Gæring stoppet

Claus Olsen
Indlæg: 10
Tilmeldt: 4. jan 2018, 15:31
Geografisk sted: 4200 Gimlinge

Gæring stoppet

Indlæg af Claus Olsen »

Hej alle.
Der er vel ikke en venlig sjæl der kan give mig et råd.
Jeg er igang med mit andet bryg og nu er gæringen stoppet efter kun en uge lige efter jeg havde omstukket den.
Syntes mæskningen gik godt. Varmede vandet op til 77 grader og tilsatte malten, så faldt den til 67/68 grader, slukkede for varmen og lod den stå en time, Kun afbrudt af omrøring ind imellem, slut temperatur 65 grader. Derefter op til 77 grader og stop. lige efter anvisningen ( Bazarens Brown Ale )
OG 1051 nu er den på 1030 ?
Kan det være gået galt da jeg tilsatte gæren? Dryssede gæren i mens den afkølede urt rendte ned i gærtanken, det så ud som om den blande sig godt.

På forhånd mange tak.
RuneV
Indlæg: 253
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: Gæring stoppet

Indlæg af RuneV »

Er du sikker på der ikke er en utæthed i din gæringsbeholder? Lyder meget mærkeligt at den stopper ved en så høj gravity.

Prøv med en ny måling om et par dage og se om den stadig er 1030

Hvorfor overhovedet stikke om når nu gæren var så godt igang?
Claus Olsen
Indlæg: 10
Tilmeldt: 4. jan 2018, 15:31
Geografisk sted: 4200 Gimlinge

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Claus Olsen »

RuneV skrev:Er du sikker på der ikke er en utæthed i din gæringsbeholder? Lyder meget mærkeligt at den stopper ved en så høj gravity.

Prøv med en ny måling om et par dage og se om den stadig er 1030

Hvorfor overhovedet stikke om når nu gæren var så godt igang?
Det ser godt nok ud som om at gærlåsen er stoppet vandet står lige over.
Jeg omstak fordi der var meget bundfald, gjorde også med den første bryg uden problemer.
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Som Rune skriver, kik efter utætheder
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Gæring stoppet

Indlæg af kimognicklas »

Hvilken temp. Gærer du ved? Hvilken gær har du brugt?

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Gæring stoppet

Indlæg af søreno »

Hvis den er stoppet, så prøv at give spanden en let vippetur, så du ryster lidt af gæren op igen. Lad være med at ryste, så du oxiderer øllen. Hæv også temperaturen et par grader.
Så kan du være heldig, at den går i gang igen.

VH
Søren
Claus Olsen
Indlæg: 10
Tilmeldt: 4. jan 2018, 15:31
Geografisk sted: 4200 Gimlinge

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Claus Olsen »

Dalmoseosebryg skrev:Som Rune skriver, kik efter utætheder
Gærspanden er helt tæt.
Claus Olsen
Indlæg: 10
Tilmeldt: 4. jan 2018, 15:31
Geografisk sted: 4200 Gimlinge

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Claus Olsen »

søreno skrev:Hvis den er stoppet, så prøv at give spanden en let vippetur, så du ryster lidt af gæren op igen. Lad være med at ryste, så du oxiderer øllen. Hæv også temperaturen et par grader.
Så kan du være heldig, at den går i gang igen.

VH
Søren
Rystede spanden let i går og det ser ud til at noget sker. Vil prøve at sætte den ind i stuen hvor der er noget varmere.
Claus Olsen
Indlæg: 10
Tilmeldt: 4. jan 2018, 15:31
Geografisk sted: 4200 Gimlinge

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Claus Olsen »

kimognicklas skrev:Hvilken temp. Gærer du ved? Hvilken gær har du brugt?

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
US-05 tørgær.... Ser ud til at temperaturen nok kun har været omkring 18-19 grader.
J
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Gæring stoppet

Indlæg af kimognicklas »

Claus Olsen skrev:
kimognicklas skrev:Hvilken temp. Gærer du ved? Hvilken gær har du brugt?

Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
US-05 tørgær.... Ser ud til at temperaturen nok kun har været omkring 18-19 grader.
J
Enig med Søren. Få gæren skvulpet op og et par og tyve grader.
At du har haft den stående ved 18-19 grader burden den bare blive mere ren i smagen af. Det er generelt et godt træk at hæve temperaturen til et par og tyve grader i slutningen af gæringen. Man siger at gæren "ryder op efter sig" når man gør det, og fjerne nogle typer bismag (diacetyl
Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
loobie
Indlæg: 143
Tilmeldt: 19. mar 2014, 14:56

Re: Gæring stoppet

Indlæg af loobie »

Du skulle vel ikke tilfældigvis måle vægtflyden med et refraktometer?
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Gæring stoppet

Indlæg af søreno »

loobie skrev:Du skulle vel ikke tilfældigvis måle vægtflyden med et refraktometer?
Godt du huskede at spørge. Det er en meget mulig forklaring.

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Claus Olsen
Indlæg: 10
Tilmeldt: 4. jan 2018, 15:31
Geografisk sted: 4200 Gimlinge

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Claus Olsen »

loobie skrev:Du skulle vel ikke tilfældigvis måle vægtflyden med et refraktometer?
Har målt traditionelt med sådan en flydeting (Hydrometer tror jeg det hedder)
Claus Olsen
Indlæg: 10
Tilmeldt: 4. jan 2018, 15:31
Geografisk sted: 4200 Gimlinge

Re: Gæring stoppet

Indlæg af Claus Olsen »

Har hævet temperaturen til 22 grader og der sker noget igen, men det går langsomt.
Tænker at måle igen på søndag.
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 24. okt 2011, 23:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Gæring stoppet

Indlæg af kimognicklas »

Hvad siger din opskrift mht. FG?
Hvad er SG på nuværende tidspunkt?


Sendt fra min ONE A2003 med Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"