Hej. Vi er et nogle naboer som vilni gang med at brygge lidt øl selv. Vi havde tænkt at bryggeriet skulle være i en kælder hvor temperaturen er mellem 15-20 grader. Vi har dog hørt at der i omgivelserne gerne skulle være omkring 25 grader. Er der nogen som kan be eller afkræfte dette?
Vh Jesper
Temperatur ved brygning
Re: Temperatur ved brygning
Vi brygger et sted, der er under 20 grader på denne årstid. Nok mere 13-15 grader. I sommer var vi udenfor, der var vist heller ikke 20 grader ret tit.
Det ender med udemærkede øl. :-)
Det ender med udemærkede øl. :-)
Re: Temperatur ved brygning
Ja den har jeg nu aldrig hørt før. På denne årstid er der kun 6-8 grader hvor jeg brygger - Og det kommer der forrygende øl ud af. Så det skal I ikke lægge noget I....Måske er det én der er lidt magelig i det, og kan bedst lide at gå med t-shirts, klipklapper og shorts når der brygges :o).
mvh
MEOLSEN
MEOLSEN
Re: Temperatur ved brygning
Omgivelsernes temperatur kan kun have en teoretisk betydning for øllet.
Men temperaturen i mæskningen og i gæringen er derimod vigtig. De skal styres.
Omgivelserne er mere bryggerens problem.
Men temperaturen i mæskningen og i gæringen er derimod vigtig. De skal styres.
Omgivelserne er mere bryggerens problem.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Temperatur ved brygning
Det kommer an på hvilken gær i bruger. Omkring gæring snakke man om undergæring 10 - 16 grader og overgæring 18 - 25 grader.Atter skrev:Hej. Vi er et nogle naboer som vilni gang med at brygge lidt øl selv. Vi havde tænkt at bryggeriet skulle være i en kælder hvor temperaturen er mellem 15-20 grader. Vi har dog hørt at der i omgivelserne gerne skulle være omkring 25 grader. Er der nogen som kan be eller afkræfte dette?
Vh Jesper
Sendt fra min ALE-L21 med Tapatalk
Re: Temperatur ved brygning
Men oftere 18 end 25, når det er overgær. Det er kun enkelte øltyper, som skal gæres så varmt, så 18 grader passer fint. Der er lidt varmere i spanden, når gæringen kører, så reelt svarer omgivende temperatur på 18 til 20 eller lidt over i gæringstemperatur.
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk