt øl kan der gå 3 til 4 uger før den er klar til at komme på køl...
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Hej et hurtigt sprørgsmål til Karbonering
Er der nogle af jer det har koboneret ved hjælp af det ugærede øl fra før gæret kommer i? I stedet for at bruge sukker?
Mads
Er der nogle af jer det har koboneret ved hjælp af det ugærede øl fra før gæret kommer i? I stedet for at bruge sukker?
Mads
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Hej Mads
Nej, jeg har ikke prøvet eller hørt om det, men jeg har læst om det ved cider/most.
Det kan sikkert lade sig gøre med øl, og:
Jeg tænker det er et lidt mere kompliceret regnestykke aht. sukkermængden kontra ønsket karbonering
Jeg tænker der er lidt mere besværligt med opbevaring af din urt indtil det færdige bryg skal på fad/flasker.
Lad os høre hvordan det bliver, altid fedt med nye idéer :-)
Hilsen
Freund
Nej, jeg har ikke prøvet eller hørt om det, men jeg har læst om det ved cider/most.
Det kan sikkert lade sig gøre med øl, og:
Jeg tænker det er et lidt mere kompliceret regnestykke aht. sukkermængden kontra ønsket karbonering
Jeg tænker der er lidt mere besværligt med opbevaring af din urt indtil det færdige bryg skal på fad/flasker.
Lad os høre hvordan det bliver, altid fedt med nye idéer :-)
Hilsen
Freund
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Hej Freund
Det vil jeg så forsøge at gøre.
Har også kun læst om det men det virker til at det en ret brugt herned syd for grænsen (tyskland)
Det jeg har læst er at mange tager 10 % af urten fra og tilsætter den igen før de flasker.
Urten tager de fra når den koger og kommer over i en ren beholder som efter lukning bliver skoldet med kogendevand.
Syntes det virker mere naturligt end at tilføre 4-5 g sukker per liter øl.
Anyway jeg prøver og se hvordan det går og hvis urten som er taget fra lugter underligt før flaskning bruger jeg bare sukker som normalt.
Der ud over vil jeg vil jeg anskaffe mig en trykmåler som denne her:
http://www.braupartner.de/shop/Flaschen ... _213.phtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Så jeg kan reagere hvis trykket i flaskerne bliver for stort. Mine flasker er med patent lukning så jeg hvis trykket bliver for stort kan jeg vel bare åbne og lukke flaskerne igen. Nu må vi se.
Det vil jeg så forsøge at gøre.
Har også kun læst om det men det virker til at det en ret brugt herned syd for grænsen (tyskland)
Det jeg har læst er at mange tager 10 % af urten fra og tilsætter den igen før de flasker.
Urten tager de fra når den koger og kommer over i en ren beholder som efter lukning bliver skoldet med kogendevand.
Syntes det virker mere naturligt end at tilføre 4-5 g sukker per liter øl.
Anyway jeg prøver og se hvordan det går og hvis urten som er taget fra lugter underligt før flaskning bruger jeg bare sukker som normalt.
Der ud over vil jeg vil jeg anskaffe mig en trykmåler som denne her:
http://www.braupartner.de/shop/Flaschen ... _213.phtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Så jeg kan reagere hvis trykket i flaskerne bliver for stort. Mine flasker er med patent lukning så jeg hvis trykket bliver for stort kan jeg vel bare åbne og lukke flaskerne igen. Nu må vi se.
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Hej Mads
Teknikken hedder krausening. Beersmith kan beregne mængden for dig.
Jeg ville tage noget af urten fra og fryse det mens resten gærer. Så kan du koge det op og tilsætte ved flaskning.
Du kan læse.mere.om det her: http://beersmith.com/blog/2010/03/22/kr ... ewed-beer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvis du har adgang til brew your own var der også noget om det deri for nylig.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Teknikken hedder krausening. Beersmith kan beregne mængden for dig.
Jeg ville tage noget af urten fra og fryse det mens resten gærer. Så kan du koge det op og tilsætte ved flaskning.
Du kan læse.mere.om det her: http://beersmith.com/blog/2010/03/22/kr ... ewed-beer/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvis du har adgang til brew your own var der også noget om det deri for nylig.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Re: Karbonering - hvor meget og hvor længde?
Hej Søren
mange tak. Glemte desværre at ligge urt til side denne gang! Så det må blive næste bryg uden den sukker.
Godt nytår.
mange tak. Glemte desværre at ligge urt til side denne gang! Så det må blive næste bryg uden den sukker.
Godt nytår.