Lækage, sur/dårlig øl?
Lækage, sur/dårlig øl?
Hej forum. Har for 2 uger siden startet et bryg. Jeg havde lidt problemer undervejs, malten var ikke valset så prøvede at valse det med foodprocessorer. Kunne ikke lige få min Chiller til at virke så måtte køle øllen udendørs (der var sne, det hjalp lidt). Efter første uges gæring stak jeg øllet om til en anden gærtank. Synes ikke helt jeg har kunne se nogle bobler fra gærlåsen, og det undrede mig lidt. Skulle i dag ( sidste dagen inden flaskning), se til øllet og opdagede lækage. Synes at øllet smager lidt sjovt, men er i tvivl om det er ødelagt. Hvad siger i? Ødelægger lækage øllet?
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Jeg tror ikke der er sket noget ved det. Øllet løber jo ud og ikke ind.
Har du målt gravity ?
Har du målt gravity ?
keep it simple !
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Kun til at starte med og da jeg stak det om. Men hvordan kan jeg se hvis det ikke virker. Altså hvis det er ødelagt?fjorgensen skrev:Jeg tror ikke der er sket noget ved det. Øllet løber jo ud og ikke ind.
Har du målt gravity ?
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Det kommer helt af sig selv :-) Så længe det smager godt så bare drik. De skal tænke på, at øllet bliver bedre efter nogle uger på flaske og det betyder også meget for smagen at øllet er karboneret og afkølet.
keep it simple !
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Okay. Men er også i tvivl om jeg overhovedet har fået hevet sukker ud af malten, men det kan jeg vel se, hvis der kommer brus i øllet efter jeg har kommet det på flaske? Eller er jeg helt væk?fjorgensen skrev:Det kommer helt af sig selv :-) Så længe det smager godt så bare drik. De skal tænke på, at øllet bliver bedre efter nogle uger på flaske og det betyder også meget for smagen at øllet er karboneret og afkølet.
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Hvad sagde dine gravety målinger da?
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Mener det var omkring de 1030.Dalmoseosebryg skrev:Hvad sagde dine gravety målinger da?
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Omstikning er en yderligere risiko for infektion, det er kun hvis du vil have den til at stå i månedsvis at jeg kan se en evt. fordel i det.
smagte du på den urt du tog fra til målingen (du kom den vel ikke retur i spanden?)
smagte du på den urt du tog fra til målingen (du kom den vel ikke retur i spanden?)
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Okay. Fulgte bare opskriften. smagte på ruten, men hældte selvfølgelig ikke tilbage igen. Ville jo være hjernedødt.kbh36 skrev:Omstikning er en yderligere risiko for infektion, det er kun hvis du vil have den til at stå i månedsvis at jeg kan se en evt. fordel i det.
smagte du på den urt du tog fra til målingen (du kom den vel ikke retur i spanden?)
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Hvis den smagte godt, da du omstak, så er det nok ikke helt galt. :)
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Smagte på øllen selvfølgelig, ikke ruten. Hehe.drews_15 skrev:Okay. Fulgte bare opskriften. smagte på ruten, men hældte selvfølgelig ikke tilbage igen. Ville jo være hjernedødt.kbh36 skrev:Omstikning er en yderligere risiko for infektion, det er kun hvis du vil have den til at stå i månedsvis at jeg kan se en evt. fordel i det.
smagte du på den urt du tog fra til målingen (du kom den vel ikke retur i spanden?)
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Jeg kan ikke se at du har skrevet hvilken øl der er tale om, ejheller hvad OG var (gravity ved start) men umiddelbart vil jeg mene at en SG på 1030 er for høj til at tænke på flaskning.
keep it simple !
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Lækage, sur/dårlig øl?
Så har du da hevet sukker uddrews_15 skrev:Mener det var omkring de 1030.Dalmoseosebryg skrev:Hvad sagde dine gravety målinger da?
Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk