Jeg har ikke tidligere forsøgt mig udi cold crashing, men efter lidt opgradering på udstyrssiden må det være på tide. Jeg har forsøgt at søge lidt på forum, men synes ikke at jeg har fundet svar på mit specifikke spørgsmål.
Jeg har pt en belgisk dubbel klon i mit gærskab og når den er færdiggæret til et niveau hvor jeg normalt ville flaske den, køler jeg den så bare ned til 0-2 grader C i to-tre dage og flasker derfra? Er der stadig tilstrækkeligt gær i den crash'ede øl til at kunne flaske karbonere eller skal der tilsættes ny gær?
På forhånd tak / J
Cold crash novice
Re: Cold crash novice
Hvis du er sikker på at den er færdiggæret, så er det "bare" ned med temperaturen, som du selv skriver. Jeg kører ned på 2 oC i 5 dage og det virker super for mig. Du skal ikke tilsætte yderligere gær, der bør stadigvæk være tilstrækkeligt, hvis alt andet er forløbet efter planenJens S skrev:Jeg har ikke tidligere forsøgt mig udi cold crashing, men efter lidt opgradering på udstyrssiden må det være på tide. Jeg har forsøgt at søge lidt på forum, men synes ikke at jeg har fundet svar på mit specifikke spørgsmål.
Jeg har pt en belgisk dubbel klon i mit gærskab og når den er færdiggæret til et niveau hvor jeg normalt ville flaske den, køler jeg den så bare ned til 0-2 grader C i to-tre dage og flasker derfra? Er der stadig tilstrækkeligt gær i den crash'ede øl til at kunne flaske karbonere eller skal der tilsættes ny gær?
På forhånd tak / J
TB
Re: Cold crash novice
Tak for det hurtige svar.
Den bliver chras'et om et par dage når jeg har en bekræftende måling på min FG.
Den bliver chras'et om et par dage når jeg har en bekræftende måling på min FG.
Re: Cold crash novice
Jeg vil fraråde at “flaske derfra”.
Tag til sukkerlage, hæld det i en ny, desinficeret gærtank/flaskespand, sørg for at sukkeret er godt forfordelt, og flask derfra.
Dermed undgår du mere bundfald i dine flasker en absolut nødvendigt.
Tag til sukkerlage, hæld det i en ny, desinficeret gærtank/flaskespand, sørg for at sukkeret er godt forfordelt, og flask derfra.
Dermed undgår du mere bundfald i dine flasker en absolut nødvendigt.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Cold crash novice
Om man flasker med sukkerknalder eller sukkerlage via omstikning, er det ikke det samme, bare forskellige muligheder for flaskning der som sådan intet har med din cold crash at gøre. Du vil jo altid opnå en smule bundfald ved sukkerkarbonering og hvis du er forsigtig ved tapning og bruger første og sidste flaske som smagsprøver, så er begge løsninger da helt fine. Ved omstikning er der, yderligere en risiko for inficering, ved sukkerknald i flaske er det sværere at styre karboneringen præcist!Borg skrev:Jeg vil fraråde at “flaske derfra”.
Tag til sukkerlage, hæld det i en ny, desinficeret gærtank/flaskespand, sørg for at sukkeret er godt forfordelt, og flask derfra.
Dermed undgår du mere bundfald i dine flasker en absolut nødvendigt.
TB
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Cold crash novice
Der vil altid være gærceller tilbage i din øl elfet cold crash
keep it simple !