YodaVonBeck skrev:voneitzen skrev:Oki. Jeg troede det mængden under insatsen, syntes jeg har læst flere indlæg her inde hvor den blev omtalt som dead space.
Men så er der vel ingen dead space i en brew monk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sådan som jeg ser det er der ikke deadspace der skal tages højde for i forbindelse med skift fra mæskning til humlekogning, men der er selvfølgelig deadspace fordi de tømmer tanken over i en gærtank og så har du et tab af produkt.
Såvidt jeg kan se sidder taphanen lidt højt, så der kunne godt være 7L tab.
Dog ser det ud til at pumpe indtaget sidder lav, så spørgsmålet er om man kan pumpe væsken ud over i en gærtank...
Jeg vil prøve at dele lidt af mine oplevelser og erfaringer med Brew Monken.
Jeg synes generelt den fungerer godt, dog er det lidt besværligt at mængdeskalaen sidder indvendigt i karret. Det betyder at man ikke kan se hvornår man når den mængde man skal bruge efter sparging, uden at skulle løfte/fjerne maltpiben.
Med hensyn til "dead space" så er den 0 når man går fra mæskning til kogning, men måske 1 ltr. når man tømmer over i gærtank. Hanen sidder lavt.
Jeg har målt at der er 7ltr. under sien i maltpiben.
Når man bruger maltkit er det for en uerfaren som jeg, lidt uforståeligt, at der er så divergerende opgivelser af hvor meget vand man skal bruge til mæskning. F.eks. i et kit med 5 kg. malt angives 18 ltr. I et andet med 8 kg. malt angives 19 ltr. Jeg ved godt at for jer med stor erfaring er det ikke noget problem, men hvad skal en begynder som jeg gøre? Følge opskriften til punkt og prikke, eller sige - 2,8 ltr. vand/kg. malt + de 7 ltr. under maltpiben?
Håber nogen kan hjælpe mig. Jeg er meget modtagelig for enhver hjælp, og kommer gerne forbi, hvis nogen laver et bryg på en Brew Monk (helst på Sjælland). Man er også velkommen hos mig.
Mang hilsner fra Per Nielsen.
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk