Hej
Jeg skal snart ha øl på fad for første gang og jeg har tænkt mig at tvangskarbonere det, men kan man godt karboneredet ved ca 10 grader og når det skal tappes ha det ca5 grader?
Øl på fad
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Øl på fad
Ja, man kan godt tvangskarbonere ved 10 grader, men jo koldere øllet er jo hurtigere går det.
Ja, man kan sagtens skænke ved 5 grader, det handler om at tilpasse serveringstrykket i fustagen til under 12psi
Ja, man kan sagtens skænke ved 5 grader, det handler om at tilpasse serveringstrykket i fustagen til under 12psi
keep it simple !
Re: Øl på fad
Du skal karbonerer ved et højere tryk når temperatureren er højere.
Lad os sige du vil ramme en karbonering på 2.40 ved 10 grader, så skal du have ca 17 PSI i tryk
karbonerer du ved 5 grader, så skal du bruge ca 12 PSI for at ramme samme karbonering.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
- Mikro Jensen
- Indlæg: 115
- Tilmeldt: 28. mar 2014, 18:45
- Geografisk sted: 8732 Hovedgård
Re: Øl på fad
På Lund's hjemmeside under Fadøl, er der en pdf, som er rigtig god at få forstand af: http://lundteknik.dk/vejled/tvangskarbo ... og-co2.pdf
Mhv. Torben
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator