Temperatur ved brygning

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Atter
Indlæg: 1
Tilmeldt: 2. feb 2018, 16:32

Temperatur ved brygning

Indlæg af Atter »

Hej. Vi er et nogle naboer som vilni gang med at brygge lidt øl selv. Vi havde tænkt at bryggeriet skulle være i en kælder hvor temperaturen er mellem 15-20 grader. Vi har dog hørt at der i omgivelserne gerne skulle være omkring 25 grader. Er der nogen som kan be eller afkræfte dette?
Vh Jesper
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg af mhn »

Vi brygger et sted, der er under 20 grader på denne årstid. Nok mere 13-15 grader. I sommer var vi udenfor, der var vist heller ikke 20 grader ret tit.

Det ender med udemærkede øl. :-)
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
MEOLSEN
Indlæg: 146
Tilmeldt: 30. dec 2006, 21:10
Geografisk sted: Silkeborg

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg af MEOLSEN »

Ja den har jeg nu aldrig hørt før. På denne årstid er der kun 6-8 grader hvor jeg brygger - Og det kommer der forrygende øl ud af. Så det skal I ikke lægge noget I....Måske er det én der er lidt magelig i det, og kan bedst lide at gå med t-shirts, klipklapper og shorts når der brygges :o).
mvh
MEOLSEN
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg af Borg »

Omgivelsernes temperatur kan kun have en teoretisk betydning for øllet.
Men temperaturen i mæskningen og i gæringen er derimod vigtig. De skal styres.
Omgivelserne er mere bryggerens problem.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
claus14
Indlæg: 1
Tilmeldt: 1. feb 2018, 20:33

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg af claus14 »

Atter skrev:Hej. Vi er et nogle naboer som vilni gang med at brygge lidt øl selv. Vi havde tænkt at bryggeriet skulle være i en kælder hvor temperaturen er mellem 15-20 grader. Vi har dog hørt at der i omgivelserne gerne skulle være omkring 25 grader. Er der nogen som kan be eller afkræfte dette?
Vh Jesper
Det kommer an på hvilken gær i bruger. Omkring gæring snakke man om undergæring 10 - 16 grader og overgæring 18 - 25 grader.

Sendt fra min ALE-L21 med Tapatalk
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg af søreno »

Men oftere 18 end 25, når det er overgær. Det er kun enkelte øltyper, som skal gæres så varmt, så 18 grader passer fint. Der er lidt varmere i spanden, når gæringen kører, så reelt svarer omgivende temperatur på 18 til 20 eller lidt over i gæringstemperatur.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."