Hvad skal du/i brygge i weekenden?

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.

Re: Hvad skal du/i brygge i weekenden?

Indlægaf Knet » 1. apr 2018, 09:53

Nå, så blev der endelig brygget en påske Pliny. Men i min lidt egen fejlagtige fortolkning. Opskriften siger caramel/crystal 40 L, men det havde den unge fyr i ølbutikken ikke hørt om før. Så han pegede på crystal 150 ebc og sagde at det var den crystal der var. Det var 2 minutter i lukketid, så jeg øsede bare ukritisk op og havde ikke tid til at sætte mig ind i det. Det gjorde jeg så under mæskningen, da jeg fandt at det var en overraskende mørk IPA. Lovibond er så halv styrke af Ebc. Og selv i den lille mængde jeg har tilsat, er det ren sovsekulør :-)

Jeg er endnu ikke i bjcp stødt ind i superhumlede mørke øl. Og det er der jo nok en grund til. Men urten smagte godt. Så nu kører jeg den til ende med tørhumling. Med alt den humle kan det være at karamelsødmen bliver en succes. Jeg er hvertfald blevet klogere :-)

Da jeg så (åbenbart) var i opfinderhumør og der stadig var sukker i malten spargede jeg til jeg var nede på 1015. Så pliny fik en mindre humlet lillebror, udelukkende med sen tilsætning af simcoe. Så må vi se hvor den havner :-)
Knet
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hvad skal du/i brygge i weekenden?

Indlægaf GeheimBrau » 1. apr 2018, 12:00

Lyder interessant, jeg anvender som regel crystal 80-120EBC, det afhænger af hvad der lige er tilgængelig.
Pt. har jeg købt en del af en sæk 80EBC, så jeg skulle være sikret året ud ;-)

Opskriften må indbyde til opfinder-øl, det var nemlig også mit påhit; der var stadig sukker i masken, så der kom 16 liter ud af det på 1.030, den fik resterne af centenial og columbus poserne (10-15g hver ved 60 og 30 min) og så 15g cascade ved flamout.
Det kan nogen gange betale sig at have briller på når humlen doseres, for det viste sig at være cluster i stedet, men så prøver jeg da at brygge med den...
Urten smagte pænt af humle, nok lidt for meget til kroppen, den ryger på fustage i morgen når den er kølet ned, jeg forventer mig en øl der er mellem udrikkelig og ikke replikerbar...
Brugeravatar
GeheimBrau
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: 2. apr 2017, 10:24
Geografisk sted: Mosede Strand

Re: Hvad skal du/i brygge i weekenden?

Indlægaf Knet » 1. apr 2018, 12:57

GeheimBrau skrev:...forventer mig en øl der er mellem udrikkelig og ikke replikerbar...
:-)

Den eneste udrikkelige øl jeg har fået var en ren røgøl. Den var så røget, at man oplevede hver tår som sad man på en brandtomt og drak talisker whisky. Så jeg har store forhåbninger til min opfinderøl... den kan ikke blive værre end førnævnte!

Jeg fik 10 liter ud af det, men tilsatte lidt farin, for at få den op i styrke og smag. Og så fik den simcoe: 30 gram de sidste 15 minutter og 20 gram ved flameout. Og sjovt nok lod jeg også den køle ned over natten, hvor jeg plejer at chille. Var overrasket over hvor potent simcoe er. Har aldrig prøvet den før, men der var hvertfald humlesmag, den korte tid taget i betragtning.

Plinys halvbror, som min udgave af det oprindelig bryg må være, krydser jeg også fingre for. Godt at høre, at du har været oppe på 120 ecb. Så kan det ikke gå helt galt. Øl skal det nok blive.

Og så er det jo bare at vente...
Knet
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Hvad skal du/i brygge i weekenden?

Indlægaf GeheimBrau » 4. apr 2018, 06:58

Hukommelsen er ikke hvad den var, jeg husker nu at jeg ikke brugte rent 120EBC, men et miks af 120EBC og formentlig 40EBC, skal finde brygloggen (analog) for detaljerne
Brugeravatar
GeheimBrau
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: 2. apr 2017, 10:24
Geografisk sted: Mosede Strand

Re: Hvad skal du/i brygge i weekenden?

Indlægaf inzide » 4. apr 2018, 07:22

Jeg brygger brown ale i weekenden. Moose Drool-klon fra Hjemmebryggeren. Nogen der har forsøgt sig med den?
inzide
 
Indlæg: 43
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10

Re: Hvad skal du/i brygge i weekenden?

Indlægaf jandk » 4. apr 2018, 10:31

På lørdag står den på forårets sidste undergærede øl (stadig køligt i garagen), som bliver en Schwartsbier.
Ud over denne ryger der også en Scottish Ale gennem anlægget :-).
Så det bliver en god og lang brygdag, som jeg glæder mig til.
jandk
 
Indlæg: 22
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Foregående

Tilbage til Løst og fast om øl og øloplevelser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster