Hejsa.
Jeg har lige fået et all grain kit hjem med irish red ale . Der kommer nok til at gå en lille mdr. inden jeg får det brygget , hvordan opbevare feg mit gær ind til da ?
Med Venlig Hilsen Jan
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opbevaring af tør gær
Re: Opbevaring af tør gær
På køl.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Re: Opbevaring af tør gær
hej søren
Tak for svaret , jeg havde også en forstilling om at det var måden , men var lidt i tvivl.
Tak for svaret , jeg havde også en forstilling om at det var måden , men var lidt i tvivl.
Re: Opbevaring af tør gær
Hvis dit kit er med valset malt, ville jeg foretrække at brygge det hurtigst muligt.
Der går smag tabt når først malten er valset.
Hilsen
Freund
Der går smag tabt når først malten er valset.
Hilsen
Freund
Re: Opbevaring af tør gær
Freund , så må jeg heller igang , for det er valset.
Tak for tippet
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak for tippet
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Opbevaring af tør gær
Jeg tror nu ikke, du behøver at stresse. Med tiden mister malten lidt enzymkraft, når den er valset, men en måned betyder ikke noget. Lad være at lade det ligge i mange måneder valset. Og hvis du gør, så mæsk et kvarter længere. Så skal det nok gå alligevel.
Jeg har ikke hørt før, at det skulle miste smag, Freund. Hvad skulle grunden til det være? Der sker nok en eller anden grad af oxidering af malten, men i et så tørt produkt som malt, vil jeg tro, det går ret langsomt.
VH
Søren
Jeg har ikke hørt før, at det skulle miste smag, Freund. Hvad skulle grunden til det være? Der sker nok en eller anden grad af oxidering af malten, men i et så tørt produkt som malt, vil jeg tro, det går ret langsomt.
VH
Søren
Re: Opbevaring af tør gær
Hej Søren
Tak for indspark, så lærte jeg også noget i dag.
Jeg har blandet rundt i enzymer og smag - godt du opklarede forvirringen.
-men det er da ellers en skøn begrundelse for at brygge noget oftere :-)
Hilsen
Freund
Tak for indspark, så lærte jeg også noget i dag.
Jeg har blandet rundt i enzymer og smag - godt du opklarede forvirringen.
-men det er da ellers en skøn begrundelse for at brygge noget oftere :-)
Hilsen
Freund
Re: Opbevaring af tør gær
Ja bryg endelig oftere alligevel. Der er jo ingen grund til at løbe risikoen
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk