Torrified wheat

Besvar
Ulriklk
Indlæg: 24
Tilmeldt: 2. jul 2017, 14:52
Geografisk sted: Kongens Lyngby

Torrified wheat

Indlæg af Ulriklk »

Hej

Jeg kan kun finde et opslag angående "torrified wheat" hvor Jens siger det skal kværnes.

Der er dog udbredt enighed om at det skal man ikke hvis man læser lidt rundt omkring.
Hvad gør I?
Jeg har købt 1kg ukværnet, så hvis det skal kværnes må jeg i byen og låne.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Torrified wheat

Indlæg af Borg »

Hvad vil dem der ikke vil kværne kornet så gøre i stedet?

Hvis ikke du knækker kernen på en eller anden måde, så kan du vel ikke trække stivelse, smag m.m. ud.

Det er en varmebehandlet hvede, men som hele kerner, i modsætning til flaked (valset) hvede (som havregrynsflager).

Jeg har i hvert fald svært ved at se formålet med ikke at kværne kernerne.

Ovennævnte er bare mine betragtninger og forsøg på at finde en form for logik i argumenterne mod kværning. Jeg har aldrig selv brugt torrified wheat.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ulriklk
Indlæg: 24
Tilmeldt: 2. jul 2017, 14:52
Geografisk sted: Kongens Lyngby

Re: Torrified wheat

Indlæg af Ulriklk »

Nu har jeg kigget lidt mere rundt på nettet uden nogen rigtig konklusion.

Den får en gang på svigermors melkværn og så bliver det nok godt. Næste gang bruger jeg bare hvedeflager, det kan man da forholde sig til :)
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Torrified wheat

Indlæg af søreno »

Jeg har kun brugt torrified wheat en enkelt gang for længe siden, men er det ikke korrekt husket, at det er hvede, som er poppet op? I så fald behøver man vel ikke at kværne det. På den anden side kan det nok heller ikke skade.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
Ulriklk
Indlæg: 24
Tilmeldt: 2. jul 2017, 14:52
Geografisk sted: Kongens Lyngby

Re: Torrified wheat

Indlæg af Ulriklk »

Hej Søren

Det ser sådan her ud, altså poppet.

Se nu bliver jeg jo igen i tvivl hvorvidt jeg skal kværne

Vh
Ulrik
Vedhæftede filer
torrified.png
Slein
Indlæg: 76
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06

Re: Torrified wheat

Indlæg af Slein »

I denne tråd nævnes, tilnærmelsesvis som sidebemærkning, at torrefied wheat er lettere at kværne...
https://www.beeradvocate.com/community/ ... heat.7263/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Torrified wheat

Indlæg af Borg »

Jeg ville kværne dem.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Torrified wheat

Indlæg af søreno »

Undskyld jeg bidrog til forvirringen. Det jeg mente var, at det kan næppe skade at kværne, så jeg er enig med Borg.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
jkjen
Indlæg: 150
Tilmeldt: 22. mar 2009, 11:25
Geografisk sted: Hinnerup

Re: Torrified wheat

Indlæg af jkjen »

Jeg ville kværne dem.
Ligeså her. Har tidligere brugt poppet hvede til belgisk wit med godt resultat. Her blev de valset/kværnet som al anden malt. Jeg tænker det er mindst lige så vigtigt at køre disse med, da enzymerne jo gerne skulle have fuld adgang til stivelsen. Jeg har dog ikke videnskabeligt belæg for at "popningen" alene ikke er tilstrækkelig.

Jeg checkede lige hurtigt i bogen "Malt" af John Mallet, og her nævnes der ikke noget om hvorvidt det var nødvendigt at valse. Stivelsen i tilsætningen (råfrugten, som det vist hedder) skal gøres tilgængelig for enzymerne, enten ved "popning", kogning / "gelatinization", eller varmvalsning (som vi normalt ser havregryn), men hvis enzymerne skal traversere skaldele/hinder, så tror jeg du får et lavere udbytte af din råfrugt.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Torrified wheat

Indlæg af Truntebryg »

Dælme et godt spørgsmål.

Hvis den er "poppet" så er den også åben, og vand kan trænge ind og optage stivelsen. MEN den vil også holde på mere vand en normalt = du skal bruge mere spargevand.

Det er ikke nemt at skylle en så stor klump malt = reduceret udbytte. Til gengæld tror jeg så på en nemmere sparging da det hele ikke vil klistre sig sammen. Bruger du batch-sparge og giver den lidt mere tid, så tror jeg tabet er mindre.
Torrified.png
Det lader også til at valsning er lidt kritisk - men det syntes jeg nu alt med hvede er.

Hvis det er for at få lidt mere skum, så tror jeg bare jeg ville tage den uvalset og så bruge 25% mere. Det er jo små portioner her.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"